Leclercu prva startna pozicija u Miamiju!

Ipak su se Ferrariji i Red Bulli izdvojili na vrhu unatoč nekim naznakama da bi im se mogao pridružiti i Mercedes. Nažalost, radi težeg oštećenja zbog udarca u zid na nedavno završenom trećem slobodnom treningu, Alpineov Esteban Ocon nije nastupao na današnjim kvalifikacijama.

Bio je to očekivano dvoboj spomenutog vodećeg dvojca. S prve startne pozicije sutra će startati Ferrarijev dvojac, Charles Leclerc i Carlos Sainz, a iza njih Red Bullov dvojac Max Verstappen i Sergio Perez.

Q1 – ispali: Magnussen, Zhou, Albon, Latifi, Ocon

Na stazu je prvi izašao Haasov dvojac koji se solidno drži ovog vikenda, Kevin Magnussen vozio se ispred Micka Schumachera i prvi postavio neko vrijeme sesije od 1:33.148, ali Albon, Vettel, Tsunoda pa i Stroll to ubrzo skidaju na 1:31.789. Od vodećih u prvenstvu, solidno vrijeme postavio je Max Verstappen u Red Bullu s 1:30.858, a Charles Leclerc je zaostajao tada preko sekunde. Mercedesi su koliko-toliko solidno otvorili kvalifikacije, George Russell bio je treći s 10 minuta do kraja Q1, Lewis Hamilton se ipak više mučio u sredini poretka.

Borili su se Mercedesi s mnogo proklizavanja, kao i na trećem slobodnom treningu. U međuvremenu McLareni su zauzeli drugo i treće vrijeme sesije, ali ubrzo nastupaju Ferrariji i uzimaju vodeće pozicije. Ipak, Max ih razdvaja s 0.362 sekunde zaostatka za Leclercom. S 5 minuta do kraja sesije u zoni ispadanja bili su: Hamilton, Gasly, Latifi, Albon i Ocon koji nije vozio kvalifikacije.

Za Latifija je već bilo jasno da neće uspjeti uhvatiti Q2, ali najviše se ipak mučio Hamilton koji je s minutom do kraja sesije uspio popraviti vrijeme dovoljno za tada 5. mjesto u poretku sesije. Albon nažalost nije uspio proći dalje iako vozi odlično u zadnje vrijeme, kao ni Magnussen. Alonso je također bio pred ispadanjem, ali na kraju prolazi dalje s vremenom za tada šesto mjesto. Guanyu Zhou je zapao u veliki promet, te nije uspio napraviti solidno vrijeme za prolazak u Q2 poput momčadskog kolege.

Q2 – ispali: Alonso, Russell, Vettel, Ricciardo, Schumacher

U drugi kvalifikacijski krug požurio je Ferrari Charlesa Leclerca, ali prvi u brzom krugu je ponovo bio Haas, ovog puta Micka Schumachera. Njegovo vrijeme je ubrzo “skinuo” Ferrarijev dvojac, prvo Leclerc, zatim i Sainz. Njih pak ubrzo zamjenjuje Red Bullov dvojac s pola sekunde bržim vremenom Maxa Verstappena. Najbrži od ostatka u tom trenutku bio je Hamilton u Mercedesu, a na Russellovo vrijeme se sa šest minuta do kraja sesije još uvijek čekalo. Ušao je George u brzi krug, ali radi potrebnih korekcija u zavojima, napustio je krug.

S 5 minuta do kraja sesije u zoni ispadanja bili su: Stroll, Schumacher, Vettel, Ricciardo i Russell. Leclerc je napravio tada najbrže vrijeme od 1:29.130. Russell ipak radi vrijeme za koliko-toliko komforno sedmo mjesto, ali to na kraju nije bilo dovoljno. Norris je pao na eliminacijsko 11. mjesto s dvije minute do kraja sesije, ali Lando to ipak na kraju spašava s odličnim trećim vremenom sesije! Njegov momčadski kolega Daniel Ricciardo ostao je tek 14.

Q3 – najbrži: Leclerc

U posljednji kvalifikacijski krug prvi je na stazu izašao Charles Leclerc te prvi postavio vrijeme od 1:29.055. Sainz dolazi nešto sporiji, a Max prvi ispod 1:29 zauzima vodeću poziciju s 1:28.991. Checo to nije otpratio u prvom izlasku i kasnio je preko pola sekunde za vodećim momčadskim kolegom. Bottas je kasnio skoro sekundu na tada petom mjestu, a Pierre Gasly skoro dvije. Čekali su se drugi izlasci u brze krugove koji su počeli s tri minute do kraja sesije.

Ferrariji ponovo među prvima u izlasku, ali ipak iza Lancea Strolla u Aston Martinu. Ferrariju su bili odlični u prvom sektoru, Sainz brži od Leclerca, ali Max je bio još brži. Leclerc je s dolaskom na cilj zauzeo prvo startno mjesto s 1:28.796, Sainz ipak nije bio dovoljno brz. Max radi grešku, sječe zavoj i ne uspijeva poboljšati vrijeme. Checo zauzima četvrto mjesto.

Rezultati kvalifikacija:

Pretplati se
Obavijesti o
41 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DriverF1

Prva 4, 2 ferrarija i 2 red bulla…
Bit ce sve samo ne dosadno….
Nek bolji pobjedi…
Naprijed Red Bull…

Emil

Čestitke će opet otići u Red Bull koliko god to trulovišnjaši htjeli. Nije ovo još Fićina godina, ne, ne.

papaya

Cestitke FERRARIJU I LECLERCU

Webmaster

Biti če veselo ako se Latifi slupa…………

F1 fan

Botas ispred hamiltona iha

Ferrari kralj f1

Bottasa moraš proć Ham a teško da će ti pustiti nema više naredbi iz centra….

schumy

Ovo sam našao na Twiteru, prevodim….
Iskreni obožavatelj Sir Lewisa Hamiltona https://s.w.org/images/core/emoji/13.1.0/svg/1f1ec-1f1e7.svg https://s.w.org/images/core/emoji/13.1.0/svg/1f1ec-1f1e7.svg
@Hilbertspace3
·
12 sati
Odgovor korisniku/ci

To je ono što zaključuje dogovor. Više nisam navijač Hamiltona. On je bio moj idol i mislio sam da je on jarac. Ali shvatio sam da je on samo gotovi varalica, počet ću idolizirati Verstappena, nacionalnog heroja sa zasluženom svjetskom titulom. Vrijeme je da konačno uživate u veličini!

amadeus2022

Poznavajuči Maxa opet ćemo danas imati vrhunsku utrku u kojoj je zbog konfiguracije staze svašta moguće! I naravno taktika pojedinih momčadi a tu je RB malo bolji, a opet bilo bi vrijeme da i Sainz uradi nešto za ekipu.

Lewis8F

0.376

amadeus2022

????

Lewis8F

Samo za probranu ekipu, Znaju koji su 😉

mody

Biti ce tesko pobijedit ferrari jako su brzi

Lewis8F

Znalac, haha. RB je brži. Maxić je kiksao u zadnjem krugu.

Pratiteljcro

Pametniji si kad sutis, dok si sutio svo ovo vrijeme zbog buthurta ovaj portal je napredovao za 3%.

Mike-ferrari

Lets go
C’mon

TORPEDO

Forza Ferrari!

theKing

Ferrari je fuking jebena ZVIJER od bolida!
Bilo bi dobro da pobjedi max cisto da se leclerc ne odvoji u prvenstvu (bilo bi zanimljivije).
Ali bit ce zanimljivo sutra.svatko moze pobjediti jer ova staza ne prasta greske.
Ocekujem bar dva izlaska sc

schumy

I ovdje je “zid prvaka” kao u Kanadi – već je “pobrao” prve žrtve. Potpisujem 300% tvoju tvrdnju da je staza “paklena” i ne prašta greške.
Zato sutra neka najbolji pobijedi, ali FORZA FERRARI (to su ipak moji!)
SC – neki 2 a mogli bi neki i 1 zaustavljanje odabrati…..”Kocka”….je bačena…

mody

Skazem se staza je brza i ne prasta greske

mody

Max ce morat danas biti jako brz da ih pobijedi ni ja ne bi volio da se odvoji 80 bodova gust je gledat borbu do zadnje utrke no ove sezone mislik da ce samo ferrari i red bull pobjedivat mercedes i mclaren losi alpine i willams katastrofa

Lewis8F

RB je brži. Max je kiksao u zadnjem krugu. Točnije, Leclerc i Sainz su pobijedili Maxa.

Ferrari kralj f1

To budemo vidjeli danas kako pripreme bolid za utrku.

Lewis8F

Vidjet ćemo kako će utrka ići. Ja sam rekao za quale.

Pratiteljcro

Znalac da je RB brzi onda bi perez skinio carlosa ako vec nebi leclerca!
I dalje fer ima MINIMALNU prednost a RB puse za vratom. To je realno stanje medu timovima. Na pocetku godine je razmak bio veci no vec nakon nekoliko utrka RB se jos priblizio i dns smo tu di jesmo. Fer i dalje ima prednost u gripu a RB na pravcu.

ZMija

ovo ima smisla

Ferrari kralj f1

Haha a čemu su se nadali navijači Mercedesa? Kako su nađe potonule😆😆 Bravo za Ferrari i napokon Sainz.

papaya

Pa nadali su se što boljem rezultatu svoje ekipe za koju navijaju,kao sto si se i ti nadao sto boljem rezultatu svoje ekipe i tvoje su se želje ostvarile

Ferrari kralj f1

Ja se veselim takvoj provokaciji jer znam što znači kad te netko provocira i to s pravom. E sad ću ja malo guštat pa nek pate malo😆

dooh7

Nemoj se radovati ako susjedu crkne krava… nadam se da znaš šta to znači.

Ferrari kralj f1

Uuuuuuu radovali su se neki u zadnjih nekoliko godina ali kako sam rekao svakoj dominaciji dođe kraj. Sad si doli pa si gori….

Lewis8F

Da pogodim. Zadnjih 6 godina pratiš F1 i navijao si protiv Hama. Prošlu si navijao za Maxa. Ovu si počeo za Ferrari. Blizu?

amadeus2022

Hočeš reći navijao je za Botasa hahaha

Yukihonda

Ferari opako dobar… Max.. vrhunski uz sve probleme.. Perez sutra pravi zbrku na stazi.. Botas👍…

Lewis8F

Maxi boy je kiksao. RB je bio spreman za pole.

zjurina

Bravo Drageci 🙂 ! P1 & P2
Drugi red za Bikove.
Odličan Bottas P5
& Hamilton koji je očajno počeo Q2, ali ipak se sabrao prošao u Q3 i tu dograbio P6.

Forza sutra !!!

Pratiteljcro

Jucer George/merc stabilan po zavojima a dns leluja. Svasta…

zjurina

I ja se isto začudio – al popravit će se on sutra.

schumy

Forza Ferrari – 1/2 prvi red, sce crveno!
Bottas ispred Hama, sutra će biti obračun kod O.K. Korala!

F-red

Forza Ferrari..bravo
Ferrari ,ferrari,rb,rb,BOTTAS…pa ostatak svijeta 🙂

Ferrari kralj f1

Bottas 👍👍👍

ZMija

meni je ove godine dobra i ova borba za 5 mjesto u poretku vozaca
vrlo zanimljive ekipe i imena
tako da ne bi bas otpisivao ove ostale koji mogu jos vise doprinjeti zanimljivosti trke

Related Posts
41
0
Would love your thoughts, please comment.x