Leclerc: Imamo prednost u zavojima, no Red Bull je ekstremno brz na pravcu

Ferrarijevi su vozači na najbolji mogući način završili kvalifikacije za Veliku nagradu Miamija te osigurali pozicije u prvom startnom redu, ali Charles Leclerc očekuje da će im društvo iz Red Bulla itekako otežati posao u nedjeljnoj utrci.

Napete su bile kvalifikacije na stazi Miami International Autodrome. Bitka za pole position vodila se između vozača Ferrarija i Red Bulla, a na koncu je najbrži bio Charles Leclerc. Nadmašio je svog momčadskog kolegu Carlosa Sainza za gotovo dvije desetinke sekunde, a Max Verstappen završio je treći nakon što je napravio pogrešku u svom posljednjem brzom krugu.

Monegaški je vozač zadovoljan svojim bolidom F1-75: “Da, oba naša bolida su vrlo kompetitivna, baš kao što smo Carlos i ja. Ovo je odlično za momčad i pritisnut ćemo kako bi na istim pozicijama završili i utrku.”

“Imamo vrlo jak paket, koji više ili manje funkcionira u svim uvjetima od početka sezone i to je dobar znak za budućnost. Rekao sam puno puta da će nadogradnje biti vrlo važne ove godine. Ovdje smo donijeli neke i krenuli u pravom smjeru, a nadam se kako će ih biti još kroz sezonu da bismo ostali na vrhu.

Tijekom vikenda u Miamiju određenih su poteškoća imali i u Ferrariju i u Red Bullu. U petak je izgledalo kao da bi se i Mercedes mogao uključiti u bitku za prve startne redove, ali na kraju se ipak odlučivalo između vozača Propetih konjića i Bikova. Isto se može očekivati i u nedjeljnoj utrci koja starta u 21:30 po hrvatskom vremenu.

Ono što može brinuti vozače Ferrarija je Red Bullova brzina na pravcu: “Da, ekstremno su brzi na pravcima. Mi smo brzi u zavojima i bit će to tijesno u utrci.” “Ako nam priđu blizu, onda će biti vrlo teško, ali imamo prednost u zavojima pa nadam se da će zbog toga biti predaleko da bi došli u priliku pretjecati nas na ravnim dijelovima”, izjavio je nakon kvalifikacija Leclerc.

Za Carlosa Sainza druga startna pozicija izgleda jako dobro, posebno nakon brojnih problema i pogrešaka koje su mu se događale u posljednje vrijeme. Nije završio utrke u Melbourneu i Imoli, a u Miamiju je razbio bolid na drugom treningu.

“Dobar napredak. Iako sam danas nosio teret onog izlijetanja, uspio sam tjerati bolid do njegovih granica u nekim zavojima i sastaviti pristojne kvalifikacije. Neću se žaliti.”

“U utrci će biti zanimljivo nakon svega što se događalo za vikend. Nisam odradio ništa od long runova, nisam isprobao vožnju s puno goriva, tako da će vožnja na start donijeti prvi takav osjećaj. Moglo bi biti dosta izazovno, ali u isto vrijeme osjećam povjerenje u bolid. Stvarno je dobar ovdje i mislim da možemo napraviti dobar posao”, poručio je Španjolac.

Pretplati se
Obavijesti o
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Emil

Smrdi na nevolje?

Desmosedici

Ne vjerujem da je Hondin PU jači od Ferrarijevog..možda je Ferrarijev bolid postavljen na malo više downforcea, ali mislim da je razlog veće brzine na dugim pravcima kod Red Bulla leži u manjem aerodinamičnom otporu bolida..Red Bull ima onu veliku “špilju” ispod usisnika na sidepodsima koja može “progutati” golemu količinu zraka uz vrlo mala vrtloženja i vrlo male otpore.

papaya

Mislim da nakon sto se izleti postoji u tom zavoju strah od ponavljanja istog…ali drugo misto je top

Cestitke naravno i Leclercu i FERRARIJU

amadeus2022

Sve stoji ali samo se na ravnim dijelovima pretiće i uključuje DRS, a poznavajuči Maxa….

Yukihonda

Ferari dršte gaće!!!
danas vas ganjao ako se ne raspad memo nadrapali ste… 🤪🤪👍

Related Posts
5
0
Would love your thoughts, please comment.x