Igor Tomljanović i Vjekoslav Čičko novi zamjenici predsjednika HAKS-a

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su zamjenici predsjednika Hrvatskog auto i karting saveza.

ZAGREB, 13.5.2022. – Hrvatski auto i karting savez u novu sezonu ulazi s promjenama u vodstvu saveza. Nakon dugog niza godina od dužnosti zamjenika predsjednika oprostili su se Domagoj Kamenski i Vlado Leko koji su ujedno imenovani novim pomoćnicima predsjednika, a Upravni odbor je na prijedlog predsjednika Davorina Štetnera jednoglasno podržao Igora Tomljanovića i Vjekoslava Čička kao nove zamjenike predsjednika ovog krovnog nacionalnog saveza!

Radi se o vrlo iskusnim i dokazanim sportašima, ali i uspješnim poduzetnicima. Igor Tomljanović rođen je 1974., a u auto sportu je od 1986., a već u svojoj prvoj sezoni u kartingu osvaja treće mjesto u Prvenstvu Hrvatske. Do danas je ostvario brojne uspjehe u Prvenstvima Hrvatske poput trećeg mjesta 2019. u brdskim utrkama, te drugog mjesta i dva treća u posljednje tri godine u kružnim utrkama. Vjekoslav Čičko rođen je 1976., a u auto sportu je od 2005. Dvostruki je Državni prvak u kategoriji Kronometar, a zapažene uspjehe otvario je u Prvenstvu Hrvatske u brdskim utrkama (1. mjesto u klasi 2017.) te Formuli driver (3. mjesto generalno te dva prva i dva treća mjesta u klasama).

Igor Tomljanović, prvi zamjenik predsjednika Hrvatskog auto i karting saveza izjavio je: “Biti drugi čovjek saveza velika je čast, ali i odgovornost te vjerujem da ću svojim angažmanom još više doprinjeti dobrom smjeru u kojem savez ide! Veliki dio svog života vezan sam uz auto sport te upravo to ističem kao najveću prednost. Siguran sam u odličnu suradnju sa svim dionicima našeg sporta.”

“Izuzetno mi je velika čast preuzeti ovu odgovornu funkciju. Vjerujem da ću svojim radom i zahvaljujući dosadašnjem dugogodišnjem iskustvu u automobilizmu ostvariti svrhu još veće prepoznatljivosti ovog zanimljivog i atraktivnog sporta kao i pridonijeti većoj sigurnosti vozača koji se natječu u utrkama pod nadležnosti saveza”, izjavio je Vjekoslav Čičko, zamjenik predsjednika Hrvatskog auto i karting saveza.

“Iznimno sam ponosan na naš tim, a angažmanom dokazanih sportaša na najodgovornije dužnosti želimo se još više približiti organizatorima i sportašima kako bi naš sport što bolje napredovao. Velike zahvale kolegama Kamenskom i Leki na dosadašnjem radu, a oni i dalje ostaju vrlo bitan dio našeg Upravnog odbora”, rekao je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza.

U protekloj sezoni savez je ostvario jednu od možda i najboljih sezona u svojoj 117 godišnjoj povijesti sa 72 utrke u 11 disciplina te WRC Croatia Rallyjem i utrkom NASCAR Whelen Euro Series.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x