Alonso kažnjen s pet sekundi, ostao bez bodova

Fernando Alonso završio je Veliku nagradu Miamija na devetoj poziciji, no zbog kazne od pet sekundi ostaje bez tih bodova.

Alpineov vozač kažnjen je još za vrijeme utrke zbog sudara s Pierreom Gaslyjem te je zbog toga spušten s osme na devetu poziciju u plasmanu VN Miamija, no tu nije bio kraj njegovim mukama.

Suci su nakon utrke istraživali situaciju u kojoj je Alonso izašao van granica staze u zavoju broj 14 te na taj način stekao prednost u pretposljednjem krugu. Za to je dobio dodatnih pet sekundi kazne, što ga je onda bacilo dvije pozicije unatrag.

Time je Alexander Albon promoviran s desetog mjesta na deveto i vozač Williamsa osvojio je dva boda, a onaj posljednji pripada Lanceu Strollu u Aston Martinu, koji je u konačnom plasmanu premijerne utrke na stazi Miami International Autodrome deseti.

U poretku vozača Albon je sad 15. s tri osvojena boda, a iza njega su Alonso i Stroll, koji su na prvih pet utrka sezone skupili tek dva boda svaki.

Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DOKI

pa mnogim vozačima se dese takve stvari i dobiju opomenu u vidu CRNE ZASTAVE a Alonsu su odmah prišili kaznu i mislim da je to nepošteno.
Ne vole ga jer je dominantan pa ga ovi njegovi vršnjaci malo hebu al Toto i ekipa koji su malo stariji od njega a on je u formi da može vozit F1 bolid a oni gutaju apaurine.

mody

Alinso katastrofa sudare izaziva

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x