Alonso: Hamiltonove frustracije nisu moj problem

Nakon utrke za VN Monaka, Lewis Hamilton izrazio je svoje frustracije zbog vrlo spore vožnje Fernanda Alonsa koji se našao ispred njega i koji je čuvajući svoje gume vozio potpuno izvan tempa utrke. Iako je na sve načine Britanac pokušavao proći pored Fernanda, to je naravno bilo nemoguće.

Svoje viđenje te situacije dao je i sam Alonso koji je kratko ustvrdio kako Hamiltonove frustracije zbog njegove spore vožnje njega previše ne zabrinjavaju i “nisu njegov problem”.

Podsjetimo, nakon crvene zastave i izlaska na stazu na srednje tvrdim gumama, Alonso je vozio potpuno izvan tempa vodećih s čak tri do četiri sekunde sporijim vremenom u odnosu na primjerice Landa Norrisa ili Georgea Russella. Bilo je naime očito kako iskusni Španjolac znajući da mjesta za pretjecanje jednostavno nema, čuva gume i ciljano vozi sporo jer je na kraju utrke i sam potvrdio kako problema s bolidom nije imao.

Alonso je također potvrdio kako su u kalkulacijama uoči nastavka utrke u momčadi Alpinea očekivali nešto veću potrošnju medium guma i potrebu za njihovim čuvanjem tijekom nastavka utrke što je razlog Alonsovog sporog tempa. Iako se postavlja pitanje zašto su uopće koristili tu komponentu guma s obzirom na činjenicu kako je na stazi u Monte Carlu pretjecati gotovo nemoguće, neke je odgovore po završetku utrke dao sam Alonso.

“Odmah kada smo odlučili staviti medium gume na bolid pretpostavio sam kako one neće izdržati 33 kruga zbog čega će ih biti potrebno čuvati tijekom utrke. S obzirom da se utrka pretvotila u nekakvu varijantu sprint utrke imali smo dvije opcije. Ići na tvrđe gume koje su trajnije ili srednje tvrde gume koje nam nude više gripa i bolje ponašanje bolida. Odlučili smo se na drugu opciju, no problem se pojavio kada smo shvatili da gume u pravom tempu utrke neće izdržati ni približno dovoljan broj krugova. Zato sam odlučio u prvih 15 krugova čuvati gume kako bih u posljednjih petanestak mogao voziti koliko toliko normalno”, pojasnio je Španjolac

Na Hamiltonove opaske kako je bilo prilično frustrirajuće kružiti iza Alonsa tijekom pola utrke, Španjolac je još jednom ponovio kako to nije njegov problem i kako ga Hamiltonove frustracije previše ne zabrinjavaju, tim više jer je na ovoj stazi bilo “ekstremno lako” zadržati Mercedes iz sebe.

Spomenimo i kako je sedmim mjestom u Kneževini, Alonso došao do najboljeg rezultata u tekućoj sezoni i tako Alpineu omogućio nove bodove u neizvjesnoj borbi koju (zasad za peto mjesto) vode s Alfa Romeom.

Pretplati se
Obavijesti o
26 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
RAJUS

U svakom slucaju smjeskao se Alonso gledajuci u retrovizor kako place Hamilton… I to nekih 30 krugov

Pratiteljcro

I neka je!

mody

Nije vise ovo mercedes era

Deyo

Bogu hvala. Lazni najveci poceo je da tone, a Toto nemocan da za stolom ponovo sredi dominaciju.

lando

Uuuuu što vas žulja, to je nevjerovatno🤣

ZMija

opet neko moje licno misljenje
bez obzira kako alonso vozio tu je maltene nemoguce preticanje i on je cuvao gume
u monte karlu je bitno kakav si u kvalifikacijama
i posle samo timska strategija moze da te zezne
a naprijed mozes samo ako se neko zezne u strategiji
znaci ako podbacis kvale onda polako i cekaj da nekom krava crkne

theKing

Alonso ne samo da je stopao lewisa nego je i svom kolegi/momcadi izbio bodove.

papaya

Pa uvjeren sam 1000% da nitko to od tebe nit ocekuje,nit je to tvoj problem,daješ sam sebi na vaznosti ,bez potrebe

Što hamiltona boli ona stvar sto je sa onima iza njega,tako i ti za onima iza sebe

Deyo

Ispred!!! Ispred njega!!! Svaki put kada su imali izjednaceni auto, Alonso je briljirao u odnosu na njega, ako ne racunamo onu klasicnu Britansku svinjariju iz 2007.

theKing

A kada su to onda imali izjednacen auto?

Deyo

Pogledaj sezone od 2010., sve do pocetka one svinjarije od 2014. koja nam je dala paznog najveceg. Jeste da je Red Bull bio nepobediv, ali Ferrari i McLaren su bili izjednaceni. U sve 4 sezone Alonso je bio bolji. Cak i Button, koji definitvno nije bolji od Alonsa, koji je bio u McLarenu bio je prilicno izjendacen sa laznim najvecim. Daj im podjednake uslove i Alonso izlazi kao pobednik. Ne zelim se ponavljati, ako nekom i dalje nije jasno sta se desevalo u hibrid svinjariji i onda 2007. njihov problem.

papaya

Da,ti ćeš mi sigurno reći kako stoje stvari….

Fustirani tudume….

I dalje ti nije jasno i dalje imas problem

Pratiteljcro

Stari hejteru sta mai?

Alonsa su NOVINARI PITALI sto misli o cviljenju hamiltona a ovaj im je na to odgovorio razumnim odgovorom a.k.a cuvanje guma zbog predugog stinta.
I nakon svega ti mr.Frustrirani dolazis ovdje i proljevas otrov. Eto ukratko.
Ako ti i dalje nesto nije jasno ti pitaj!

papaya

Ma dosadan si…

Kužis,ne kuziš

Pratiteljcro

Mrznja zasljepljuje mizerijo!

Pratiteljcro

p.s. taj kome sam “dosadan” to je taj koji nezeli krepati!! zato se i opires zmijo

papaya

Baš si tudum…hahahaaaaa..i sad ces ti opet odgovoriti oa ću ja tebi …pa blabla bla i mozemo tako dok nas volja i dok tipkovnica sve trpi…

Međutim tudum brate…miš bez repa

Pratiteljcro

“Pa uvjeren sam 1000% da nitko to od tebe nit ocekuje,nit je to tvoj problem,daješ sam sebi na vaznosti ,bez potrebe” Ja sam ti na ovaj tvoj hejt odgovorio i objasnio alonsovu izjavu nakon utrke. Dali je alonso sam poceo pricati o “spornom” stopanju princeze hamiltona ili je to od muke hamilton PRVI izbacio iz sebe? Naravno da je to bio placko hamilton i naravno da su alonsa priupitali za odgovor bas ti lesinari novinari koji samo traze somove na svojoj udici a som si ispao ti, i west i ostali hejteri. Molim lijepo. Pa ti sad siri hejt i… Read more »

papaya

Bas si pratitelj

robif

Alonso,jedine frustracije imas ti jos iz McLarena,kad si popusio.To te boli.Jer u svih ovih godina jedini otpor koji pruzas je protiv Hamiltona na takvim stazama,kao i u Madarskoj.Protiv nikoga se tako ne boris

west

Upravo tako, ide na Hamiltona ko španjolski bik na crveno!!!

Pratiteljcro

Kako ti to opisujes u miamiju ga je alo trebao zakucat od zid ali nije se dogodilo!!

Deyo

Kometno pogresno videnje stvari, dao sam odogovr istomisljeniku gore.

Pratiteljcro

jedini otpor koji pruzas je protiv Hamiltona na takvim stazama”

Ma to je sve u tvojoj glavi! Nisi primjetio kako je u Miamiju Alo bez borbe predo hamiltonu poziciju, a mogao ga je zablokirati!! A u monacu ZNA SE nema obilazenja mozda sa bolidom 3 sekunde brzim i to je to. I sasvim je slucajno sto se ham nasao iza alonsa da je to bio bilo koji drugi vozac isto bi ga stopao.
Prije 20 godina tako je i coultard napravio vlakic u monaku… sve je to normalno i do staze je

Pratiteljcro
LUTHER

možda je hamilton očekivao da će suci kazniti alonsa zbog prespore vožnje?

Related Posts
26
0
Would love your thoughts, please comment.x