Wolff: Ovo je bilo veoma loše

Nakon razočaravajućeg vikenda za momčad Mercedesa na VN Emilije Romagne u Imoli, svoj viđenje trenutne snage bolida W13 dao je i šef njemačke momčadi Toto Wolff. Podsjetimo, aktualni svjetski viceprvak Lewis Hamilton je utrku završio na 13. mjestu i to nakon što nikako nije uspio preteći Pierrea Gaslyja i njegov Alpha Tauri, u čemu mu svakako nije pomoglo ni to što su suci tek nakon više od pola utrke omogućili korištenje DRS-a, čime je svako Britančevo penjanje u poretku bilo onemogućeno.

Toto Wolff je odmah nakon utrke putem radio veze uputio isprike Hamiltonu zbog neupravljivog bolida, te je u tom tonu nastavio i u izjavi nakon utrke.

“Da, ovo je veoma loše. Bili smo stisnuti od strane Alpine, dva druga bolida su ga prepriječila i nije bilo pretjecanja kad si u DRS-u. Mislim da smo s Russellom vidjeli što naš bolid može kada ispred sebe ima čisti zrak, no nismo dovoljno dobri za naslov prvaka – nismo dostojni naslova prvaka svijeta – jednostavno moramo popraviti naš bolid.”

“Imali smo određenu razmjenu preko radio veze i ispričao sam se Lewisu zbog bolida kojeg je u ovom trenutku je primoran voziti i mislim da ćemo to riješiti… Tako da je to u redu.”

2022 Emilia Romagna Grand Prix, Sunday – Jiri Krenek

S druge pak strane, njegov drugi vozač George Russell je ponovo spasio ugled Mercedesa osvojivši četvrto mjesto i to nakon što je startao s 11. pozicije i s nekoliko odličnih manevara u prvom krugu utrke došao do 5. pozicije koju je držao do kraja utrke i s Bottasom na leđima, izdržao je Finčeve napade i stigao do 4. mjesta nakon greške Charlesa Leclerca. Usto, mladi je Britanac je ovim rezultatom zasjeo na 4. poziciju u ukupnom poretku s 49 osvojenih bodova i što je zapravo ironično, no takav rezultat graniči s čudom, ako se prisjetimo u kakvoj je formi Mercedes u 2022. godini. Toga je svjestan i sam Wolff.

“George je zbilja dobro vozio ako uzmemo u obzir što je upravljao danas. Također, propustili smo prilagoditi njegovo prednje krilo, što je značilo da je njegov bolid bio pripremljen za mokro, a ne za suho, no on je to dobro uspio anulirati – zbilja, veoma dobra vožnja.”

Mislim da će se javnost složiti s Wolffom, Mercedes je u ovom trenutku vrlo daleko od ikakvih šampionskih šansi. Bolid W13 je otpočetka pokazivao veliki broj slabosti koje se ni nakon četiri utrke nisu anulirale, štoviše. Red Bullove i Ferrarijeve pogonske jedinice su u ovom trenutku jednostavno presnažne, što čak i sjajni vozači poput Hamiltona i Russella nisu u mogućnosti popraviti svojim performansima ili bar ne u tolikoj mjeri.

Nakon promjene pravila, njemačka momčad se poprilično muči s prilagodbama, što je za neke navijače neočekivano, no kada uzmemo u obzir da su ključne osobe u razvoju bolida iz prethodnih sezona napustile Mercedes i otišle prema drugim ekipama, ponajviše u Red Bull, onda je jasno kako će se ovakvi rezultati ponavljati tijekom ove sezone.

Srebrne strijele će se nastaviti boriti i razvijati, tu nema nikakvog spora, no već je svima jasno da ako neće biti nekog velikog čuda, Hamilton i Russell će teško u kontinuitetu stizati do pobjedničkih postolja, a kamoli do nekakvih veliki doseg poput borbe za naslov prvaka. Sljedeća prilika za popravak je za manje od dva tjedna na novoj stazi u F1 kalendaru, Velika Nagrada Miamija, na stazi pored Hard Rock stadiona.

Naslovna fotografija: Sebastian Kawka / Mercedes-AMG Petronas F1 Team

Pretplati se
Obavijesti o
27 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Yukihonda

Nikada u F1 nije bilo toliko licemjerja lobiranja ni politikanstva od strane Tota.. od kada je dobio konkurenciju… pogledajte ovu sezonu… za sada sasvim druga priča… tako treba biti.. nemam ništa protiv Mercedesa… ali Toto ni Levis nisu nikada bili gospoda ni đentlmeni a bogami ni sportaši…jednostavno se ne mogu nositi sa boljima…moje subjektivnom mišljenje je da su izgubili od Redbulla Honde i Ferraria u pogledu motora i šasije..teško da će ih stići…

Webmaster

Kao što kaže Biblija,7 rodnih godina,pa 7 sušnih godina,to se i na Merc odnosi.

zjurina
dxdy

neka Lewisa zamjene sa Mikom, to bi bila najbolja zamjena

Ferrari kralj f1

Bacite to na najbliži otpad.

Desmosedici

Čemu ovoliko plakanje?..Mercedes je trenutno treća-četvrta momčad na gridu..nešto kao što je bio Ferrari prošle sezone..Ferrari je tada bio tu jer je imao peh što nije smio značajnije raditi na prednjem dijelu bolida..dva tokena je potrošio na PU, mjenjač i stražnji ovjes, zapravo cijeli stražnji i srednji dio bolida..Mercedes ove godine nema ta umjetna ograničenja ali ima probleme sa bolidom..ne znam što im je pošlo po zlu da to ne mogu nikako riješiti..PU im možda više nije tako superioran kao prošlih sezona, ali je sigurno dobar..dizajn se možda mnogima estetski ne sviđa ali sigurno stvara najmanje aerodinamičke otpore..tu su za… Read more »

ZMija

desmosedici svih ovih godina je stvaran kult vozaca drugi vozac je nebitan i on je samo popunjavao prazan prostor i toto i ne vidi odlican rezultat rasela koji je bio 4 vec vidi samo luisa koji je realno pao da nize ne moze ipak on ima bolid za malo bolji rezultat i bice on malo bolji ali za borbu medju prvih 5 ne vjerujem jbg i prije se to desavalo pa niko nije plakao toliko zamisli da je potpisao za alfu mogao bi realno da se bori za trece mjesto botas koji je bio vodonosa u mercedesu lagano prati rasela… Read more »

Desmosedici

Tako je.

ZMija

a sta da kaze toliko godina su zgodno imali daleko snazniji bolid od ostalih bolida sda rasel stvarno cini cuda sa ovim bolidom botas mu je bio do kraja za vratom tako je bilo i kada je ros brown otisao iz ferarija i sada kad su glavni inzinjeri mercedesa otisli dalje toto lijepo je bilo dok je trajalo a bogami je potrajalo e sad se drugi igraci igraju jos je i dobro sto ferari pruza red bulu dobru partiju pa nije procesija a i ovu drugu klasu bolida je lijepo pratiti jer su prilicno slicni po performansama e i nisam… Read more »

Ferrari kralj f1

Svakoj dominaciji dođe kraj ali samo je jedna ekipa uvijek tu negdje blizu ili na vrhu a to je Ferrari. Oni su toliko osvojili da ih teško tko može dostići.

west

Kad su mogli drugi tolike godine samo sudjelovat može i Mercedes jednu a onda iduće slijedi satara!!!

ZMija

tebi bi bilo najbolje da samo citas postove
ovi ce te pojesti
jbg doslo njihovo vrijeme
sad oni obilaze za krug ove losije ekipe

west

Lako s njima kod njih činjenica i argumenata kao kod glupog pameti!!!

Ferrari kralj f1

Mercedes će satrat sam sebe. Bolje da odustanu nego da se ovako sramote. Neki otpad bi dobro zaradio na dijelovima te kršine.

zjurina

Ma savršen si ! Prvo izliže guzicu Hamiltonu & konkretno zabije nož u leđa & popljuje Russela !!! – Tipični Wolff – ljiga.

papaya

Kako ga je točno popljuva???

zjurina

Indirekto.
Ne sječam se točno riječi, a i neda mi se i sad tražit, al na radio je kao govorio Luji kako mu je žao što je takva utrka & kako je bolid nevozljiv itd., a sve dok mlađi kolega mu završava na i ne tako lošem četvrtom mjestu.
Ježi ga onda.

ZMija

jbg jest malo nerealan treba se zahvaliti raselu na odlicnom rezultatu
a ham jbg suti nije dobro pa to ti je

Webmaster

Utješno je to što imate više bodova od Williamsa.

mody

Tako su i ostali bili 7 godina iza vas promjene vas ubile

amadeus2022

Već sam napiso da mi je Toto licemjer – za jednog vozača bolid ne valja a za drugog je dobar, i to još nisu ga ni podesili za suho! Halo, o čemu ovaj priča???

papaya

Nigdi ne piše da je jedan loš ,fdrugi dobar…kaze da je Ruussell anulirao sve loše na bolidu…
Odlično se probia kroz gužvu

Russell je odlican vozac,pa zato i vozi di vozi

Max8

Kak narod kaze, svaka rit dojde na svoj sh**** … Ona faca od Vučka dok je Ljuiz oderan za cijeli krug. Neprocjenjivo.

Webmaster

Čak se i na Sky SportF1 čuo komentar “this is painfull”.

Race Engineer

Ovo je jedan moderan šef momčadi. Ispriča se svojem vozaču i time motivira i njega i cijelu momčad. Dobar je Totto. Neki ga ne vole, ali zapravo je odličan manager. Meni se sviđa takav pristup.

Related Posts
27
0
Would love your thoughts, please comment.x