Szafnauer: Donosimo velike nadogradnje u Imolu

Iz Ferrarija su najavili da ovog vikenda na svojoj domaćoj utrci neće donijeti nadogradnje za njihov bolid, a razlog je ograničeno vrijeme zbog formata sprint vikenda.

Međutim, Alpineov Otmar Szafnauer kaže da se njegova momčad drži tradicionalnog rasporeda korištenja prve europske utrke za uvođenje novih dijelova.

“Donijet ćemo neke nadogradnje u Imolu, to je sigurno. Ne bi me iznenadilo da svi donesu neku nadogradnju u Imolu. U mojih 25 godina kako ovo radim, iz bilo kojeg razloga, prve utrke u Europi su mjesto gdje svatko planira neku svoju nadogradnju.”

“Nekada je to bila Barcelona, ​​sada je Imola. Ali to je već i četvrta utrka. Dakle, oko četvrte/pete utrke svi donose nadogradnje, pa ćemo i mi donijeti neke. Sve su to aero elementi”, rekao je Otmar.

Szafnauer je dao naslutiti da će se promjene usredotočiti na jedno područje spomenutih aero elemenata, za koje se vjeruje da se radi o podnici:

“To je dio koji čini najveću razliku, to je dio koji se mijenja i čak nije manja nadogradnja, trebala bi biti značajna.”

Otmar vjeruje da je dobra forma Alpinea u Saudijskoj Arabiji i Australiji, gdje se Fernando Alonso borio za prvu startnu poziciju prije problema s motorom, dobar znak i za Imolu:

“Melbourne ima karakteristike koje imaju i druge staze, tako da ćemo na i drugim stazama biti brzi. Želimo biti vodeći u sredini poretka i naporno ćemo raditi kako bismo bili sigurni da to i jesmo.”

Szafnauer se složio da će ograničenje proračuna otežati Mercedesu, koji unatoč poziciji u poretku konstruktora tek treba početi voziti brže od trećeg mjesta, da riješi svoje trenutne probleme, potencijalno dajući Alpineu priliku da se natječe s timom iz Brackleya tijekom sezone.

Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ferrari kralj f1

Naravno da Ferrariju ne trebaju nadogradnju čemu kad su i bez nadogradnji dominantni.

Emil

Jasno. Tko ima (i treba) nadogradnje taj će ih i staviti. Tko nema, neće.

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x