Speedway Grand Prix – motociklistički događaj koji ne smijete propustiti

Donji Kraljevec –  Šesnaest najboljih speedway vozača na svijetu dolazi u Hrvatsku za samo 10 dana na otvaranje nove sezone prvenstva: Tehnix FIM Speedway Grand Prix of Croatia!

Očekujemo pun stadion s više od 6500 navijača, ali i milijune gledatelja uz TV ekrane diljem svijeta. Slika iz Međimurja odlazi putem signala Discovery Sports Events u čak 40 zemalja, a na nama je da napravimo što bolju prezentaciju Međimurja i Hrvatske” rekla je direktorica utrke i predstavnica FIM-a, Darija Pavlic. “10 godina je prošlo od posljednje Grand Prix utrke i veselimo se da smo baš mi domaćini početku nove ere speedwaya!”

Patryk Dudek jedan je od vozača za koje se očekuje da će se boriti za finale: “Vozio sam u Hrvatskoj  Europsko prvenstvo kao i kvalifikacije za svjetsko prvenstvo! Staza mi odgovara, nije duga, zavoji su uski i bit će dobrih vožnji!” Uz Dudeka, Britanci se oslanjaju na Roberta Lamberta, koji je uz Woffindena kandidat za prvaka svijeta: “Veselim se povratku u Hrvatsku, jedva čekam pune tribine na predivnom stadionu Milenium. Nekoliko puta sam ovdje vozio kvalifikacije, često treniram na stadionu Milenium i osjećam se ugodno na toj stazi. Veseli me što je upravo Hrvatska domaćin otvaranju Speedway Grand Prix sezone.”

Iz Poljske je stiglo 70 tona opreme koju montira stotinu radnika. Priprema se  TV produkcija koju snima 24 HD kamera i prenosi sliku u 40 zemalja svijeta, a za sve je zaslužan Discovery Sports Events. “Uz toliko opreme, na dva tjedna u Međimurje stiže i 120 profesionalaca koji će osigurati da nova era speedwaya počne na najbolji mogući način. Tehnix FIM Speedway Grand Prix of Croatia bit će odlična promocija hrvatskog gostoprimstva, međimurskog krajolika i sporta koji svi volimo“, rekla je Darija Pavlic.

Vozač sa startnim brojem 16 bit će slovenski „as“ Matej Žagar. “Mi u AZMS sretni smo što je Matej Žagar dobio priliku sudjelovati i pokazati što zna na utrci za Svjetsko prvenstvo. Iako prošle sezone nije osigurao svoje mjesto među najboljih 15, ipak je dobio priliku da pokaže da je i dalje u svjetskom vrhu. Vjerujem da će iskoristiti svoje iskustvo na ovoj stazi, na mjestu gdje je često slavio i postizao vrhunske rezultate“, rekao je Luka Mežan iz Auto moto zveze Slovenije. “AMZS i Slovenija će uz Mateja imati još jednog natjecatelja, u ulozi rezerve je Nick Škorja koji dosad nema puno iskustva na ovom rangu natjecanja, ali sigurni smo da će svoju priliku iskoristiti“ rekao je Luka i nastavio: „Utrka u Hrvatskoj prilika je za sve slovenske navijače da dođu navijati za Mateja i Nicka. Stadion Milenium mjesto je na kojem se uvijek vozi dobar speedway, a tako će biti i 30. travnja.”

Glavna tribina je rasprodana, no ostalo je mjesta na ostalim pozicijama stoga nemojte propustiti ovaj spektaklu u Međimurju i vidimo se na stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu 30. travnja. 

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x