Russell: Bili smo peta momčad po brzini, postolje je prilično ludo

Mercedes je na Velikoj nagradi Australije ponovno značajno zaostajao za Ferrarijem i Red Bullom, ali se ipak uspio približiti tim momčadima na pobjedničkom postolju.

George Russell upisao je u Melbourneu svoj prvi plasman na postolje s Mercedesom. Iskoristio je sve ono što mu se na VN Australije pružilo i zauzeo treće mjesto, iza pobjednika Charlesa Leclerca u Ferrariju i drugoplasiranog Sergija Pereza u Red Bullu.

Priznao je 23-godišnji Britanac da po brzini bolida to postolje nije bilo očekivano, ali karte su mu se dobro posložile. Hvali članove svog tima jer barem imaju pouzdanost, ako već ne i brzinu za pobjede.

“Pohvale za ekipu u Brackleyju i Brixworthu jer jasno je da želimo bolje performanse, a korak smo iza Ferrarija i Red Bulla po pitanju brzine. No, morate biti na pravom mjestu na kraju kako biste pokupili bodove, a to je ono što smo mi učinili u više navrata.”

“Ovog smo vikenda bili peta momčad po brzini, iza već spomenutih ekipa te McLarena i Alpinea. Onda biti na trećoj poziciji na postolju i držati drugo mjesto u prvenstvu, to je prilično ludo”, komentirao je nakon utrke Russell.

George Russell na postolju (Photo: Steve Etherington)

Ne bježi od činjenice da ga je pomazila sreća. Znao je iskoristiti period sigurnosnog bolida nakon nesreće Sebastiana Vettela u 23. krugu utrke. Otišao je tada u boks i nije izgubio vrijeme u odnosu na svoje konkurente. Utrku je završio ispred momčadskog kolege Lewisa Hamiltona.

“Očigledno je da smo imali malo sreće u tom slučaju, ali to je dio sporta. Ponekad ide u vašem smjeru, a ponekad ne. Doživio sam u prošlosti obje strane te medalje i to je jednostavno dio automobilizma.”

Mercedes definitivno nije u stanju pratiti tempo Ferrarija i Red Bulla, barem ne u ovom dijelu sezone, ali zahvaljujući činjenici da Red Bull u tri utrke ima samo 50-postotni učinak kad je završavanje utrka u pitanju, Srebrne su strijele na drugom mjestu u poretku konstruktora.

“Volio bih da mogu reći kako smo napravili veliki napredak, no trebamo pogledati vremena krugova i biti svjesni da nismo smanjili zaostatak za onim ispred nas. Znamo da imamo jako puno posla za odraditi. Imam vjere da ćemo doći do cilja. Znamo da potencijal u bolidu postoji, ali moramo raditi kako bismo to pretvorili u performanse.”

“Neće se dogoditi preko noći ili na sljedećoj utrci, ali s vremenom će i to doći. Za sada, ako nastavimo s ovakvim rezultatima, to će nas zadržati u igri”, poručio je George.

Russell je također drugi u poretku vozača, sa zaostatkom od 34 boda za Leclercom.

Pretplati se
Obavijesti o
37 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Emil

Ferrari se brže trese od Mercedesa, zato i ide brže. Sad u Mercedesu rade na ultra brzoj trešnji kako bi do berbe trešanja sve bilo na svojem mjestu odnosno oba vozača na postolju. Kaj ne?

147 kt

Kruzi urbana legenda o fan ekipi da im je omiljena pjesma Idem sorom vozim se traktorom.

mika.KA

Zanimljivo koliko ima komentara cim je članak o mercu,gr i lh.
Pogledajte članak o leclercu. 😆😆😆😆
Niti jedan jedini komentar!!!!!

TORPEDO

Zaključak…svi vas vole šamarati 🙂

papaya

To je taj zakljucak definitivno

mika.KA

Nema sta..navijaci i pol!
Gnjide od navijača

Pratiteljcro

Sablasni hejteru mika.ka ovo si napisao prekjucer u temi gdje alosno govori kako su bili brzi od mercedesa “Hahah..daj cuj ovoga!!
A kada isto to kaze Rusell DAN POSLJE onda mijenjas plocu i odjednom ti je sve normalno i nepljujes po ruselu. Nisi jedini u svom hejtu ima vas jos .

mika.KA

Sirotinjo,i dalje to mislim a i rezultat sve govori!!
Kako je mjenjam plocu? Zasto bi pljuvao po rusellu?

Pratiteljcro

Jos se i pravis glup!! Kako da ti drugacije nacrtam? mozda ovako, zasto pljujes po Alonsu kada kaze istinu? Istinu koju potvrdi i “tvoj” Rusel obojica govore ISTU stvar, Alo tvrdi da su po paceu bili brzi od merca a rus tvrdi da
“OVOG SMO VIKENDA BILI PETA MOMČAD PO BRZINI, IZA VEĆ SPOMENUTIH EKIPA TE MCLARENA I ALPINEA”
Jel treba jos crtat?

mika.KA

I lh puuno toga kaze pa vi ako vam ne odgovara (a sta on kaze vama to sigurno ne odgovara) odmah izokrenete

Pratiteljcro

kao sto rekoh, samo zasuti.
admin mi neda da ovo napisem i brise moj post. Stvarno?

west 044

Primjetio sam u nedjelju da nešto svijetli ispod Hamiltonovog bolida a sad sam našao i odgovor da se radi o senzoru koji mjeri visinu vožnje i putanju bolida u odnosu na stazu a sve da bi se što prije našao odgovor na poskakivanja bolida. Inače senzor teži između 1 do 2 kg !!! U Mercedesu su primjetili da je poskakivanje rjeđe u utrci pa otud i zamisao da se senzor koristi za vrijeme trke da bi se vidjelo što je razlog tome.

Desmosedici

Da..tu je glavni problem..zbog toga moraju visoko postaviti bolid da smanje “poskakivanje”..trebaju pronaći način da se više downforcea stvara naprijed ispod cijele podnice a ne kao sada ekstremno na zadnjem difuzoru.

mody

samo da ne dominiraju vise unistili su sport

Ivan Sabolić
papaya

A ovo je vrh svita….za naježiti se…kako dobro

Ivan Sabolić

I samo još ovo….svi ali ama baš svi prvaci u povijesti formule su imali dominantne bolide…a kaj se tiće mojeg vremena mogu samo izdvojit Sennu…..to je ipak kalibar više i to mentano…….Lp

Desmosedici

Vidi..treba znati razlikovati dva pojma: dominantan i konkurentan..ne slažem se da su ama baš svi Svjetski prvaci F1 imali dominantan bolid..neki su naslove osvajali sa samo konkurentnim bolidom..a to znači da je na gridu postojala još jedna ili više momčadi sa sličnom razinom perfomansi svojih bolida.

mika.KA

Npr tko nije imao dominantan bolid?

krexi

Možda griješim ali mislim da ferarri 2007 nije bio dominantan u odnosu na mclaren.sa Alonsom i Hamiltonom.

Desmosedici

Tako je..bio je negdje tu na razini Mclarena ako ne i lošiji..problem Mclarena je bila koša klima u momčadi..umjesto da su forsirali provjerenog kvalitetnog Svjetskog prvaka, oni su sezonu upropastili tako što su forsirali jako talentriranog “rookiea”.

mika.KA

To se desilo jednom u 30god da vozac ni kriv ni duzan osvoji naslov.

Desmosedici

Opet zločesto, a i glupo..Kimi je sasvim zasluženo osvojio prvenstvo..bio je stalno u ravnopravnoj borbi sa dvojcom iz Mclarena..njihov je problem, zapravo problem momčadi što nisu imali ispravnu politiku i nisu znali kako da ostvare cilj..da vozač ni kriv ni dužan osvoji prvenstvo možda bi se moglo reći za Keke Rosberga 1982.g..mislim da ni to nebi bilo korektno..radije recimo da to nitko nije očekivao jer je vozio bolid sa tada već nekonkurentnim atmosferskim motorom Tada su svi kao Svjetskog prvaka vidjeli nekoga od dvojca iz Ferrarija, Villeneuve-Pironi, sa odličnim i moćnim Ferrarijem F126C Turbo..međutim obojica su nastradali do pola sezone,… Read more »

TORPEDO

Keke Rosberg 1982,već drugi put ponavljam!!

Desmosedici

Ne zamaraj se sa zločestim neznalicama..u povijesti F1 većina naslova je osvojena sa konkurentnim a ne dominantnim bolidima..pojavio bi se tu i tamo poneki dominantni bolid ali to bi kratko trajalo..a dominacija neke momčadi je trajala najviše sezonu ili dvije..prvi dominantrni bolid kojeg se ja sjećam je bio Lotus JPS 79..prvi pravi “ground effect” bolid koji se poigravao sa konkurencijom..ali to je trajalo samo jednu sezonu..već slijedeće sezone ga je nadmašio Ferrari 312T4.. dominantni bolidi su bili recimo Mclaren Porsche MP4/2, Mclaren Honda MP 4/4, Williams Renault FW14, Ferrari F2002,, Red Bull RB09.. ali ovo sa Mercedersom je trajalo debelih… Read more »

Desmosedici

..nisam spomenuo Brawn GP iz 2009 koji je dominirao samo prvi dio sezone..drugi dio su ga već sustigli Red Bull i Mclaren.

mika.KA

To ti kazem..ali pitanje je: tko je osvojio a da nije bio u dominantnom bolidu?

Desmosedici

Čitaj gore..recimo Keke Rosberg koji je osvojio naslov prvaka u nekonkurentnom bolidu..za ostale koji su osvojili naslov u konkurentnom a ne dominantnom bolidu ti sada nemam vremena pisati..ima ih dosta..najviše.

TORPEDO

Zbog davljenja istim pitanjem po tko zna koji put i zbog neznanja a zbog ostalih forumaša moram pojasniti zašto Keke Rosberg? Naime,te 1982 godine najbolji bolid bio je Ferrari,međutim u istoj godini dogodile su se dvije tragedije. Gilles Villeneuve pogiba u Zolderu,a Didier Pironi uvjerljivo vodeći u tom trenutku…na VN Njemačke na treningu se zabija u Alaina Prosta i lomi obje noge poslije kojeg nikad više nije vozio utrku F1, Keke Rosberg sa jednom jedinom pobjedom te godine osvaja naslov prvaka,sa nekonkurentnim bolidom pokretanim atmosferskim motorom koji su te godine bili inferiorni turbo motorima. Marljivo je ko Hrčak skupljao bodove… Read more »

Desmosedici

Tako je..valjda može shvatiti da mu ne treba “crtati”? Da opet napomenem, Keke je te godine postao Svjetski prvak sa jednom jedinom pobjedom, a ona mu je tada ujedno bila i prva i jedina pobjeda u karijeri..kasnijih sezona je pobijedio još na tri ili četiri utrke.

robif

Nije se jos rodio

Ivan Sabolić

ajd molim vas od kud mi znamo kaj mečka sprema…….možda sad rade dvije godine unapred pa bude opet dominacija…ili su jednostavno fulali , kaj ne vijerujem…….eto pouzdanost su dobili i sad sa novim dizajnom malo po malo….naravo ove godine nikaj…….pustimo mi njih nek se zajebavaju sa bolidom…….i molim vas ,nemojte pljuvat po nijednom vozaću F1 svi se ti dečki itekak znaju vozit……….Lp

Ostale momčadi ..perfektno………

schumy

Mislim da je staza u Melbourneu odgovarala Mercedesima, isto tako i sreća im se osmjehnula sa 2 x SC, a ne da je odmogla Lewisu-AMG kako neki navijači Merca tvrde. Bilo je malo zakučasto za 3 puta kretati od početka a to je Leclerc izvrsno odradio. Podsjeća me na Profesora Prosta, a i po narodnosti je tu, stil vožnje je isti, bez greške, koncentriran, odlučan i geometrijski točan po stilu “šaranja” po stazi. Mislim da je bez obzira na stvarno pogođen bolid Ferrarija za ovu sezonu Leclerc zaista u ove 3 utrke pokazao punu zrelost tako da u nastavku sezone… Read more »

mika.KA

Merc = British empire!
Samo polako,duugo je prvenstvo

Race Engineer

Russel je skroman. Istina je da je bolid sporiji, ali razliku rade George i Lewis. Stvarno voze odlično. Voze Merc i preko granica mogućnosti. Nije slučajno George drugi u prvenstvu.Dolazi mali upgrade u Imolu, i staza je koja bi im trebala odgovarati.

Desmosedici

Mercedesov W13 jest trenutno sporiji od Ferrarija i Red Bulla ali je veoma pouzdan..mislim da je po svemu trenutno treća momčad a to se vidi i po rezultatima..i naravno da su Russell i Hamilton odlični vozači.

papaya

Bodova puka šaka…srića ti se osmijehnula…staza vam je doduše odgovarala,u Imoli ocekujte masakr…jbg…tako nam je kako nam je

Related Posts
37
0
Would love your thoughts, please comment.x