Mercedes: Iskoristit ćemo prilike u sprint utrci

Lewis Hamilton i George Russell su jedva prošli u drugi krug kvalifikacija za Veliku nagradu Emilije-Romagne, ali nisu uspjeli proći u finalni Q3.

Prekid sesije radi crvene zastave nakon prvih vožnji u Q2 dao je vremena kiši koja nadolazi da smanji svaku šansu za poboljšanje vremena kruga onima koji to nisu uspjeli do prekida. Hamilton je tako završio 13., dva mjesta iza momčadskog kolege Georgea Russella.

To je drugi put u četiri utrke da Hamilton nije uspio doći do Q3, pošto je ispao u Q1 u Saudijskoj Arabiji. Današnje ispadanje je i prvo nakon Japana 2012. kojim Mercedes nije imao niti jedan bolid u završnoj fazi kvalifikacija.

“To nije bila sjajna sesija, naravno da je razočaravajuća. Dođete ovamo s optimizmom i znate da svi jako naporno rade u tvornici, a stvari jednostavno ne idu zajedno.”

“To je razočaravajuće. Mislim da smo danas podbacili kao momčad. Postoje stvari koje smo trebali učiniti, a nismo.”

“U svakom slučaju, radit ćemo koliko možemo da napredujemo u sprint utrci. Bit će to teška utrka, ali nadamo se da će sutra biti bolje vremenske prilike, a tko zna, možda ćemo se probiti naprijed”, izjavio je Hamilton.

Hamilton i Russell imat će priliku popraviti vikend tijekom današnje sprint utrke od 21 kruga, čiji će rezultati tada postaviti startni poredak za nedjeljnu glavnu utrku.

Russell je objasnio da se uglavnom borio s temperaturom guma tijekom kvalifikacija, a crvene zastave naravno nisu pomogle da se izgradi bolji ritam.

“Bilo je šteta kako su se danas pojavile crvene zastave. Ali, ako postoji vikend u kojem ne budemo tamo gdje želimo biti, sprint vikend je onda taj koji to treba biti. Nije idealno, ali imamo priliku vratiti neke pozicije sutra”, rekao je Russell.

George ipak malo više sumnja da će sprint utrka ponuditi neku veliku šansu Mercedesu da krene prema naprijed, ističući nedostatak mogućnosti za pretjecanje na ovoj stazi.

Pretplati se
Obavijesti o
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Imate priliku da upadnete u nepriliku.

Ferrari kralj f1

Bacite to u more.

147 kt

Sprint utrka. Novi Fosili-Kad nas brod tone tone a zvona zvone.

Related Posts
3
0
Would love your thoughts, please comment.x