Leclerc: Odlična utrka, ali još je puno do kraja prvenstva

Charles Leclerc je nakon odlične utrke za njega na VN Australije izjavio kako su u utrku ušli s puno poštovanja prema Red Bullu i njihovoj brzini, ali da se pokazalo kako je Ferrari u Melbourneu ipak bio korak ispred konkurencije.

”Imao sam odličnu utrku u kojoj nisam imao većih problema kako bih kontrolirao utrku, osim tijekom onog restarta kada sam imao dvoboj s Verstappenom. Zbog nedostatka gripa u posljednjem zavoju mi je Max došao vrlo blizu, ali sam na kočenju u prvi zavoj uspio ostati ispred te sam nakon toga pokazao bolji tempo.”

”Bolid je bio savršen, bolji od očekivanja. Uoči vikenda smo očekivali kako bi Red Bull mogao imati malu prednost na ovoj stazi, ali se pokazalo da smo ipak mi bili najbrži i zasluženo pobijedili.”

Mladi vozač momčadi iz Maranella će sa smiješkom otići iz Australije na kratki odmor, a onda slijedi utrka u Imoli, prva utrka u Italiji ove sezone gdje se očekuje mnoštvo talijanskih fanova te će pritisak na Sainza i Leclerca biti ogroman.

”Prvo se moramo kratko odmoriti, a onda idemo u Imolu gdje nas očekuje ‘ludnica’. Zasigurno će atmosfera biti odlična, ali mi ne smijemo pasti pod pritisak javnosti u Italiji koji je već sad ogroman.”

”Protekle dvije godine su bile jako teške, a nakon puno posla smo uspjeli odraditi odličan posao i kao vodeći dolazimo u Imolu. Prerano je još za razmišljati o prvenstvu kada su prošle samo tri utrke, ali pritisak zasigurno postoji. Idemo se prvo pripremiti za sljedeću utrku koja je svima nama vrlo bitna, a onda ćemo razmišljati za dalje,” rekao je.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x