Lando Norris otkrio razlog dobre McLarenove forme u Australiji

McLaren je imao najbolje kvalifikacije ove sezone za VN Australije. Daniel Ricciardo kvalificirao se kao sedmi na domaćem terenu, dok je Lando Norris bio izvrstan četvrti. Britanac je iza sebe ostavio sve osim najbržeg Charlesa Leclerca i Red Bullovog dvojca.

Nakon konstantnog napretka iz sezone u sezonu, McLaren je doživio hladni tuš u Bahreinu i početku nove ere Formule 1. Ekipa iz Wokinga nije se priključila vrhu, a izgubili su i nadmoć na sredini poretka. Jedine bodove osvojio je Norris na VN Saudijske Arabije, kada je završio sedmi.

Naravno, cijela ekipa ostala je razočarana lošim performansama. Međutim, u Australiji se vidio onaj McLaren iz 2021, koji je glatko ulazio u Q3 i borio se ponekad i za postolja. Ipak, Lando Norris smatra da McLarenu jednostavno odgovara konfiguracija staze u Australiji.

“Tu su neke stvari koje smo dobro obavili i uspjeli smo izvući malo više brzine iz bolida jer razumijemo nešto više stvari. Išli smo i u nekom drugom smjeru što se tiče postavka bolida.”

“Istovremeno, mislim da je većina toga do staze. Nismo donijeli ništa što je puno promijenilo i nije kao da možemo učiniti puno više s postavkama da budemo toliko brži.”

“Rekao bih da je 70-30, ili 80-20 u smislu da je 80 posto do staze i samo 20 posto naporni rad.”

Lando Norris

S 22-godišnjim Norrisom slaže se i Daniel Ricciardo.

“Nije kao smo donijeli nešto ludo drukčije ovoga vikenda. Vjerujem da i dalje performanse više ovise od staze do staze. Ali da, vjerujem da izgrađujemo dobro samopouzdanje s bolidom i mogućnosti da ga guramo. Približavamo se granicama, to isto pomaže.”

Daniel Ricciardo

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x