Hamilton: Ispao sam iz igre za osvajanje prvenstva

Tek 13. mjesto zauzeo je Lewis Hamilton na Grand Prixu u Imoli, a ne treba posebno naglašavati kakvo je razočaranje vladalo u njegovom taboru nakon takvog nastupa.

Sedmerostruki svjetski prvak na stazi Enzo i Dino Ferrari u Imoli jednostavno nije imao brzinu za osvajanje bodova. Sve je krenulo loše još od petka i ispadanja u drugoj rundi kvalifikacija, u subotnjem sprintu završio je 14., a onda niti u nedjelju nije uspio popraviti sliku.

Većinu utrke proveo je gledajući u stražnji dio bolida Pierrea Gaslyja, no jednostavno ga nije uspio ozbiljnije napasti. Max Verstappen ga je obišao za cijeli krug, a posljednji put se Lewisu Hamiltonu dogodilo da na osnovu čiste brzine ostane izvan bodova i zaostane za pobjednikom puni krug na VN Velike Britanije 2009. Tada je još vozio McLaren.

U prve četiri utrke ove sezone Mercedesov vozač osvojio je 28 bodova, dok vodeći Charles Leclerc ima 86. Britanac se već pozdravio s borbom za naslov prvaka.

“Ispao sam iz igre za osvajanje prvenstva, to je sigurno. Nema dvojbe oko toga, ali i dalje ću nastaviti raditi najjače što mogu, pokušati nekako sve dovesti u red.”

Na pitanje je li rezultat mogao biti bolji da je ranije prešao na gume za suho, Hamilton je odgovorio: “Stvarno ne znam, da budem iskren. Ne mislim da bi to činilo veliku razliku iskreno, vikend za zaborav sasvim sigurno.”

Znakovita je bila i radio poruka šefa momčadi Tota Wolffa nakon utrke.

“Oprosti za to što si morao voziti danas. Znam da je neupravljivo i da nije ono što mi zaslužujemo kako bismo ostvarili rezultat. Idemo dalje, no ovo je bila užasna utrka”, poručio je svom vozaču.

U isto vrijeme George Russell je opet uspio doći do pristojnog rezultata. Ciljem je prošao na četvrtom mjestu i sada se može pohvaliti da je jedini vozač koji je završio među prvih pet na svim utrkama u ovoj sezoni. Do kraja utrke ga je pritiskao Valtteri Bottas u Alfi, no George se uspješno obranio.

“Svi ovo proživljavamo kao momčad. Barem je George uzeo neke bodove za tim. Moje isprike svima zato što ja nisam bio u stanju napraviti isto. Svi smo prionuli poslu i pokušavamo napraviti najbolje, nitko se ne predaje, svi pokušavamo ići prema naprijed najbrže što možemo. Jednostavno, danas sam bio poput glinenog goluba”, poručio je Hamilton.

Sljedeća utrka je VN Miamija od 6. do 8. svibnja.

Naslovna fotografija: Jiri Krenek / Mercedes-AMG Petronas F1 Team

Pretplati se
Obavijesti o
17 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Lewis,to je židovska urota protiv cijelog svijeta.Elkan je židov (bog i batina u Ferrariju) pa židovski lobi rastura

ZMija

opet plac i samo plac bolid je relativno slab za vrhunske rezultate isto kako je proslih godina bio prejak sve je i slijepcu jasno ali ne ajde da malo placemo jbg kako je tako je suti pusti da sad malo drugi navijaju napisi nekakav realan komentar i to ti je to ja sam prosle godine rekao da ce se mercedes vratiti i bi tako osvojise konstruktorsku titulu ove godine su truba i to je to zna luis pritisnuti desnu papucicu i danas ali ona ne radi kao ranijih godina sad papucica radi kod drugih vozaca P.S. desna papucica je u… Read more »

papaya

Ne vidim razlog za paniku,nisu napravili bolid kako triba i u krajnjem slučaju zašto njegiva karijera nebi išla silaznom putanjom???

Čovik je svoje napravia

Svaki prvak F1 i kad jednu titulu ima je uspia…a kamoli on

Pravi obožavatelj F1 se nece nikad narugati..a ovu drugi…a što im reći…takvi su

Webmaster

Nisi ni bio u igri iskreno…..

mody

Ovo mu klje zadnja sezona u mercedesu

Race Engineer

Može se desiti loša godina, jednostavno to bude tako. Bilo je toga i u prošlosti. I Nelson Piquet je nakon osvajanja naslova 1981 imao lošu godinu 1982. Shumacher isto nakon niza osvajanja naslova, loša godina 2005. Sebastian Vettel nakon 4 naslova 2014 loša godina. Lewis je mentalno jak i kad se riješe problemi vratit će se on.

amadeus2022

Rezultati Russela i nisu tako loši pa mi nije jasno kaj se događa s Hamiltonom. Evo i Mclaren sa mercedesovim motorom sve bolji i bolji a samo Hamov bolid ne valja. Čini mi se da možda baš i nije toliko mentalno jak kad se već sada predao. Ok ono prelaženje za čitav krug je prije svega pljuska Mercedesu ali sigurno ni Hamu nije baš najbolje sjelo. Još je 18 utrka do kraja, 450 bodova samo za prvo mjesto, sada je u igri i Ferari, puno se više rasipaju bodovi tako da je sve moguće. Bolid definitivno nije kao nekad ali… Read more »

amadeus2022

E moj Toto stvarno si nula od čovjeka, jer kad izjaviš nešto takvo automatski omalovažavaš ono što je napravio Russel, a upravo to što radi novajlija bi vam trebala biti početna točka za daljnji razvoj bolida koji izgleda i nije toliko loš ili je Russel vanzemaljac od vozača! Sve mi se više čini da je istina što se priča da ste sve ove godine na prevaru uzimali prvenstva jer nemoguće je odjednom od najdominantnijeg bolida doći do kante koja se bori za 13.tu poziciju.

F E R R A R I

Ovo je samo dokaz koliko su bili dominatni svi ovih godina a ne da je Ham najbolji vozac svih vremena. Nemoguce je bas toliko pasti u formi od kraja do pocetka sezone.

Ferrari kralj f1

Tko je rekao da je Ham najbolji?! On je jedan od najboljih ili jedan od boljih.

F E R R A R I

90% navijaca Mercedesa. Da je vrhunski vozac je, da je najbolji nije

Ferrari kralj f1

To što oni misije je manje bitno to su samo nerealno i navijački zaključci. Dobar je naravno ali samo je jedan najbolji od svih Tazio Nuvolari!

F1 fan

Ispao si ti iz igre za prvog vozača u momčadi

Max8

Ajme Ljuiz, da nije smiješno bilo bi tužno…

Crnac

Svatko ima drugačiji smisao za humor. Meni je npr. smiješno (a ne tužno) kako je LEC ispušio i kvale u petak, i sprint u subotu, i treće mjesto u nedjelju, a ima konkurentan bolid (za razliku od Crnca). BTW draži mi je LEC i FER od VER i RBR.

dxdy

dobro, kvalifikacije su njegova greška ali start u nedjelju nije kriv što se tenkre zaletio u njega….

Webmaster

Biseru zaletio se u Sainza,ne Leclerca.

Related Posts
17
0
Would love your thoughts, please comment.x