Zaključak mrtvozornika: Max Mosley počinio samoubojstvo

Bivši šef Formule 1 Max Mosley je u svibnju prošle godine, u 81. godini života počinio samoubojstvo nakon što je otkrio da boluje od smrtonosnog raka, zaključak je britanskog mrtvozornika.

Max Mosley je preminuo u svom londonskom domu u svibnju 2021. godine, a kao uzrok smrti se navodi prostrijelna rana. Mosley je u to vrijeme bolovao od zloćudnog raka, a jučer je potvrđeno da je pucao u sebe ne bi li si skratio muke.

Max Mosley je 2019. godine razvio difuzni limfom velikih B-stanica, karcinom koji pogađa imunološke stanice bolesnika. Nakon što su iscrpili sve oblike liječenja, liječnici su mu rekli da vjerojatno ima vrlo ograničen životni vijek te da je premještan na palijativnu skrb.

Mosley je, noć prije nego što je pronađen mrtav, kontaktirao svog osobnog asistenta i rekao mu svoju konačnu odluku. Mosley se nije dao odgovoriti od svog nauma i imao je „usuglašenu namjeru“, detalji slučaja “Mosley” su u utorak izneseni na britanskom sudu.

Westminsterski mrtvozorni sud je imao saznanja da je u posljednjim danima života svoj naum podijelio sa sebi bliskim osobama, posljednji obrok pojeo u društvu supruge, a nakon toga napisao oproštajnu poruku u kojoj navodi kako će počiniti samoubojstvo.

Viša mrtvozornica doktorica Fiona Wilcox je donijela zaključak da je Mosley počinio samoubojstvo, a dodala je i da zadovoljna njegovom odlukom. Doktorica Wilcox je kao uzrok smrti utvrdila prostrelnu ranu dodavši da je rak bio faktor koji je pridonio smrti tog, kako kaže, izvanrednog čovjeka.

„Potpuno sam zadovoljna da je gospodin Mosley poduzeo ovu akciju. On si to ne bi napravio da nije imao uznemirujući i smrtonosno iscrpljujući limfom.“, rekla je Wilcox.

Rodbina Maxa Mosleyja je prilikom istrage rekla kako je Mosley smatrao da je njegovo najveće postignuće koje je napravio u svom mandatu predsjednika FIA-e promicanje sigurnosti na cestama i zelena tehnologija u F1.

Mosley je vodio FIA-u od 1993. do 2009. godine, a tokom svog mandata je pokrenuo široke reforme sigurnosnih procedura u F1 nakon Sennine pogibije 1994. godine.

„To je kao da izgubiš brata. Učinio je mnogo dobrih stvari; Ne samo za motosport, nego i za cjelokupnu automobilsku industriju. Bio je vrlo dobar u tome da uvjeri ljude da prave sigurne automobile.“, nakon njegove je smrti rekao Bernie Ecclestone.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x