Wolff: Moramo ukazivati na probleme, ne bježati od njih

Nakon raketnog udara na naftno postrojenje bliskog partnera Formule 1, udaljeno manje od 15 kilometara od same staze na kojoj se tada vozio slobodni trening za Veliku nagradu Saudijske Arabije, vodstvo Formule 1 je održalo razgovore sa svih 20 vozača kako bi ih uvjerilo u njihovu sigurnost do kraja proteklog trkaćeg vikenda.

No, nakon njihovog uobičajenog sastanka prije utrke u Džedi, vozači su zasebno razgovarali o zabrinutostima oko nastavka vikenda do ranih subotnjih sati.

Postignut je dogovor između vozača da se ne nastavlja s vikendom utrke, ali razgovori s dužnosnicima Formule 1, šefovima momčadi i lokalnim vlastima, uvjeravali su ih o pojačanim sigurnosnim mjerama koje su na snazi.

Nakon utrke, šef momčadi Mercedes Toto Wolff, rekao je da su se razgovori odvijali bez ikakvog pritiska na vozače od strane predstavnika njihovih timova:

“Nije bilo nikakvog ‘izvrtanja ruku’ s naše strane, bilo je dobrih razgovora. Kada su šefovi momčadi razgovarali s vozačima, mislim da je ono što smo diskutirali bilo logično i bez pritiska, ali možda se to doživljavalo na drugačiji način.”

“Na kraju, predstava i spektakl su bili nevjerojatni i ono što smo mi kao sport isporučili bilo je sjajno i mislim da je to ono što ovaj sport treba raditi. Da budem iskren, ovdje dolazim već pet godina i vidio sam promjene. I ponavljam ono što sam rekao prije: ovdje smo gdje jesmo, ali ima još puno toga za napraviti”, rekao je Wolff.

Udruga vozača objavila je priopćenje nakon sastanka u petak navečer u kojem se navodi da je postojala “prirodna ljudska zabrinutost” s nastavkom trkaćeg vikenda. Brojni vozači također su smatrali da su potrebni razgovori oko budućnosti Velike nagrade u Saudijskoj Arabiji nakon proteklog vikenda.

Wolff je u subotu naglasio potrebu da se ljudima pruži prilika da se poboljšaju i da će Formula 1 pomoći da se rasvijetle problemi u Saudijskoj Arabiji.

“Dijele li Saudijska Arabija i neke druge bliskoistočne zemlje iste vrijednosti, istu kulturu kao i mi u Europi? Ne.

“Možemo li dolaskom i utrkivanjem ovdje staviti ‘svjetla reflektora’ na ovo mjesto, čineći neke teme vidljivijima i tako ga činiti boljim mjestom? I dalje mislim da se to može.”

“Radije bih dolazio ovamo i postavio povećalo nad regiju, upozorivši da se neke stvari moraju popraviti, a ne reći: ‘Ne idem tamo, ne želim ništa o tome čuti’, zaključio je Toto.

Pretplati se
Obavijesti o
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
147 kt

Toto drzi se svi smo uz tebe.

Max8

Ajde sreca pa imate vozaca koji pravi razliku..dok neki ne mogu u q2🤣

mody

Hshaha gotovo je s dominacijom sada ce lewis otici .zovi vettela dogodine toto vuku nije legla ova promjena

147 kt

Priznajte bit ce vam lakse. Nema vise muljanja.

TORPEDO

Volio bih vidjeti njegovu facu ali nigdje ga nema na utrkama..postali drugorazredna momčad i drugorazredna tema…

Hamilton Hamilton

ham 44 no1 forewer

Deyo

comment image

mody

Gotovo je s dominacijom

zjurina

hehe sad je bar svima jasno koliko su bili u pravu oni koji su govorili da Lujćek lani nebi u Williamsu napravio ništa više negoli kolege mu u tom autu hehe 🙂

Related Posts
9
0
Would love your thoughts, please comment.x