Verstappen, Perez i Horner nisu mogli sakriti razočaranje: Bio je to brutalan kraj

Samo nekoliko krugova prije kraja dugo očekivane prve utrke u novoj eri Formule 1, izgledalo je da će Red Bull osvojiti 30 bodova. A onda je tri kruga prije kraja sve krenulo nizbrdo. Prvo je iz utrke morao odustati Max Verstappen, a potom i njegov timski kolega Sergio Perez.

Charles Leclerc i prošlogodišnji prvak Formule 1 Max Verstappen borili su se za prvo mjesto skoro cijelu utrku. I dok je Leclerc na kraju odnio pobjedu, Verstappen je pred kraj utrke morao odustati od potjere i zadovoljiti se s drugim mjestom radi problema s upravljanjem.

No, tu nije bio kraj njegovom problemima. Nedugo nakon što se Verstappen požalio na probleme s pogonskom jedinicom, Leclercov timski kolega u Ferrariju Carlos Sainz pretekao ga je i tako osigurao prvo i drugo mjesto za Ferrari. Samo nekoliko trenutaka kasnije Verstappen je u potpunosti izgubio snagu u motoru te se polagano odvezao u boks gdje je i završio svoju utrku.

Bio je to veliki udarac za Red Bull, ali u tom trenutku Sergio Perez je bio na trećem mjestu te se činilo da će tim ipak osvojiti bar 15 bodova. Međutim, nakon blokade motora u prvom zavoju posljednjeg kruga, Perez se izvrtio i morao odustati od utrke. Bio je to doista tužan kraj za tim koji je prošle godine producirao bolid s kojim je Verstappen osvojio svoj prvi naslov.

“To što se dogodilo na kraju je frustrirajuće, ali prije toga smo imali nekoliko problema. Kao prvo, balans bolida nije bio kako treba. Nisam imao isti osjećaj kao u petak kada smo odrađivali simulaciju utrke i to je bilo pomalo razočaravajuće.” izjavio je Verstappen nakon utrke.

“A onda je odjednom počeo problem s upravljanjem. Ne znam što se dogodilo, samo je odjednom volan bio zaključan i što sam brže vozio to sam ga teže mogao okretati. Zato mi nije bilo lagano obraniti se od Carlosa na ponovnom startu utrke.”

Max Verstappen, Red Bull Racing

Verstappen je potom otkrio da je bio spreman zadovoljiti se s drugim mjestom prije nego je ostao bez pogona.

“ipak sam držao drugu poziciju unatoč tom velikom problemu pa sam pomislio, ok, sa svim tim problemima koje sam imao danas drugo mjesto je dobar rezultat. No onda sam skroz iznenada morao odustati jer se sve samo ugasilo.”

“Izgledalo je kao problem s pumpom za gorivo, gorivo nije dolazilo do motora. Naravno, nitko ne želi da se tako nešto dogodi, i to je vrlo bolno za cijeli tim kada oba bolida moraju odustati. Moramo istražiti što se točno dogodilo.”

Reporteri su ga tada upitali da li ipak ima podijeljene emocije radi dobrog tempa tijekom cijelog trkaćeg vikenda Verstappen je odgovorio:

“Mislim da je na kraju najveći problem što smo osvojili nula bodova unatoč tome što imamo konkurentan bolid. Kada imate manje probleme ili kada niste u potpunosti zadovoljni s balansom bolida, ipak morate dati sve od sebe i osvojiti bodove, pa je ovo što se dogodilo danas jako bolno.”

Sergio Perez, Red Bull Racing (Photo by Lars Baron/Getty Images)

I Perez je bio jako razočaran nakon što nije uspio iskoristiti priliku da zauzme najnižu stepenicu postolja i osvoji bitne bodove. Cijelu situaciju je na kraju iskoristio Lewis Hamilton koji je u zadnjem krugu došao do 15 bodova.

“Imao sam lošu sreću. Ostao sam bez pogona, stražnji kotači su se skroz zablokirali i nije bilo ništa što sam mogao učiniti. Čini se da je uzrok sličan problem kao i kod Maxa.” objasnio je Perez pa dodao

“Naravno da sam razočaran, ali mi smo dobar tim i pred nama je dugačka sezona. Samo trebamo i dalje naporno raditi a već idući tjedan je nova prilika”

Cijelu situaciju za Sky Sports F1 je komentirao i šef Red Bulla Christian Horner te je otkrio preliminarne rezultate istrage.

“Izgleda je su oba bolida imala sličan problem. Još uvijek ne znamo što je točno uzrok, je li problem bio u pumpi goriva, u sakupljaču goriva ili je razlog nešto treće u sustavu goriva. Moramo dobro razumjeti što je bio uzrok. Problem s upravljanjem koji je imao Max je vjerojatno nastao nakon zadnje promjene guma. Mislimo da je, kada je bolid spušten na zemlju došlo do savijanja spone volana.”

Max Verstappen i Christian Horner

Horner je svoju izjavu zaključio priznavši da je ovo bio težak udarac za tim koji je očekivao puno više.

“Bio je to brutalan kraj utrke za nas. Izgledalo je kao da ćemo osvojiti puno bodova, a na kraju je u zadnja tri kruga sve ‘isparilo’.”

Doista, Horner je dobro opisao kraj utrke za sve navijače Red Bulla. Bio je to težak, brutalan kraj koji je bilo teško gledati. No sezona je tek počela. Dobra vijest za Red Bull je činjenica da za tjedan dana imaju novu priliku pokazati što mogu napraviti ove sezone.

Pretplati se
Obavijesti o
14 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Suze liju,plave oči….

Crnac

Karma is a Bitch!

Lewis8F

Nema Masija. Ove sezone neće biti lako.

North33

Sindrom Masi🙃

amadeus2022

Kako to da tvoj ljubimac nije ni jednom zaprijetio Leclercu? Masi kažeš, to je onaj slijepac koji nije vidio 29 vožnji van staze u Bahreinu?

North33

Nekako sam uvjeren da će se borba za naslov voditi između red bula i merca, Ferrari izgleda dobro, ali ako gledamo kroz povijest toj ekipi uz dobar bolid treba vozač koji ima karizmu da pogura ekipu, toga sada nema, a jaz između Leclereca i Sainza je već sada očit, Sainz to prikriva ali bezuspješno.

mody

Valjda ce bit bolje

Race Engineer

Max, cijelu utrku si plakao, gume, pa balans, pa volan, pa ti ne daju da zagriješ gume kako treba, sad i pumpa goriva je kriva, filter. Čim nema Massija i Magnusen te speglao za 10 bodova.

amadeus2022

Kako to da Hamilton ni jednom nije zaprijetio Leclercu?

Yukihonda

Idemo Bull Red… sada morate pokazati brzinu koju još druge ekipe nisu vidjeli…

F-red

Nitko nespori sa RB ima dobar paket i brz bolid samo ovoga puta je borba sa Leclercom koji je u ovoj utrci pokazao da je klasa za sebe 3x na istu “foru” aktuelnog f1 prvaka nekako mi bilo zao Maxa ..izgledao je kao mali bebać..

BAJAC

Honda Honda, nema šta… SEPET

Yukihonda

🖕!!!!

mody

Bilo bi interesantno da se motor maxu nije pokvario ferrari je dominirao pustinjom

Related Posts
14
0
Would love your thoughts, please comment.x