Predstavljanje sigurnosnih automobila HAKS-a

U petak 11.03.2022. u Hotelu International održano je službeno predstavljanje novih Safety vozila. Suradnja koja je inicirana od strane AK Star racinga, te prihvaćena od strane Hyunadai Hrvatska, svakako je dobar dodatak brendiranju Hrvatskog auto i karting saveza na natjecanjima u Hrvatskoj i regiji.

Navedena vozila koristit će se tijekom sezone 2022 na natjecanjima pod ingerencijom HAKS-a. Riječ je o atraktivnim vozilima visokih performansi iz Hyundai N odjela, i to, i30 N Performance i i20 N.

U ime AK Star Racing ugovor o suradnji potpisao je predsjednik kluba Aleksandar Rajkov, u ime HAKS-a predsjednik Davorin Štetner i u ime Hyundai Hrvatska Damir Brgles koji je izjavio: „Ovim projektom Hyundai se i kod nas ozbiljnije uključuje u auto sport, što je u skladu s njihovim globalnim angažmanom na različitim utrkama.“

Predsjednik HAKS-a Davorin Štetner, predsjednik AK Star racing Aleksandar Rajkov i Damir Brgles u ime Hyundai Hrvatska

Predsjednik HAKS-a, Davorin Štetner naglasio je da će atraktivnost novih Hyundai SC vozila zasigurno podići opći imidž utrka koje se održavaju u Hrvatskoj, kao i nastojanje da HAKS u suradnji sa AK Star Racing i Hyundaiem zajednički počnu raditi i na edukaciji mladih SC vozača i vozačica. Sigurnost na utrkama, ali i u normalnom prometu jedan je od prioriteta FIA-e i zato ova suradnja dolazi u pravi trenutak. Brojni organizatori utrka već su iskazali interes da se ova dva Hyundaia pojave i na njihovim utrkama koje su u kalendaru za ovu godinu, kako u našoj zemlji tako i izvan nje na trkalištima poput Hungaroringa, Slovakiaringa i drugih.

Predsjednik AK Star racinga, Aleksandar Rajkov izjavio je da je, nakon više od 40 godina u auto sportu, od kojih zadnjih 20 kao vozač SC, u Hyundaiu našao pravog partnera za ovaj projekt. Posebno je naglasio da svi zainteresirani organizatori natjecanja koji žele predmetna vozila vidjeti kao sigurnosna vozila na svojim utrkama, ista dobivaju bez naknade.

Prije predstavljanja samih vozila ispred Hotela International, Rajkov je najavio mogućnost organizacije KUP-a u suradnji sa Hyundai Hrvatska, a o čemu će više riječi biti u pripremama za sezonu 2023.

Foto: Matija Grgas
Izvor: HAKS – službena stranica

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x