Mike Krack želi nagovoriti Vettela na ostanak u Aston Martinu

Novi šef Aston Martinove momčadi volio bi surađivati sa Sebastianom Vettelom i u narednim godinama, no nije siguran hoće li četverostruki prvak željeti potpisati novi ugovor.

Sebastian Vettel prešao je iz Ferrarija u Aston Martin na početku prošle sezone. Dogovorio je tada dvogodišnji ugovor s ekipom iz Silverstonea, a taj će ugovor isteći na kraju ove godine. Nijemac će ovog ljeta navršiti 35 godina i već je priznao da nije siguran hoće li ostati u Formuli 1.

Jasno, njegova će odluka uvelike ovisiti o zbivanjima u novoj sezoni. Hoće li Aston Martin imati konkurentan bolid i hoće li Vettel imati mogućnost boriti se za pozicije u gornjem dijelu poretka – to su u ovom trenutku glavna pitanja.

Svjestan je toga i novi šef momčadi Aston Martina, Mike Krack. On je već surađivao s Vettelom, no bilo je to davno, kad je Nijemac tek počinjao svoju karijeru u BMW Sauberu. Sada Krack kaže kako mu je jedan od zadataka uvjeriti Seba na ostanak.

“Pa nadam se da mu je moj dolazak dovoljan razlog za ostanak”, našalio se Krack pa nastavio u ozbiljnijem tonu: “Jasno je da tip poput Sebastiana, četverostruki prvak svijeta, ne želi biti 15., 12. ili osmi. Naš je zadatak dati mu dobar bolid i imati dobru strukturu. Sebastian je mudar tip, neće se on fokusirati samo na ovogodišnji bolid, već će mu u fokusu biti što se generalno događa i vidi li potencijal.”

“Uspijemo li mu to ponuditi, mislim da imamo šansu zadržati ga duže. Da vam iskreno kažem, nisam još s njim razgovarao o tome, ali to je nešto što će doći na red. Sve u svemu, naš je posao stvoriti pravi paket, a onda će Sebastian Vettel ostati i drugi će nam se vozači željeti priključiti.”

Sebastian Vettel u bolidu AMR22 na predsezonskom testiranju u Barceloni

Krack je luksemburški inženjer s puno iskustva. Radio je u Sauberu, Porscheu, BMW-u, a ima reputaciju kao čovjek koji zna blisko surađivati sa svojim vozačima.

“Mislim da je vrlo važno za takve vozače visoke klase da osjećaju podršku tima. Najvažnije je biti transparentan oko onoga što očekujemo i gdje se nalazimo, a to je nešto čime sam baratao sa svim vozačima koje sam imao u prošlosti. Trebate tome posvetiti vremena, obojici vozača, kao i rezervnim vozačima koje imate u sustavu. Važno je da ste iskreni i transparentni prema njima”, objašnjava Krack.

Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mody

Ide vettel u mercedes dogodine

mody

Sta ce raditi s njima vettela jedino.moze spasiti da lewis ode iz mercedesa sta ce se desiti i da on dode s russellom.

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x