Mercedes bacio rukavicu: Novi inovativni dizajn W13 u Bahreinu

Momčad Mercedesa privukla je svu pažnju u jutarnjem dijelu predsezonskog testiranja u Bahreinu. Naime, aktualni konstruktorski prvaci došli su na prvo predszeonsko testiranje u ‘osnovnoj’ verziji bolida, a važnije tehničke inovacije Mercedes je odlučio sačuvati do Bahreina.

Na novom Mercedesu mogu se vidjeti minimalističke bočne podloge, dizajn s kojeg se do sada nitko drugi u paddocku nije sjetio. Osim toga, Mercedes je promijenio i izgled peraja koje sada izgledaju agresivnije.

“Jasno je da se ponekad, kada dođete s inovacijom, pojave rasprave o tome što imamo. To je bilo očekivano, imamo novo vodstvo s većinom koja je potrebna.”

“Smatram da će FIA i Formula 1 pažljivo voditi ovaj slučaj u duhu sporta. Bili smo ustrajani u tome da nismo sami, zato smo bili u kontaktu s FIA-om. Mislim da će biti u redu.

Toto Wolff za Motorsport.com

Pretplati se
Obavijesti o
14 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Čemu komentirati kad se ne vide objave,napišeš 2 komentara da bi se (možda) vidio 1,wtf???

Webmaster

Ne sviđa mi se,čak i Williams ljepše izgleda.

Desmosedici

Malo sam se “počešljao po glavi” i sjetio sličnih idejnih rješenja iz prošlosti F1..po sličnoj ideji je John Barnard dizajnirao sidepodse na Ferrariju 640 iz 1989..vozili su ga Mansell i Berger..pa zatim je sličnu ideju primjenio i Gary Anderson na Jordan Peugeotu 196 iz 1996..vozili su ga Brundle i Barrichello..taj bolid je imao dva vrlo uska okomita usisnika na sidepodsima..jedan na početku, a drugi negdje malo prije sredine sidepodsa..naravno sadašnji sidepodsi na Mercedesu su mnogo uži i kompaktniji.

Desmosedici

Što je ovo?..Komentari opet negdje “sakriveni”..

Desmosedici

Ostao sam bez riječi..do sada sam hvalio Red Bullov koncept sa velikim usjekom ili “špiljom” ispod usisanih otvora..ali ovo mi izgleda još bolje..nakon dizajna sidepodsa sa otvorima za hlađenje postavljenim visoko tako da se ispod donjeg ruba usisnika nalazio protusudarni konus ili stožac, standarda koji je postavio Ferrari sa SF71, ovo je od tada prvi puta nešto novo..sada je protusudarni stožac izdvojen iz bokova i aerodinamički oblikovan kao krilce..bokovi su minimalizirani, suženi oko samih radijatora..sidepodsi umjesto vodoravno postavljenih otvora sada imaju okomite proreze do podnice koji se šire prema dolje..treba znati da Venturi podnica sada stvara oko 50% svih otpora..stoga… Read more »

klepesina

Ovo nece funkcionisat btw ove gore sto si spomenuo ferari i peugeot ni blizu nisu slicna resenja dovoljno je samo pogledat na prvu jednostavno okom izmjeris sirinu side poda i vidis da je ovo mnogo kompaktnije.Za mene ovo po vidjenom na treningu ne funkcionise nadam se da hoce kad bude trebalo u trci

Desmosedici

Idejna rješenja su bila slična kod Ferrarija 640 i Jordan Peugeota 196..rekao sam da su kod W13 sidepodsi još mnogo uži i kompaktniji..protusudarna konzola je izdvojena iz sidepodsa i dizajnirana kao aerodinamičko krilce koje usmjerava zrak prema podnici..inovativan i hrabar potez..meni se sviđa.

Desmosedici

Pa rekao sam da su sidepodsi kod W13 mnogo uži i kompaktniji..ali Ferrari 640 i Jordan Peugeot 196 su imali idejno slična rješenja.

west 044

Šta je s ovim portalom , ne vide se komentari i stalno nekakvi problemi!!!?

papaya

Ne kužim ovu stranicu,da uđem u neku vijest vrti mi po 40ak sekundi,komentari kasne,čak ih sad ni ne vidim,a piše bez moga da ih ima 4

Nadam se poboljšanju

klepesina

OVO NE DA NIJE INOVACIJA OVO JE RUGLO I SVADJA SA ZDRAVIM RAZUMOM SVE SE VIDI PO POGLEDU MVERSTAPENA I CPEREZA KOLIKO JE RUZNO NEMOGU SE NI ONI DOVOLJNO NACUDIT NEZNAJU DAL DA SE SMIJU I DA POVRACAJU.

Yukihonda

Ovdje nešto ne štima sa portalom????

Igor Vukajlovic

Još uvijek nadogradnje, još malo strpljenja.

Yukihonda

ovakvo ružni bolid još nisam vidio… ali to ne znači da neće biti efikasan… mislim da ovo rješenje će narušiti duh pravila bumo vidjeli… Max se čudi kao što se Ham čudio bulu…

Related Posts
14
0
Would love your thoughts, please comment.x