Magnussen: Zabavljao sam se, a sad je Guenther sve upropastio

Novi/stari vozač momčadi Haas komentirao je svoj povratak u Formulu 1.

Kad je na kraju 2020. godine Haas odlučio kompletno promijeniti svoju vozačku postavu, vjerojatno se nitko nije kladio na to da će Romain Grosjean ili Kevin Magnussen ikada više nastupati u Formuli 1. Međutim, dogodio se obrat uoči početka ove sezone i Danac se vratio starom jatu.

Zbog situacije u Ukrajini i ruske agresije na tu zemlju, Haas je raskinuo suradnju s Nikitom Mazepinom, kao i glavnim sponzorom Uralkalijem, a pri odabiru novog timskog kolege Micku Schumacheru, odlučio se upravo za Kevina Magnussena.

“Kad me Guenther nazvao, odmah sam rekao ‘da’. Kasnije sam se zapitao: Jesam li trebao reći ‘da’? Je li to bilo mudro? No, vrlo brzo nakon toga pomislio sam da jednostavno moram to učiniti jer je preuzbudljivo.”

“Činjenica da imamo ovaj novi bolid koji je potpuno drukčiji i da svi startaju od praznog lista papira, to je bilo ključno pri odluci o povratku. Mislim da je uzbudljivo, postoji taj element nepoznatoga i moglo bi biti iznenađenja. Želim biti tamo u slučaju da možemo napraviti nešto zabavno!”

Kevin Magnussen, vozač Haasa

Prošle godine Magnussen se bavio utrkama sportskih automobila. Kaže da nije morao otići iz Formule 1, ali da prije godinu dana nije bio motiviran ostati.

“Mogao sam ostati u Formuli 1 u nekoj drugoj momčadi da sam to stvarno želio. Bilo bi nezgodno s mnogo sponzora i tim stvarima, no zapravo nisam imao motivaciju. Ne znam, jednostavno je nestala zbog vožnje na začelju.”

“Tako je bilo te dvije godine. Prije toga, uvijek sam bio negdje u sredini i bilo je zabavno. Mislim da su te dvije godine bile teške i nestala je motivacija pa sam otišao, vozio nešto drugo. Bilo je postolja, pole positiona, pobjeda i to je bilo stvarno zabavno, uživao sam. Onda me Guenther nazvao i sve upropastio”, šali se Danac.

“Jednostavno, mogao sam osjetiti u trbuhu da ovo želim. Osjećam to. Nisam znao da mi je Formula 1 toliko nedostajala, no kad sam dobio priliku, to je bilo to.”

Magnussen će u petak prvi put voziti bolid Haas VF-22. Na predsezonskom testiranju u Bahreinu odradit će poslijepodnevnu sesiju.

Mick Schumacher i Kevin Magnussen, Haas F1 Team (Photo by Mark Sutton / LAT Images)
Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Emil

Magnussen zvani šteta! Evo novog troška za Hass.

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x