Juraj Šebalj: Sve je novo za početak nove sezone

Novi automobil, novi suvozač i novi rally – tako to ovih dana izgleda za najtrofejnijeg hrvatskog rally vozača, uoči nastupa na Quattro River Rallyju 26. i 27. ožujka.

Juraj Šebalj na otvaranje nove sezone Prvenstva Hrvatske u rallyju stiže s Toyotom Yaris GR, a na suvozačkom sjedalu sjedit će Marijan Stublić. Imat će startni broj tri.

“Meni je za ovu sezonu gotovo sve kompletno novo. Imam novi auto, iako sam prošle godine nastupio s njim na jednom natjecanju, on tada nije bio spreman. Sad je napokon sve gotovo i nadam se da će tehnički sve biti ok. Imam i novog suvozača, Marijana Stublića. Novi rally je ovdje, tako da imam jako puno nepoznanica i bit će interesantno”, kaže Šebalj.

Prije njega startat će jaki aduti iz inozemstva – Poljak Kajetan Kajetanowicz sa Škodom Fabiom R5 te Jan Černy s Ford Fiestom Rally3. Nakon njega na listi prijava su Niko Pulić, Latvijac Hubert Laskowski, Slovenac Darko Peljhan pa aktualni prvak Hrvatske Viliam Prodan.

“Uopće ne znam gdje se rezultatski mogu naći. Moja želja je na prvom natjecanju biti među prvih pet. Kajetan Kajetanowicz je, naravno, na ovom natjecanju favorit. Dakle, nivo na kojem se on nalazi je nešto sasvim dvadeseto u odnosu na naše mogućnosti. Niko Pulić dolazi s automobilom R5 i priprema se za WRC. To će biti interesantan nastup. Vidjet ćemo koliko ću ja možda biti brži od automobila s prednjim pogonom ili ću se možda s njima boriti.”

“U svakom slučaju, startna lista je bogata. Ima pedesetak automobila i to bez Slovenaca, što je jako važno. Vidi se nekakav pomak na početku godine u odnosu na prijašnje i nadajmo se da će WRC imati nekakav utjecaj na bogatstvo našeg sporta. Na nama je da to iskoristimo u budućnosti”, poručio je Šebalj.

Quattro River Rally kreće u subotu 26. ožujka. U 15 sati počinje startna ceremonija u Karlovcu, a nešto iza 17 sati gradskim će se ulicama voziti i prvi brzinski ispit.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x