Horner: Mercedesov bolid ekstreman, ali regularan

Mercedes je u četvrtak iz svoje garaže na stazi Sakhir izveo novu verziju bolida W13. Drastično drukčiju od viđenog prije dva tjedna u Barceloni, a odmah se postavilo pitanje je li taj bolid napravljen u skladu s novim pravilima. Šef Red Bullove momčadi kaže da je definitivno ekstreman, ali i regularan.

Proširila se tijekom četvrtka vijest kako je Christian Horner izjavio da sumnja u legalnost bočnih usisnika, odnosno da smatra kako Mercedesovo najnovije tehničko rješenje nije u duhu pravila. Red Bull je na to reagirao demantijem, naglasivši da Horner nije o tome razgovarao s medijima.

Kad je stvarno stao pred predstavnike sedme sile, šef Red Bullove momčadi ovako je prokomentirao bolid W13:

“Mercedes se odlučio za ekstremno rješenje, to je drukčija interpretacija, ali da odgovorim na sljedeće pitanje, mislimo li da je to legalno ili nije? Odgovor je – apsolutno da. Čini se da je u skladu sa svim propisima.”

“Mislim da je bolid očigledno inovativan. To je interesantno rješenje, što se nas tiče. Jednostavno, drukčija interpretacija i drukčije rješenje. Ne postoji to što definira je li nešto u duhu pravila. Ili je u skladu s pravilima ili nije, no nije na nama da o tome sudimo. FIA je imala pristup svim nacrtima. Takav dizajn sigurno je morao unaprijed biti predan. Dakle, interesantan koncept. Radikalan koncept. Je li brz ili nije, vrijeme će pokazati. Je li u skladu s pravilima, to je ipak pitanje za FIA-u.”

Toto Wolff je također naglasio da je Mercedesov dizajn bio poznat FIA-i te da nema razloga strahovati da bi bolid mogao biti proglašen neregularnim.

“Mislim da smo stvarno ponosni na ono što smo postigli u pogledu koncepta, ali sada ga trebamo učiniti brzim. Mislim da je ovo smjer u razvoju koji nam se sviđa. Sve se vrti oko podešavanja bolida i mi puno eksperimentiramo, svemu pristupamo sa znatiželjom.”

“Ponosan sam što sam dio momčadi koja ne bježi od inovacija, a sav taj naporan rad – krv, znoj i suze, prilično je izvanredno kad vidite da je napravljeno nešto spektakularno. No, kako sam rekao, nije važno kako što izgleda. Trebamo vidjeti je li brzo na stazi”, izjavio je Wolff.

Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Emil

Ne znam što ljudi vide lijepo u ovogodišnjim bolidima!? Kaj nitko ne vidi da svi bolidi izgledaju kao kosilice sa ovim napuhanim podnicama. Samo im fali košara za skupljanje trave odozada.

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x