Gasly neće vječno čekati Red Bull: Želim pobjeđivati u F1

Nosi li budućnost Pierreu Gaslyju novu priliku u Red Bullu ili će sreću morati potražiti u nekoj drugoj sredini?

Aktualnim ugovorom Pierre Gasly vezan je za AlphaTauri do kraja 2023. godine. Francuz je više puta ponavljao da teži novoj prilici u Red Bullu, nakon što mu je ona epizoda iz 2019. neslavno završila.

Gasly je “oživio” povratkom u Toro Rosso/AlphaTauri, ali usprkos dobrim stvarima koje se za njega događaju s društvom iz Faenze, francuski vozač teži borbi za vrh i pobjeđivanju u Formuli 1. Želi imati bolid koji će mu to omogućiti, a naglašava kako ne može vječno čekati na novu priliku u Red Bullu. Ako ta prilika ne dođe u sljedeće dvije sezone, vjerojatno će tražiti neke druge opcije u svojoj karijeri.

“Helmut je rekao, i to više nije povjerljivo, da nakon ove imam još jednu godinu svog ugovora. Jasno, u tom ću periodu ili uspjeti s Red Bullom ili neću. Što će biti nakon toga, u ovom je trenutku prerano govoriti. Fokusiran sam na pružanje najboljeg od sebe sada.”

“Želim biti u brzom bolidu s kojim ću se boriti za pobjede i to je jedino važno. želim pobjeđivati u Formuli 1 i trebam imati bolid koji će mi to dopuštati. Razgovarat ćemo o tome s Helmutom kad će biti pravi trenutak”, izjavio je Pierre.

Prošla je sezona bila odlična za prvog vozača AlphaTaurija. Bio je vođa momčadi u punom smislu tog izraza, a isto očekuje u 2022. Naravno, zasad je teško bilo što prognozirati po pitanju rezultata. Novi bolidi još se nisu pokazali u punom sjaju i ne zna se kako tko stoji.

“Znam da trebam raditi isto što i prijašnjih godina. Trebam nastaviti donositi rezultate i gurati momčad naprijed, voditi je u pravom smjeru. Osjećam se uzbuđeno u ovoj situaciji. Odlično je. Samo se nadam da imamo brz bolid. To mi je jedino važno u ovom trenutku.”

“Mislim da dolazimo uvjereni u našu sposobnost da izvučemo ono najbolje iz bolida koji imamo. Imamo i dobar tim inženjera. Način na koji radimo je učinkovit, to smo dokazali prošle godine. U Bahreinu ćemo otkriti jesmo li napravili dobar posao s bolidom i na što možemo ciljati u ovoj sezoni”, kaže Francuz.

U Bahreinu se od 10. do 12. ožujka održava drugi dio predsezonskih testiranja, a tjedan dana kasnije i prvi ovogodišnji Grand Prix.

Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Dok je Max u Red Bullu, Pierre nema što tu tražiti..za sada mu je ovo optimalna opcija, prvi vozač u Alpha Tauriu..za nešto bolje treba čekati priliku, ako je ikada dočeka..konkurencija je velika a malo je vrhunskih momčadi a i one daju malo prilike za često pobjeđivanje, jer obično pobjeđivaju prvi vozači.

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x