Gasly nakon dvoboja s Hamiltonom: “Utrke će biti zanimljive”

Pierre Gasly i Lewis Hamilton su na predsezonskom testiranju nagovijestili novu sezonu utrkivanja.

Posljednjeg jutra predsezonskog testiranja u Bahreinu smo imali prilike vidjeti neku vrstu izravnog okršaja na stazi. Lewis Hamilton u Mercedesu W13 i Pierre Gasly u AlphaTauriju AT03 su nekoliko krugova bili kotač uz kotač i tako nagovijestili nadolazeću sezonu utrkivanja.

Pošteni okršaj Hamiltona i Gaslyja na stazi u Bahreinu nam je dao perspektivu kako bi u nadolazećoj sezoni mogli izgledati bliski okršaji novih bolida. Pierre Gasly je nakon okršaja na stazi imao samo pozitivne riječi za performanse bolida i rekao da mu je to iskustvo stiglo u pravi trenutak.

„Bio sam prilično iznenađen što sam se borio s Lewisom nekoliko krugova, ali bilo je zabavno. Iz tog je dvoboja bilo zanimljivo pratiti određene podatke i dobiti osjećaj slijediti druge bolide. Mislim da je bolje nego prošle godine, a to me čini prilično optimističnim u pogledu utrkivanja u nadolazećoj sezoni.“

„Jasno je da je bilo bolje. Nekoliko puta smo se pretekli na stazi i ostali blizu jedan drugome. To je definitivno napredak, stoga mislim da bi ovogodišnje utrke trebale biti prilično zanimljive.“, tvrdi dobro raspoloženi Gasly.

To nije bio jedini zaključak koji je Gasly mogao izvući iz okršaja s Lewisom.

„Znamo da imamo dosta posla kako bismo poboljšali performanse, balans bolida i ostalo. Ali, jasno sam mogao primijetiti da se i Lewis muči i mislim kako će se Mercedes morati potruditi da bi se ove sezone borili u vrhu. Zaključio bih da Mercedes vjerojatno ne izgleda tako dobro kao u prošlosti.“

„Ali to je samo testiranje, a dio testa je i istraživanje kako izvući najbolje iz automobila. No da, u smislu utrkivanja, imali smo zanimljivih nekoliko krugova, prilično zabavnih bitaka i mislim da bi to trebalo sve ovosezonske utrke učiniti vrlo uzbudljivima za gledanje.“, dodao je Gasly.

Inače, upravo su Mercedes i AlphaTauri bili najproduktivniji timovi trodnevnog testiranja. Mercedes je u tri dana sakupio 385 krugova, a AlphaTauri 371.

Autor naslovne fotografije: Hasan Bratić

Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Emil

Svi protiv Hamiltona. Da vidimo to.

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x