Bottasovo glavno pitanje: Kako bez kvarova odraditi cijelu utrku?

Puno se problema tijekom testiranja pojavilo na bolidu Alfa Romeo Racinga pa se Finac pita kako će završiti utrku nadolazećeg vikenda…

Nova sezona Svjetskog prvenstva Formule 1 vozi se od petka do nedjelje u Bahreinu, a jedna od momčadi koje baš ne djeluju spremno za start sezone je Alfa Romeo. Valtteri Bottas i Guanyu Zhou nisu se baš navozili tijekom predsezonskih testiranja jer su se na njihovom bolidu C42 stalno pojavljivali kvarovi.

Posebno se to vidjelo u Barceloni, a nešto bolje bilo je u Bahreinu. Zadnjeg dana testiranja skupili su 150 krugova, ali opet morali prekidati s vožnjom zbog problema s bolidom. Sasvim razumljivo, takva nepouzdanost brine Bottasa.

“Bit ću sigurniji kad odradim razgovore s ekipom sljedećeg tjedna i kad čujem da sve probleme razumijemo 100 posto i da smo se pobrinuli da se ne dogode ponovno. U ovom trenutku, najveća mi je zabrinutost odrađivanje distance jedne utrke jer smo imali raznorazne probleme tijekom testiranja. Uspjeli smo ih riješiti, a sada se samo nadamo da se neće pojaviti neki novi.”

Pozitivniji su komentari bivšeg vozača Mercedesa kad se govori o performansama bolida. S dobrim je vremenom Valtteri završio testiranje u Bahreinu te zauzeo petu poziciju.

“Što se performansi tiče, moj je osjećaj da je momčad napravila jasan iskorak od prošlogodišnjeg bolida i to je lijepo vidjeti. Mnogo je bolje nego u Barceloni, a sada sam barem konačno dobio pravi osjećaj u bolidu. Zadnjeg dana testiranja, posebno u prvoj polovici poslijepodneva, odradio sam neke stvarno dobre long runove i osjećaj nije bio loš.”

“Stvarno mi se počeo sviđati bolid, i s puno goriva i s manje goriva. Naravno, volio bih da sam vozio više krugova, ali spreman sam. Trebamo se pobrinuti za učenje iz naših grešaka i problema. To je stvar broj jedan. Imat ćemo još nekoliko treninga za završno podešavanje idućeg tjedna”, poručio je Valtteri.

Autor naslovne fotografije: Hasan Bratić

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x