Binotto: Cilj je optimizirati bolid na idućem testiranju

Ferrari je na prvom predsezonskom testu u Barceloni odvozio najveći broj krugova, a Leclerc i Sainz su djelovali dosta dobro i nisu imali većih problema. Općepoznato je da momčadi na testiranjima ne otkrivaju svoje najbolje karte, ali teško se oteti dojmu da je Ferrari napravio jako dobar bolid koji je spreman konkurirati za sami vrh. Dokaz da su na dobrom putu je izjava šefa momčadi kako je cilj optimizirati bolid, umjesto opsežno ga nadograđivati.

„Naš bolid se neće puno razlikovati od onoga što imamo. Prvi korak za nas je optimizirati ono što imamo. Još uvijek smo daleko od najboljih performansi, ne samo zato što trošimo puno goriva ili zato što nismo u najboljem radu motora, već jednostavno zato što ima jako puno toga što se može iskoristiti na samom bolidu.“

„Pričekajmo, da vidimo što će drugi donijeti. Naravno, kao Ferrari, uvijek smo zabrinuti za nadogradnje naših konkurenata i prilično sam siguran da će oni biti vrlo, vrlo jaki do Bahreina“, započeo je Binotto.

Također, dodao je kako su sakupili puno podataka pa imaju više prostora posvetiti se izvlačenju boljih performansi iz bolida F1-75 u pripremi za prvu utrku. Drugi predsezonski test i prva utrka nove sezone je u Bahreinu.

„Mislim da je u Barceloni, u prvoj sesiji, naš cilj bio prikupiti podatke kao što smo rekli, pokušati razumjeti korelaciju, ali kada odemo u Bahrein, bit će to vrlo blizu prve utrke sezone. Svi ćemo, vjerujem, pokušati simulirati neke situacije utrke, simulacije kvalifikacija i mi ćemo pokušati izvući neke performanse iz samog bolida. Sigurno, u Bahreinu, mislim da će biti više do performansi: relativna konkurentnost momčadi će biti jasnija“, poručio je Binotto.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x