Wolff i Horner u pomirljivom tonu: Moramo krenuti dalje

Prvog dana predsezonskih testiranja u Barceloni, šefovi Mercedesa i Red Bulla prvi su se put zajedno pojavili u javnosti nakon one kontroverzne završnice prošle sezone. Wolff i Horner slažu se da trebaju krenuti dalje…

Novi bolidi Formule 1 izašli su u srijedu na stazu Catalunya, čime je zapravo započela sezona 2022. Ne u natjecateljskom smislu, ali svi timovi sad imaju važnijeg posla od razmišljanja o prošlosti.

Isto vrijedi i za dvije najbolje ekipe iz prošle sezone. Mercedes i Red Bull vodili su strašnu bitku za naslov prvaka, a na kraju je konstruktorski otišao Mercedesu, a vozački Maxu Verstappenu i Red Bullu. Naravno, rasplet Velike nagrade Abu Dhabija po mnogima je i dalje sporan, a zapravo je i FIA indirektno priznala pogrešku značajnim promjenama u vodstvu natjecanja.

Toto Wolff i Christian Horner imali su puno sukoba tijekom prošle sezone, posebno u završnici sezone kad su tenzije bile izuzetno napete. Danas govore puno pomirljivijim tonom.

O intenzivnom odnosu s kolegom iz Red Bull Racinga, Toto kaže: “Tako je nešto za očekivati. Bilo je žestoko, u trenucima brutalno, ali ulog je bio velik. To je Svjetsko prvenstvo Formule 1, a borba se odvija i na stazi, ali i van staze. To je u redu.”

“Međutim, moramo krenuti dalje. Toliko se pričalo o Abu Dhabiju, da smo zapravo došli do točke da to stvarno šteti svima nama, sudionicima u Formuli 1. Zaključili smo to poglavlje i krenuli dalje. Sada se sve vrti oko 2022, igre ponovno počinju. Bodovno smo svi na nuli, tu je nova prilika i novi rizik.”

Slaže se i Horner pa naglašava da bi se s novim pravilima još neki timovi mogli priključiti tom rivalstvu na vrhu.

“Mislim da možda imamo različita mišljenja o Abu Dhabiju, ali to je sada završena priča i fokusirani smo u velikoj mjeri na 2022. Prošle ste godine vidjeli fantastično natjecanje od prve do posljednje utrke i mislim da je to bio ključni faktor u oživljavanju popularnosti Formule 1. Nadajmo se da je pred nama jednako uzbudljiva godina, iako bi idealno bilo da ponekad bude malo manje uzbudljiva.”

“Mogli bi se i neki drugi natjecatelji uključiti u borbu. S praznim listom papira kao polazišnom točkom, ovim posve novim bolidima, to je kompletno resetiranje. Možemo pričati o najvećoj promjeni pravila u zadnjih 40 godina, ali siguran sam da će intenzitet rivalstva među momčadima i vozačima biti primjeren kao i inače”, poručio je Horner.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x