Max: Otpuštanje Masija je nepravedno

Max Verstappen osudio je odluku o razrješenju Michaela Masija s mjesta direktora utrka nakon kontroverze u Abu Dhabiju prošle godine, nazivajući to vrlo nepravednim i neispravnim.

Verstappen je također otkrio da je kontaktirao Masija nakon što se osjećao tužno zbog odluke da ga se zamijeni. Sada su na tom mjestu bivši direktori utrka WEC i DTM serija Eduardo Freitas i Niels Wittich.

“Mislim da to nije ispravno. Svi se uvijek trude napraviti najbolji posao, svakome uvijek može zatrebati pomoć.”

“Kao i nama vozačima, imamo cijelu momčad iza sebe, sami to dokazujemo. Za mene je vrlo nepravedno što se dogodilo Michaelu, stvarno je bio “bačen pod autobus”.

“Mislim da je bio vrlo sposoban i dobar direktor utrke. Nemam ništa protiv novih direktora utrka – jer mislim da su i oni vrlo sposobni”, objasnio je svjetski prvak.

Verstappen također smatra da je odluka o uklanjanju Masija, koji je zamijenio Charlieja Whitinga nakon njegove iznenadne smrti 2019. godine, bila pogrešna jer je Australac sam donosio odluke tijekom utrka.

“Nakon što je Charlie umro, vrlo je teško preuzeti dužnost od nekoga poput njega. Imao je toliko iskustva iz prethodnih godina, a i Charlie je imao pomoć oko sebe. Možda je Michaelu toga trebalo samo malo više. Svima je potrebno iskustvo.”

“Kada sam došao u ovaj sport, moja prva godina, ako se sada osvrnem na to, pa bio sam totalni amater”, rekao je Max.

Verstappen je također kritizirao dopuštanje šefovima momčadi da kontaktiraju izravno s direktorom utrke tijekom akcije na stazi. To je sada zabranjeno kao dio reformi za 2022. godinu:

“Michael je trebao sam donositi odluke i bilo je teško imati ljude koji mu stalno vrište na uho.”

Pretplati se
Obavijesti o
10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
west 044

Stavio je Masijevu sliku na zaslon!!!

Lewis8F

Ti i Horner bi da se sada pobrišu sve one vaše optužbe na konto Masija.
Da ih ne nabrajam sve spomenuti ću samo onu u Silverstoneu kad ste u optužibama insinuirali Hamiltonu pokušaj ubojstva i drugim riječima Masija i FIa za zataškavanje istog.

Cijela hajka na FIA je potekla od RBa. Od Marka, Hornera . Neviđenja online kapmanja protiv Hamiltona, Masija i FIA. Sve je to proizvod RBovog PRa. Sad žalite jadnog Masija. Dno dna.

konacadabra

Normalno, kad ti je toliko toga progledao kroz prste i na kraju platio glavom i ispao majmun. Toliko riskantnih i nepreciznih poteza od nijednog vozača F1 nisam vidio.

F1 fan

Ja jesam. Od hamiltona.. ne znam od kad pratis f1? Vrati malo film unazad kakve je hamitnon poteze imao, nikad nije popuštao, ako bude kontakt biti će ako bude udes odustajanje biti će . Tek se pred kraj malo sredio sad . Zadnje 3 godine recimo

konacadabra

Ono sa rosbergom mu je najveća mrlja, a rivali su od kartinga. Sa vettelom je bilo situacija, ali vettel je morao biti smirneniji. Max je tu već bio u priči i još mi se tad zamjerio. Ne opravdavam nijednog vozača, ali nijedan nije imao u karijeri koliko verstapen dosad ili samo prošle godine.

konacadabra

Normalno, kad ti je toliko toga progledao kroz prste i na kraju platio glavom i ispao majmun. Dominacija je trebala više stati, ali na onakav način…

robif

Ne piliš granu na kojoj sjediš,

Race Engineer

Vjerujem da njegovu sliku držiš u novčaniku od Abu Dhabija.

Webmaster

Kaže stara poslovica da “pas ne laje radi sela,nego radi sebe”.

Desmosedici

Max je u pravu..nitko se ne može potpuno koncetrirati i odraditi posao bez pogrješke, pa tako ni Masi, ako mu netko utjecajan stalno “vrišti” na uho..tako da mu sugerira što će raditi, te mu tako na odeđeni način daje do znanja, tj. prijeti svojim utjecajem ako to ne uradi po njegovoj želji.

Related Posts
10
0
Would love your thoughts, please comment.x