Horner: Bolid neće izgledati ovako, razvijat će se vrlo brzo

Red Bull Racing je odradio službeno predstavljanje svog novog bolida RB18, no strateški je na tom bolidu više toga sakrio nego otkrio. Sasvim je jasno da će bolid izgledati značajno drukčije već na predsezonskim testiranjima, a pogotovo na prvoj utrci sezone. Potvrdio je to i šef momčadi Christian Horner.

U društvu svojih vozača, svjetskog prvaka iz 2021. Maxa Verstappena i Sergija Pereza, šef Red Bull Racinga Christian Horner prezentirao je javnosti bolid RB18. No, zapravo je to bila neznatno prerađena verzija pokaznog bolida kakvog smo vidjeli još u ljeto prošle godine jer Red Bull nije želio pokazati svoja tehnološka rješenja s kojima doista misli krenuti u novo prvenstvo.

“Budući da imamo nova pravila, bolid će se razvijati vrlo, vrlo brzo. Mislim da pri dolasku na prvu utrku bolid neće baš izgledati ovako, a evolucija će biti vrlo, vrlo izražena kako ćemo ići kroz sezonu. Uvijek se poboljšavate i uvijek možete učiti na prijašnjim iskustvima, ali naravno, kompletno novi set pravila stavlja naglasak na razvoj. Koliko brzo timovi mogu ovladati novim pravilnikom.”

“Ovo je vjerojatno najveća promjena pravila Formule 1 unatrag 30 ili 40 godina, tako da će razvoj biti krupan i brz, a naravno, uz ograničenje budžeta mora biti i efikasan”, izjavio je Horner.

Red Bull RB18

Nova pravila donose i puno nepoznanica. Šef Red Bull Racinga naglašava da je njegovoj momčadi cilj obraniti naslov prvaka, ali svjestan je toga da se njegova momčad baš zbog borbe s Mercedesom u 2021. nije mogla u potpunosti posvetiti razvoju bolida RB18. Tko zna, to bi se moglo pokazati skupim.

“Cilj nam je graditi na onome što smo postigli prošle godine. Naš je cilj pokušati zadržati titulu, ali velika je nepoznanica jesmo li propustili nešto u ovim pravilima, je li neki drugi tim stekao prednost svojim fokusom i radom uloženim tijekom 2021. Vjerujemo da imamo dobar bolid. RB18 se budi i fantastično je vidjeti ga danas. To je kulminacija golemog truda naše momčadi i veselim se vidjeti ga na stazi”, kaže Horner.

Christian Horner, Max Verstappen i Sergio Perez prilikom prezentacije bolida RB18 (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Usput je pohvalio i svoje vozače, od kojih ima velika očekivanja u 2022. godini.

“Max je bio fenomenalan prošle godine, bila je to izuzetna sezona za njega. Dominirao je po broju krugova u vodstvu, ostvario deset Grand Prix pobjeda i osvojio Svjetsko prvenstvo. Njegovo će samopouzdanje biti ogromno i željet će nastaviti s takvim nastupima u 2022. Checo je u svojoj prvoj godini s nama pobijedio na onoj utrci u Azerbajdžanu, imao i druge plasmane na postolja, a siguran sam da će u 2022. biti jači i napraviti novi iskorak”, poručio je šef momčadi Red Bull Racing.

Kako će RB18 doista izgledati, bit će nešto jasnije za dva tjedna kad krenu predsezonska testiranja u Barceloni.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x