Aramco novi naslovni sponzor Aston Martina

Aston Martin Cognizant Formula 1 Team sada dodaje još jednu riječ u svoj službeni naziv, nakon što je postignut dogovor o dugoročnom strateškom partnerstvu sa Saudijskim naftnim gigantom, tvrtkom Aramco.

Puni naziv Aston Martinove momčadi u Formuli 1 po novom će biti Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team.

Kako stoji u službenoj objavi na timskoj stranici, partnerstvo će pokretati razvoj visokoučinkovitih motora s unutarnjim sagorijevanjem, održivog goriva naglašenih performansi, naprednih maziva te raspoređivanje nemetalnih materijala u bolide. Pored toga, ova suradnja uključuje sponzorska prava, ugovor o licenciranju, kao i ekskluzivna prava na brendiranje za Aramco goriva i maziva.

Aramco je već ranije postao globalni strateški sponzor Formule 1, a ova suradnja s Aston Martinom ide ruku pod ruku s tim aktivnostima saudijske kompanije. Inače, Aramco je od 2020. među svjetskim kompanijama s najvećim prihodom. Ima druge po veličini rezerve nafte i najveću dnevnu proizvodnju.

“U sportu smo kako bismo pobjeđivali, tako da sam oduševljen što mogu poželjeti dobrodošlicu nevjerojatnom partneru Aramcova statusa koji, kako sam naučio tijekom procesa, ima izuzetnu količinu intelektualnog vlasništva i tehničkih sposobnosti, što će biti odlična asistencija našoj momčadi na putu prema ostvarivanju ciljeva i osvajanju Svjetskog prvenstva u Formuli 1.”

“Naše povijesno partnerstvo demonstrira raspon naših ambicija da od našeg tima napravimo pobjedničku silu u Formuli 1 i demonstriramo održivost i performanse Aramcovih proizvoda”, rekao je vlasnik momčadi Lawrence Stroll.

Pretplati se
Obavijesti o
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Seb sve oduševio na “Race of Champions”..na snijegu i ledu pokazao zube i rallye vozačima.

robif

ARAMCO,Arapi s amerima polako “ubijaju” onu draž F1

Ljubitelj F1

F1 promovira zelene energije i brigu za okoliš tako da i dalje dopušta da se oglašavaju dinosaurski zagađivači lol.

Related Posts
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x