Albon: Sjajan je osjećaj vratiti se

Nakon godine dana izbivanja sa startnog poretka, svoje mjesto među dvadeset vozača je ponovno dobio Alex Albon. Vozač s brojem 23 se u F1 natjecao vozeći za Toro Rosso i Red Bull, a u novoj će se sezoni pridružiti Nicholasu Latifiju braneći boje Williamsa.

Prije nekoliko dana smo vidjeli izgled bolida Williamsa za narednu sezonu, a tom je prilikom predstavljena i nova vozačka postava koju čini tandem Latifi – Albon. Jači sjaj od novog FW44 je imao samo osmijeh Alexa Albona koji se pun entuzijazma vraća na grid Formule1.

Albon je zbog slabih izdanja za volanom Red Bulla 2020. godine bio degradiran na mjesto rezervnog i testnog vozača te momčadi, a nova mu se prilika otvorila odlaskom Georgea Russella u Mercedes.

U transfernom je roku Albon dobio mjesto u momčadi Williamsa koji je lani pokazivao naznake napretka. U novo poglavlje Formule1 Williams tako ulazi sa „starom novom“ vozačkom postavom. Naime, Albon i Latifi su 2018. godine činili vozačku postavu momčadi DAMS natječući se u Formuli2.

„Osjećaj je jako dobar. Neko sam vrijeme proveo dalje od utrkivanja, a sada mu se opet vraćam. Vraćanje stvarima koje sam želio raditi cijeli život je nevjerojatan. Ekipa je sjajna, očigledno je da znaju što rade. Postoji uzajamno povjerenje; oni vjeruju u mene, a ja sa svoje strane pokušavam doprinijeti sa što više znanja i iskustva.“, rekao je Albon.

Nije dugo trebalo da Albon demonstrira navedeno iskustvo. Williams je svoj novi FW44, odmah nakon predstavljanja, postavio na kišom natopljeni Silverstone, dajući nam priliku da vidimo kako bolid izgleda na stazi. Obojica su vozača odvozili nekoliko krugova, a Albon je potom priznao da se mora riješiti „hrđe“

„Malo je drugačije. Postoji osjećaj da ću se vremenom morati riješiti hrđe koja se na meni nakupila. No, mislim da to svojevrsno resetiranje ide meni u prilog. Novi bolidi, nova regulativa i ostalo su svima učinili reset. Moj plan je postaviti što jači tempo.

Tim mi pomaže, radimo zajedno i pokušavamo osigurati uvjete da napadnemo čim počne sezona. Znam da ću kroz sezonu biti sve bolji, baš kao i bolid.“, dodao je Albon.

Albon je u dosadašnjoj F1 karijeri upisao 38 startova, ostvario 197 bodova, a na pobjedničko postolje se dizao u dva navrata. Vozeći Red Bull treća mjesta je bilježio na VN Toskane i VN Bahreina 2020. godine.

Kada govori o perspektivi za volanom Williamsa, ocjenjuje da momčad može naći svoje mjesto u gužvovitoj sredini poretka.

„Radi se o tome da moramo odrediti našu polazišnu točku. Rekao bih da je Williams momčad sredine poretka. Ako budemo u gornjem dijelu sredine, to će biti sjajno; ako budemo u donjem dijelu i to će biti u redu.“

„Sve će biti u tome koliko ćemo se brzo moći prilagoditi, prevladati nedaće i napredovati kroz godinu. Neki timovi će se kroz godinu razvijati kako treba, a neki će pogriješiti u tome“, zaključio je novi čovjek Williamsa.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x