Steiner: Bolje je učiti na teži način

Mick Schumacher i Nikita Mazepin došli su u Formulu 1 prošle godine iz Formule 2, pridruživši se Haasu kao dio potpuno nove postave američke momčadi.

Haas je 2021. godinu tretirao kao prijelaznu godinu, odustavši od bilo kakvog razvoja svog automobila prije sezone kako bi mogao preusmjeriti sve svoje resurse na nova ovogodišnja pravila.

Momčad je prošle godine i po prvi puta u svojoj karijeri Formule 1 imala vozača novaka, i to odmah dvojicu, a Steiner je priznao da je to bilo zanimljivo iskustvo.

“Ulazeći u prošlu sezonu, znali smo što radimo, ali nisam bio svjestan svega što će se dogoditi. Učiš i shvaćaš koliko su ti dečki mladi, koliko su neiskusni i kolika im je pomoć potrebna.”

“Neke stvari moraju sami naučiti. Ne možete ih vi sami naučiti. Možete ih voditi, ali im ne možete doslovno reći. Ili plivate ili tonete, ako ih pokušate održati na površini, to je posao s punim radnim vremenom koji ja ne želim raditi.”

“Učiti na teži način je bolje, onda je to u vama, bolje tako nego da vas maze i paze. S obzirom na to da bolid nije bio konkurentan, takav pristup je bio još lakši, jer nam bodovi nisu trebali. U 2022. želimo ponovno osvajati bodove. Vozači su sami puno naučili pogrešno shvativši neke stvari”, rekao je Steiner.

I Schumacher i Mazepin imali su padove tijekom prošle sezone, kao i nekoliko bliskih trenutaka na stazi te nesuglasice oko timskih naredbi.

Steiner je objasnio da su vozači morali promijeniti svoj mentalitet kako bi shvatili da se ne bore za vodeću poziciju u momčadi kao u mlađim kategorijama, već rade zajedno za dobrobit cijele momčadi.

“Na početku sezone borili su se jedan protiv drugog. Za nas oni nisu “prvi i drugi” vozač, oni su “prvi i prvi”. Svatko će dobiti istu priliku kada smislimo što je bolje za momčad. Nema razlike, jednak status – tako to funkcionira”, rekao je Steiner.

Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Gigi

Stainer si je zbrojio kolko je para dobio od vozaca i kolko utrosio na popravak razbijenih bolida. Nekako mi se cini da je u minusu.

Ljubitelj F1

S obzirom na to koliko mu je prošla sezona bila važna, ja bih rekao da je ipak u plusu😉

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x