Staza za VN Saudijske Arabije doživjet će manje preinake

Inauguralna VN Saudijske Arabije pružila je prilično uzbudljivu i zanimljivu utrku na Jeddah Corniche Circuit prošle godine. Posebno je zanimljiv i kontroverzan bio dvoboj na vrhu između Verstappena i Hamiltona u borbi za naslov. Osim tog dvoboja, došlo je i do većeg sudara u početnom dijelu staze na koji su se vozači žalili kako im ne pruža dovoljnu vidljivost na ono što ih čeka iza zavoja.

Zbog sigurnosti vozača doći će do malih preinaka u izgledu staze. Šef staze, Martin Whitaker, rekao je kako će se pobrinuti da sve bude riješeno do novog izdanja VN Saudijske Arabije u ožujku.

“Trudili smo se poboljšati neka područja za naše drugo izdanje. Prvo, bit će jedna ili dvije male izmjene na stazi. Ove izmjene su direktno povezane s vozačevom vidnom linijom iz kokpita. To je minimalni posao, ali će pomoći poboljšati vidljivost što se događa u nekoliko zavoja ispred. Drugo, napravit ćemo neke male modifikacije na barijerama koje će pogodovati linijama koje vozači koriste na stazi.”

Osim promjena na stazi, bit će ih i oko staze. Većina infrastrukture oko staze nije bila gotova na vrijeme za prvu utrku, ali će biti za drugo izdanje u potpunosti ili barem većim dijelom. Također, trude se osigurati bolji ugođaj i vidljivost za navijače koji će doći te biti spremni za moguće gužve u prometu.

“Postoji nekoliko područja na kojima radimo kako bismo poboljšali doživljaj za navijače koji se vraćaju na stazu u ožujku. Planiramo pomaknuti neke od kutova tribina da poboljšamo vidljivost i, istovremeno, planiramo povećati i razviti zone za navijače, koje su se pokazale iznimno popularne. Morali smo pripremiti cijeli objekt u kratkom vremenu, ali sada s ovim malim razmakom do naše druge utrke bolje razumijemo naša ograničenja.”

“Zbog naše lokacije ne možemo puno promijeniti jer je staza pozicionirana na uskom pojasu kopna pored mora, ali svakako promatramo ulazak i izlazak na stazu. Zbog ograničenja položaja staze, upravljanje prometom je bio problem i postojale su karakteristike cestovnog sustava koje su stvarale nepotrebna kašnjenja.”

“Postoje lekcije koje smo naučili i sada imamo vremena da riješimo te aspekte kako bismo osigurali da svi koji se vrate da imaju jednako dobar, ako ne i bolji, doživljaj”, poručio je za kraj Whitaker.

Pretplati se
Obavijesti o
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Ovo su neke sitne, više kozmetičke preinake..ova staza je jako opasna..čudim se da nije bilo težih incidenata.

schumy

Zabrinjava se “koćenje” ovih pustinjskih staza sa “publikom” od deva i tu i tamo nekog gledatelja koji se u utrke F1 razumiju ko Marica u k…. k…. !
Auto-moto sport je ponikao u Europi i za mene su samo staze u Europi prave na kojima možeš uživati a ove “pustinjske”, “noćne gradske” i slične trice i kučine su izmišljotina plejade koja trenutno vodi F1 sa vidljivim nedostatkom znanja struke a o sucima da i ne govorimo !
Palac dolje za ovakav tip staza F1 !!!!!!

mody

staza je ludacka bolje nego abudabi i bahrein

mody

Sad ce je asfaltirat i produzit utrka je izgleda aTraktivno

Related Posts
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x