Schumacher o bolidu za 2022: Imam velika očekivanja

Mladi njemački vozač izjavio je da su inicijalne povratne informacije o dizajnu Haasovog bolida za 2022. vrlo pozitivne te da, sukladno tome, ima i velika očekivanja od svoje druge sezone u Svjetskom prvenstvu Formule 1.

Mick Schumacher svoje prvu sezonu na najvišoj razini natjecanja neće pamtiti po nekim sjajnim rezultatima. Budući da je vodstvo momčadi Haas još i prije nego je počela, zapravo diglo ruke od sezone 2021., bolid koji je u rukama imao sin sedmerostrukog prvaka svijeta jednostavno nije bio konkurentan niti sposoban za uključivanje u borbu s ostalim timovima.

Nijemac je tako ostao na nuli što se bodovnog učinka tiče, baš kao i njegov momčadski kolega Nikita Mazepin. Situacija je to koju su morali doživjeti i pretrpjeti brojni bivši i sadašnji F1 vozači. Nadaju se u Haasu, a nada se i Mick, da je to bila žrtva samo za jednu sezonu učenja i privikavanja, a da će se već 2022. ubirati plodove rada na novom bolidu.

Schumacher je u tom unutarmomčadskom obračunu bio značajno bolji od ruskog vozača, a u njemu bude optimizam i određeni dobri nastupi u drugom dijelu sezone. Također, kaže da su prve informacije o novom bolidu vrlo pozitivne.

“Čini se da bolid djeluje vrlo pozitivno, barem po onome što sam ja vidio i čuo. Imam velika očekivanja, a nadam se da će ta očekivanja biti ispunjena na stazi”, kaže Mick.

Novi Haasov bolid bit će prvi na čijem je razvoju Schumacher osobno radio. Lani u ovo vrijeme dobio je u ruke bolid koji je dobio i nije mogao previše utjecati na njegove karakteristike, a isto je i s utrkivanjem u juniorskim serijama. Međutim, sada je mogao odrađivati i taj posao izvan staze, u kojem je, kako sam kaže, jako uživao.

“To je uvijek bilo nešto što me zanimalo kroz dugi niz godina, kako te stvari funkcioniraju u globalu, a posebno kako funkcionira bolid Formule 1. Prilično sam bio uključen u ono što će bolid za sljedeću sezonu činiti na stazi, a želio sam sve razumjeti, vidjeti modele i ostale stvari. Definitivno ima puno stvari čijim se analizama veselim na početku nove godine.”

“Bilo je odlično raditi s ekipom u tvornici, imati mogućnost dati svoje naputke o tome što želim od svog bolida. To je prvi put da će bolid na neki način biti napravljen za mene, a ne za svakoga. U velikoj je mjeri specificiran prema našim mjerama i kacigama, tako da sve zajednički funkcionira u harmoniji”, objasnio je Schumacher.

Pretplati se
Obavijesti o
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Emil

Zanima me produkt rada ekipe koja je navodno sve resurse usmjerila na nadolazeću sezonu. Ajmo vidit!
Bojim se samo eventualnih sankcija na ruski novac, a onda eto opet problema sa lovom i sponzorima i vozačima.

Ljubitelj F1

Apsolutno opravdano razmišljanje ako uzmemo u obzir činjenicu da su iz Haasa ionako prije početka prošle sezone najavili da se pripremaju za 2022. Tak da, bilo bi lijepo vidjeti Haas u borbi za postolja, apsolutno.

enesp30

Sljedeće godine ako osvoji najmanje 20-30 bodova bit ce Mick Schumacher ispod toga je Tatin sin!

klepesina

plafon citava ekipa 10do20 bodova

Desmosedici

Ako ne uspije dobiti mjesto u Ferrariju, ne bih se iznenadio da Mick završi u Mercedesu kada otiđe Lewis.

Related Posts
5
0
Would love your thoughts, please comment.x