Ferrari provodi četverodnevno testiranje u Fioranu

U sklopu priprema za novu sezonu, Ferrari je odlučio organizirati tjedan testiranja na stazi u Fioranu. U akciju će Carlos Sainz i Charles Leclerc, ali i testni vozač Robert Shwartzman.

Upravo će Shwartzman tijekom utorka voziti prošlogodišnji Ferrarijev bolid SF21, a on će dobiti i najviše vremena za volanom jer će testirati i u petak. Charles Leclerc bit će u bolidu tijekom srijede, a Carlos Sainz u četvrtak.

Ovo testiranje u Fioranu odvija se paralelno sa završnim radovima na novom bolidu za 2022. godinu. U Ferrariju smatraju da će četverodnevna akcija na stazi pomoći vozačima, ali i članovima momčadi, u ovoj fazi priprema za novu sezonu.

Ferrari, nakon trećeg mjesta u konstruktorskom prvenstvu prošle godine, od 2022. ima velika očekivanja te želi ponovno biti momčad koja će konkurirati za pozicije u samom vrhu F1 poretka.

Naravno, za realizaciju tih želja i planova, ključne će biti performanse novog bolida, kojeg će talijanska momčad predstaviti 17. veljače. Ime bolida još nije objavljeno, a u Ferrariju ima kodni naziv 674.

Pretplati se
Obavijesti o
23 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

F1 | Ferrari je prisiljen promijeniti planove testiranja NA FioranU Od: Roberto Chinchero 25. siječnja 2022., 15:53 Scuderia je morala preispitati planove koji su bili doneseni za četverodnevni test na Fioranu: sportski propisi FIA-e nisu ažurirani na najnovije odluke o Previous cars ‘prethodnim automobilima’, pa će SF21 morati ustupiti mjesto crvenom SF71H s najmanje dvije godine života. No Motorsport.com izvještava da je jedna momčad drugog ranga već testirala u Bahreinu s F1 bolidom iz 2021. Postoji li kratki spoj u komunikaciji? F1 | Ferrari je prisiljen promijeniti planove testiranja na Fioranu Navijači koji su jutros čekali iza Fioranovih ograda kako… Read more »

west 044

Smrdi na crvenu mutljavinu pod izlikom nismo znali pa ipak ako prođe prođe!!!

Desmosedici

..i što onda?..što se tu testira?..ništa..kakve veze ima vozi li se SF21 ili SF71H?..nikakve..eto, samo tebi dobra prigoda da prospeš malo zluradosti..ovo je samo trening za vozače i osoblje a ne nikakvo testiranje koje bi služilo razvoju bolida, jer novi bolid oznake 674 i ovi stari su potpuno različiti bolidi.

helgrozd

Ove zabrane testiranja su … 🙂
Zamislite da Ronaldu kažete: “…bajo sad više ne smiješ trenirati s loptom”

Desmosedici

..više mi liči na ono..ne smiješ trenirati sa modelom lopte sa kojim se igralo prošlo prvenstvo, već sa loptom starom dvije ili više godina..takva nekakva usporedba.

r.u.m.
TORPEDO

Mislim da je testiranje dozvoljeno svima sa prošlogodišnjim bolidom pošto lanjski bolidi i ovogodišnji aerodinamički nemaju skoro pa nijednu zajedničku točku i mogu služiti samo za trening vozača. Siguran sam da će i druge momčadi poći za Ferrarijevim primjerom?

r.u.m.

Ja mislim da nisu dozvoljena no dobro vidjet ćemo uskoro

Desmosedici

Ovo su tzv. privatna testiranja ili treninzi.

r.u.m.

šta ti pišeš nebuloze
Ovo su tzv. privatna testiranja ili treninzi”
Kakva te spopala privatna testiranja pa onda bi pod izlikom privatnih testiranja velike momčadi to radile PIŠEŠ GLUPOSTI
.

Desmosedici

Da, da..privatni test..ali i za to postoje propisi..a GLUPOSTI pišeš TI.

Desmosedici

Tako je dogovoreno i tako je trebalo biti, ali izgleda da FIA to nije “ratificirala” i da se mora voziti sa starijim bolidom, iako to nema nikakve “veze sa vezom”ali se moraju poštivati propisi..jednostavno, birokratske igrice.

r.u.m.

A kako se zove to testiranje ? Ako su testiranja zabranjena,
jeli to test guma, mladih vozača, filmski dan ili nešto treće.

Desmosedici

Ovo nema veze sa nikakvim testiranjem..testiranje ničega, jer se to više neće koristiti u novoj sezoni..najispravnije bi bilo ovo nazvati kao neobavezni trening prije početka sezone..kao pripremni “kondicijski” trening za vozače i tehničko osoblje.

Desmosedici

..a ovo se odnosi na novi bolid i novu sezonu:
PREZENTACIJA FERRARIJEVOG PROJEKTA 674
Odbrojavanje je počelo, manje od mjesec dana do predstavljanja novog Ferrarija. Nakon pregleda Mattie Binotta, stiže točan datum u kojem ćemo otkriti rješenja i interpretacije odabrane u Maranellu.- Scuderia Ferrari () 17. siječnja 2022. To će biti Ferrari 2022 odvažan u svim svojim tehničkim izborima, vrhunski napredni projekt koji se nije dogodio posljednjih godina u Maranellu. Ferrarijev debi na sceni bit će popraćen uobičajenim danom snimanja, uoči prve zimske probe, koja je na rasporedu u Barceloni od 23. veljače.

r.u.m.

mislim da niste upravu sv vi koji tu pišete da su sada najedamput testiranja dozvoljena a još su uvedena i costs cap smanjenje buđeta i uštede,ne može se samo tako testirat jer bi to svi onda radili.
Mora Fer za ovo imati neko dopuštenje vanserijsko vidjet ćemo.

Ljubitelj F1

Jel mi može netko objasniti zašto testiraju prošlogodišnji bolid?

LUTHER

mislim da se smije koristiti prošlogodišnji bolid jer ove sezone su de facto drugačiji bolidi koji, barem u aerodinamičkom smislu, nemaju veze sa prošlom godinom..

Ljubitelj F1

Thnx 👍🏼

Desmosedici

Odgovor je jednostavan..ne testiraju već treniraju..

Ljubitelj F1

U članku piše “testiraju” pa reko neka mi neko objasni🤷🏻‍♂️😅

Desmosedici

Ne vjeruj svemu što piše.

North33

Ako vaš PU uspije razviti najmanje 1044 ks, na dobrom ste putu, probudit ćete lava u vozačima i oni će imati super moći.

Related Posts
23
0
Would love your thoughts, please comment.x