Ferrari potvrdio datum predstavljanja bolida za ’22

Nakon Aston Martina, Ferrari je postao druga F1 momčad koja je precizirala datum predstavljanja svog bolida za sezonu 2022.

Naziv bolida zasad ostaje tajna, no Ferrari je objavio da će svoj novi bolid predstaviti za točno mjesec dana, dakle 17. veljače 2022.

Iza Ferrarija je godina oporavka od one tragične 2020., koja je za tim iz Maranella bila rezultatski najneuspješnija godina unatrag 40 godina. Tijekom 2021. stvari su ipak izgledale dosta bolje, a u konačnom plasmanu konstruktora, nakon velike bitke s McLarenom, Ferrari je zauzeo treće mjesto. Također, izvrstan je dojam u svojoj premijernoj sezoni u crvenom bolidu ostavio Carlos Sainz, na kraju sezone peti u ukupnom poretku, pet i pol bodova ispred momčadskog kolege Charlesa Leclerca, koji je osvojio sedmu poziciju.

Navedeni vozači ostaju u Ferrariju i za 2022. godinu, a šef momčadi Mattia Binotto često kaže kako je to trenutno najbolja vozačka postava u F1. Leclerc ima ugovor do kraja 2024. godine, a Binotto je već najavio kako će vrlo brzo početi pregovori sa Sainzom oko produljenja ugovora koji ističe na kraju ove sezone.

Jasno, u momčadi se nadaju kako će vozači za novu sezonu dobiti potreban alat za napad na pobjede. Na snagu stupaju nova pravila, a kako će pritom kotirati “Propeti konjić” bit će malo jasnije za nešto više od mjesec dana kad krenu predsezonska testiranja.

Do sada potvrđeni datumi predstavljanja bolida:
10. veljače 2022. Aston Martin
17. veljače 2022. Ferrari

Pretplati se
Obavijesti o
22 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ljubitelj F1

Crveni Ferrari juuri kroz noć. Ne čekaj me ženo, neću doma doć😉😁

Nosko

Meni fali sjajni Ferrari.

Lewis8F

Kako kad navijaš za sjajni Red Bull.

Nosko

Za Red Bull navijam u borbi protiv Mercedesa, i imaš pravo prošle sezone su bili sjajni u tome.😁

Lewis8F

U biti kao i svako dijete navijaš za prvoga.

Nosko

To govoriš iz vlastitog iskustva. Vrijeme je da sada zatvoriš mamin laptop i kreneš se spremat da ne zakasniš u školu.

west 044

Kod crvenih trolića se sve svodi na kako vjetar puše , jučer su mrzili Maxa,danas ga vole, sutra će ga opet mrzit i tako to ide uglavnom!!!

Numerouno

Ovu sezonu sam čekao,novi bolidi nova pravila i naravno kraj dominacije Engleza sa Mercedesom.

TORPEDO

Ove godine se vraćamo u elitu…ali dok ne počne sezona uopće neću komentirati i prepirati se po portalu o onome što je bilo prošle godine te bezveze trošiti energiju.
Nitko nije spomenuo da ovaj vikend počinje jedna od dviju najstarijih kultnih utrka na planetu koji se zove zemlja a koja je započela davne 1911 godine.
Naravno radi se o rally Monte Carlo!
Kako žalosno…a navodno se radi o zaljubljenicima u auto-moto sport?

B4c4

Pročitao sam negdje da je na bolidu za ovu godinu neke savjete davao Rory Byrne, tako da bi sa dobrom PU moglo biti svašta.
Ali treba pričekati početak sezone pa če se sve vidjeti.

Nosko

Ako je mogao Newey, može i on.😀

B4c4

Svi kažu da je Byrne kriptonit Newey-u, razlika je u tome što Newey nema prekida u radu i stalno je u tvornici, dok Byrne ima prekid i po glasinama samo je davao savjete.

west 044

Ne znam hoće li šlampavci stići do tog datuma, tako da je datum upitan!!!

Desmosedici

Ferrarijevi “šlampavci” osim svojih bolida godinama prave Alfine, HAAS-ove i..?..naravno i Mercedesove bolide..jer Mercedes “nije imao pojma” o tome dok nije namackao Ferrarijeve inžinjere.

west 044

Jesi ti čuo za slobodno tržište pa inžinjeri su se uvijek selili tamo vamo, kao recimo Zimermman bez kojega Ferrari još danas ne bi napravio hibrid!!!

Numerouno

U mercedesu na kraju krajeva nema ni jedan svabo,sve Englezi drže Mercedes! A ovaj nema blage veze o f1.

Desmosedici

To vidiš..Švabo samo u Ferrariju..i Švabi voze za Ferrari a ne za Mercedes..on je rezerviran za Engleze..Hahahaha!

MS791

Šta te briga za njih?

F-red

👎

Numerouno

Tko Ferrari nazove šlampavci taj NEK komentira članak o baletu. Zamisli biti najjača,najtrofejnija momčad f1 i to šlampavo pa kako su onda drugi tek šlampavi?!

Lewis8F

Spojili su nam sezone s ovom zadnjom utrkom. To se i htjelo. Nema predaha. Nova sezona pred vratima.

North33

Da, plus ovu sezonu nas očekuje više utrka, tako da očekujem da će biti još uzbudljivije,a svakako da treba pohvaliti i urednike ovog portala koji su za to zaslužni.

Related Posts
22
0
Would love your thoughts, please comment.x