Dan Fallows u travnju prelazi iz Red Bulla u Aston Martin

Dvije momčadi uspjele su se dogovoriti oko ‘transfera’ Dana Fallowsa. Inženjer koji je do sada bio Red Bullov šef aerodinamičkog odjela, od travnja će raditi kao tehnički direktor Aston Martina.

Red Bull je još sredinom prošle sezone objavio da će Fallows napustiti njihovu momčad i preseliti u Silverstone, gdje se nalazi baza Aston Martina, no nije se znalo kad će se to točno dogoditi jer je Fallows imao važeći ugovor s ekipom iz Milton Keynesa.

Pregovori i dogovori dviju ekipa sada su urodili plodom pa je objavljeno kako će Fallows započeti na novom radnom mjestu 2. travnja 2022. Do tada još ostaje zaposlenik Red Bullovog tehnološkog odjela.

“Želimo zahvaliti Danu za mnoge godine izvrsnog služenja momčadi i želimo mu sve najbolje u budućnosti.”

Christian Horner, šef momčadi Red Bull Racing

“Zadovoljni smo zbog postignutog dogovora s Red Bullom, prema kojem će Dana pustiti prije isteka njegovog ugovora, a mi se veselimo njegovom dolasku u našu momčad.

Martin Whitmarsh, izvršni direktor grupacije Aston Martin

Fallows je radio za Red Bull od 2006., a s vremenom je napredovao do funkcije šefa svog odjela. Surađivao je sa Sebastianom Vettelom u periodu njegovog osvajanja četiri naslova svjetskog prvaka, a njemački će ga vozač sada dočekati u Silverstoneu. U svom novom radnom okruženju Fallows će preuzeti jednu od uloga u samom čelništvu tehničkog odjela Aston Martina.

Tamo ga čekaju direktor za performanse Tom McCullough i direktor za inženjering Luca Furbatto, a njihov nadređeni je glavni tehničar Andrew Green. Novi šef momčadi Aston Martin je Mike Krack, objavljeno je prošlog tjedna.

“Uživao sam u mnogim sretnim godinama u Red Bull Racingu i ponosan sam na ono što smo postigli. Veselim se novoj sezoni i novim izazovima.”

Dan Fallows
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x