BMW-ov Mike Krack novi šef momčadi Aston Martin

Iz Aston Martina je potvrđeno da će bivši šef BMW-ovog u motorsport odjela, Mike Krack, postati šef njihove momčadi, preuzimajući tako dužnost od nedavno bivšeg šefa Otmara Szafnauera.

Iako na prvu Krack nije poznato ime u svijetu Formule 1, Mike je od 2014. bio na čelu BMW-ovih globalnih motorsport operacija, što znači da je bio zadužen za serije poput Formule E, GT i IMSA njemačkog proizvođača, kao i za nadgledanje njihovog širenja u nove kategorije.

Prije toga, Krack je proveo godinu i pol s Porscheom kao jedan od voditelja inženjeringa za njihov LMP1 projekt, radeći zajedno s trenutnim šefom McLaren momčadi Andreasom Seidlom.

Međutim, nije početnik u Formuli 1. Radio je u Sauberu i BMW Sauberu, a samim time i sa Sebastianom Vettelom dok je bio testni vozač švicarske momčadi.

“Uzbuđenje je i čast što sam imenovan na mjesto direktora momčadi Aston Martin. Jako sam zahvalan Lawrenceu Strollu i Martinu Whitmarshu što su mi dali tako fantastičnu priliku.”

“Aston Martin je jedna od najvećih automobilskih marki na svijetu, te preuzimanjem vodeće uloge u ostvarivanju uspjeha u Formuli 1 za ovu momčad, planiram cijelom projektu pristupiti s puno energije i entuzijazma”, izjavio je Krack.

Aston Martin je postala prva momčad koji je objavila datum lansiranja svog potpuno novog bolida za 2022. godinu, pa će AMR22 biti otkriven u sjedištu kompanije Aston Martin u Gaydonu 10. veljače od strane vozača Sebastiana i Lancea.

“Uskoro ćemo krenuti u drugu godinu našeg petogodišnjeg plana, a koji za cilj ima osvajanje Svjetskog prvenstva u Formuli 1”, dodao je Lawrence Stroll.

Pretplati se
Obavijesti o
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ljubitelj F1

Rekao sam ja, kad je Otmar otišao iz ekipe, da se kuha u Aston Martinu. Još jedna dobra vijest. Čak i ako ne uspiju ove sezone (jer će za sve ekipe biti “lutrija” s novim bolidima) kroz 2-3 godine ekipa biti bomba. Baš se veselim vidjeti kako će to sve izgledati.

johhan peacedohan

Vjerujem da će se i te kako ove godine poboljšati. Neće to sad biti neki skok u top 3, ali korak po korak, Bar bi trebali biti bolji od Alpha Tauri.

Ljubitelj F1

Pa ako se umjesto skoka dogodi barem korak prema borbi za top5, bit će to veliki dobitak za F1.

Related Posts
3
0
Would love your thoughts, please comment.x