AlphaTauri predstavlja AT03 14. veljače

Momčad AlphaTauri peta je po redu koja je objavila datum predstavljanja svog bolida za 2022. godinu. AT03 bit će prezentiran 14. veljače, devet dana prije početka predsezonskih testiranja u Barceloni.

Nakon Aston Martina, Ferrarija, McLarena i Mercedesa, datum predstavljanja svog novog bolida objavio je i AlphaTauri, no bez previše detalja o samom predstavljanju.

Momčad iz Faenze prošle je godine završila na šestom mjestu u konačnom poretku konstruktora, što u najvećoj mjeri može zahvaliti izvrsnim vožnjama Francuza Pierrea Gaslyja, dok rookie Yuki Tsunoda nije bio ni blizu njegovog nivoa.

Spomenuti vozači ostaju u momčadi i za 2022. godinu, u kojoj će pokušati dohvatiti gornji dio poretka. Jasno, hoće li to biti izvedivo, ovisit će o tome kakav je posao momčad obavila pri izradi bolida AT03 u skladu s novim tehničkim pravilnikom. AlphaTauri će, kao i Red Bull, nastaviti koristiti motore Hondine tehnologije, iako se japanski proizvođač povukao iz natjecanja. Pogonske jedinice sada službeno nose naziv Red Bull Powertrains.

Prve konkretne informacije o mogućnostima bolida pokazat će predsezonsko testiranje u Barceloni od 23. do 25. veljače.

Do sada potvrđeni datumi predstavljanja bolida:
10. veljače 2022. Aston Martin
11. veljače 2022. McLaren

14. veljače 2022. AlphaTauri
17. veljače 2022. Ferrari
18. veljače 2022. Mercedes

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x