Wolff: W12 cijele sezone nije bio u ovako dobrom stanju

Nakon pobjeda u Brazilu i Kataru, veliki je optimizam zavladao u redovima Mercedesa. Toto Wolff uoči posljednje dvije utrke sezone kaže da njihov W12 cijele sezone nije bio ovako dobar.

Optimizam je utemeljen na dominantnim predstavama Lewisa Hamiltona na stazama Interlagos i Losail, no prednost u ukupnom poretku vozača i dalje je na strani Maxa Verstappena. Red Bullov vozač ima osam bodova prednosti u odnosu na sedmerostrukog prvaka.

Konstruktorsko prvenstvo također je daleko od riješenog. Mercedes ima prednost u tom kontekstu, ali samo za pet bodova. Toto Wolff naglašava da je momčad u izvrsnoj formi i priželjkuje uspješan završetak ove dugačke i napete sezone Svjetskog prvenstva.

“Bolid je izgledao jako dobro u zadnje vrijeme i vjerojatno cijele sezone nije bio u tako dobrom stanju, a vozači su sigurni da ga mogu pritiskati do granica. To je ohrabrujuće za završne utrke i daje nam silovit zalet”, kaže šef Mercedesove momčadi.

“Svi smo uzbuđeni jer smo još uvijek u borbi u ovom dijelu sezone. To je povlastica i dokaz naše upornosti, kad se pogleda kako smo stajali u ranoj fazi ljeta. Oba su prvenstva sasvim otvorena i naša je misija jasna.”

Sljedeća je utrka Velika nagrada Saudijske Arabije. Prvi će se put jedna utrka Formule 1 voziti na super brzoj stazi u Džedi. Prevladava mišljenje kako bi konfiguracija staze trebala više odgovarati Mercedesu, no to je za sve momčadi put u nepoznato pa ne treba isključiti iznenađenja.

“Džeda je jedan posve novi izazov”, kaže Wolff. “Sasvim nova staza s kojom se treba upoznati i mnogo je rada uloženo iza kulisa kako bismo osigurali dobar tempo već od petka. Skupljanje što više informacija na tim prvim sesijama bit će od vitalne važnosti.”

“Radi se o brzoj uličnoj stazi s dugačkim sekcijama vožnje punim gasom te nizom brzih zavoja. Oko staze su ograde, što znači puno rizika za pravu nagradu. Motiviraniji smo nego ikad i očekujemo da ćemo biti u lovu, veselimo se debiju na Velikoj nagradi Saudijske Arabije.”

Wolff je optimističan, no treba spomenuti i mogućnost Verstappenovog osvajanja naslova već na ovoj utrci. Nizozemac će postati prvak u sljedećim slučajevima:

-Verstappen pobjednik s najbržim krugom utrke, Hamilton šesti ili niže
-Verstappen pobjednik bez najbržeg kruga utrke, Hamilton sedmi ili niže
-Verstappen drugi s najbržim krugom utrke, Hamilton deseti ili niže
-Verstappen drugi bez najbržeg kruga utrke, Hamilton bez osvojenih bodova

16 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
bare

Moja prognoza; Hamilton s friškim motorom iz Brazila bez problema dolazi do prvog mjesta, Max drugi, Pero uzima najbrži krug. U zadnju utrku Max ulazi s bodom prednosti i gledamo Prost-Senna prvi zavoj!

Lewis8F

Ništa od sudara. Možete se nadati, ali ništa od sudara do kraja sezone.

jesus

Oni i dalje imaju bolid barem 0.8 sec brži po krugu samo to skrivaju da bi napravili umjetno zanimljivo prvenstvo. Sve za njihovog vitezića, prošle godine smo svi vidjeli kakav bolid ima kada je Russel sjeo u njega odmah bi pobijedio da ga nisu sabotirali, sve namješteno uništavaju sport jer ne žele konkurenciju makar cvile suprotno.

Yukihonda

RedBulu se tresu gaće…jadan Max brinem se za njegove emocije… Hoštapler nikada u svojoj karijeri nije toliko bio glasan…napokon si i ti osjetio strah….gdje bi ti bio kraj da si od samoga početka imao ovakvu raketu x 5….

Pratiteljcro

Je toto ali probaj to objasniti dezurnom manipulatoru, sad da ga neimenujem ionako ce se sam javiti.

west 044

Wolff je uvijek bio majstor u tjeranju žohara iz njihovih rupa!!!

North33

Ironija je da Hamiltonu ova titula puno više znači nego Maxu, ako izgubi onda gubi i više od same titule, dovodi u pitanje i preostale titule dok kojih je došao bez konkurencije, jer to bi značilo da je ustvari pao na prvom jačem ili malo jačem spitu, dok Max s druge strane kako god da prodje nema taj teret.

Lewis8F

ako izgubi onda gubi i više od same titule, dovodi u pitanje i preostale titule dok kojih je došao bez konkurencije,”

Da. Ima pravilo ako izgubiš 8. naslov vraćaš sve ostale naslove. Nije nikad aktivirano jer nije bilo ovakve situacije dosad.

mika.KA

Hhaha..hamu vise znaci ova titula!? Wtf?
Jesi ti normalan?
Znaci,ajmo rec francuzima vise znaci titula svjetskog prvenstva nego nama hrvatima? ! Jel tako?
Nije imao konkurencije? E da nije imao kongurencije vec bi imao 9 titula a ne 7. Malo ti je plitako pamcenje

Lewis8F

Please leave me alone with the calculations!” Marko stated. “Or should I come back with the 50 points that Max lost through no fault of his own?”
“Only [Valtteri] Bottas always breaks [down] at Mercedes,” he said. “Nothing ever happens to Hamilton.”

Helmuti živčan, haha.

r.u.m.

Imam filing da će Mercedes izvuč maximalno iz ovih PU čiji su oni i pioniri jer su navodno prije svih počeli raditi taj motor i zato imaju prednost.Mislim da će Ham otrest u ove dvije utrke Maxa i oboriti Mihaelove rekorde premda navijam za malog bahatog Maxa ali jedino prljavom igrom mogu do naslova Mercedes je podigao ljestvicu dali su na motoru nešto odvrnuli do kraja što nije bilo vidljivo na početku sezone ja neznam ali Ham leti u zadnjev 3 trke

Lewis8F

“…jer su navodno prije svih počeli raditi taj motor..”

Navodno? Deyooooooooooo, dolazi ovamo.

jesus

Mercedes je iscenirao cijelu godinu, oni su “pioniri” takvi da ih je FIA štitila godinama dok su se drugi borili za titulu oni su razvijali motor a nakon toga kada su došli sa premoćnim motorom ona je FIA zabranila drugima razvoj motora, znači direktno im je uništila bilo kakvu mogućnost da drugi probaju razviti motor. Nakon nekog vremena su onda dozvolili tokene i sa njima neke upgradeove, uglavnom umjetni prvak i umjetna dominacija. Ja Hamiltona gledam kao da ima 1 naslov iz McLarena, ovo u Mercedesu za mene nema veze sa F1 ni sa bilo kakvim sportom, poklonjeni naslovi. A… Read more »

Lewis8F

“Ja Hamiltona gledam kao da ima 1 naslov iz McLarena”

Ja ni to. Iza svega stoje Britanci.

jesus

Pa jedan naslov je njegov realan domet bez Britanaca.

Deyo

Je li to Montoya iz 2005. na profilnoj?
Ne raspravljaj se sa ovime. Hamilton uopste nije vazan, najbolji nije, niti ce ikada biti, koga briga! Proci ce i ovaj cirkus 🙂

Related Posts