VN Abu Dhabija: Video najava F1 mehaničara Martina Nađa

Posljednja utrka u ovogodišnjem kalendaru je Velika nagrada Abu Dhabija, standardna stanica završetka sezona već duže vrijeme. Održat će se na stazi Yas Marina, koja od ove godine ima novosti za vozače i timove, pošto su pojedini dijelovi staze temeljito izmijenjeni.

Situacija u prvenstvu je kao iz pisanog scenarija. Lewis HamiltonMax Verstappen imaju isti broj bodova, dok je u poretku konstruktora Mercedes praktički osigurao naslov.

Što možemo očekivati od raspleta jedne od najnapetijih sezona Formule 1, najavljuje u svom novom videu bivši F1 mehaničar Martin Nađ.

Pretplati se
Obavijesti o
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Vidi se da se dečko razumije u tematiku..već sam mnogo puta pisao o nakaradnim Tilkeovim zavojima, ne samo na ovoj, nego na skoro svakoj stazi koju je radio..naime, radi se o tome da su ti zavoji sa neprirodnim oštrim apexima iliti vrhovima, tako da se ne mogu normalno prolaziti nikakvom trkaćom brzinom a da se ne mora gaziti preko tih apexa prevedeno preko pasica..drago mi je da su to prepravili na Yas M;arini u Abu Dhabiu..sada su to dosta normalni zavoji koji se voze po stazi da se ne mora penjati po pasicama ili izlaziti iz gabarita staze.

sennad

Teško da će Red Bull parirati u ovoj trci. Pol pozicija i čist start za Lewisa je više od 70% dobivene utrke. Maxova Pol pozicija bi se pretvorila u branjenu max 2 kruga. Jednostavno su u mercedesu pogodili sa svježijim motorom.
Red Bullu po meni samo ostaje da nađu još konja u novom agregatu ako ga imaju, a u utrci bi imali šanse. Možda se varam da Red Bull može nešto napraviti, al pusta želja da se prekine jedna dominacija. Šteta

1borna

Hmm ove promjene na stazi očigledno idu u korist Mercedesa!

Desmosedici

Ne vidim to baš tako..zavoji su sada noirmalniji, nemaju oštre vrhove i može se voziti da se ne mora sjeći po tim vrhovima..dakle vozi se unutar staze i prate se pasice sa strane.

F1 fan

Pravac dugi, a merc ima novi jači motor .
Momentum je na njihovoj strani. 70% na hamiltona da uzima. Mogao bi i botas odigrati bitnu ulogu da zadrži maxa iza sebe. Moglo bi vrlo lako biti 1-2 u kvalama za merc

Related Posts
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x