Ulogu rezervnog vozača Ferrarija dijelit će Schumacher i Giovinazzi

Vozački par Ferrarija za 2022. godinu činit će Charles Leclerc i Carlos Sainz, a za slučaj da bilo kojemu od njih u nekom trenutku zatreba zamjena, kao rezerve su prijavljeni Antonio Giovinazzi i Mick Schumacher.

Šef Ferrarijeve momčadi, Mattia Binotto, izuzetno je zadovoljan prvom zajedničkom sezonom Sainza i Leclerca. Za njih dvojicu voli reći da čine najbolju vozačku postavu u Formuli 1 trenutno, a vjeruje da će momčadi donijeti dobre rezultate i u 2022. godini.

Međutim, pokazala su iskustva nekih momčadi u prošloj i ovoj sezoni da je važno imati dobrog rezervnog vozača za slučaj nužde. Za Ferrari će u idućoj sezoni ta dužnost biti raspoređena na dvojicu vozača. Na 12 utrka ulogu rezerve odrađivat će Antonio Giovinazzi, talijan koji je ostao bez stalnog mjesta u Formuli 1, a sljedeće će sezone nastupati za momčad Dragon u Formuli E. Kad neće biti na utrkama te serije, bit će na raspolaganju ne samo Ferrariju, već i Haasu te Alfa Romeo Racingu, ako zatrebaju zamjenu.

Baš će Haasov Mick Schumacher biti prijavljen kao rezerva na preostalih 11 utrka. Takav je dogovor s američkom momčadi pa ako Ferrari na nekoj od tih 11 utrka zatreba Mickove usluge, Haas će također morati posegnuti za rezervnim pilotom. Jasno, Ferrari i Haas blisko surađuju jer američka momčad koristi Ferrarijeve motore, a Mick je ionako vozač Ferrarijeve vozačke akademije.

“Bit će mu to druga sezona u natjecanju, a on je Ferrarijev vozač, došao je iz Ferrarijeve akademije. Vrlo sam sretan što će biti dio našeg tima kao rezervni vozač kad god će to biti potrebno, iako se nadam da neće biti potrebe”, kaže Binotto.

“Mislim da je Mick kroz ovu sezonu radio dobro. Napredovao je, ne samo u pogledu konzistentnosti, već i u pogledu brzine. Ako pogledam posljednje utrke, bio je mnogo bliže bolidima ispred, a Haas uopće nije razvijao svoj bolid. Zato činjenica da je bio bliže dokazuje kako je ostvario dobar napredak.”

U novoj sezoni Formule 1 gledat ćemo posve nove bolide, a Binotto vjeruje da bi bilo jako važno s jednim od rezervnih vozača odraditi temeljito upoznavanje s vožnjom tih novih jurilica.

“Ti će bolidi stvarno biti drukčiji od dosadašnjih po stilu vožnje i mislim da će biti važno imati jednog rezervnog vozača koji će poznavati bolid. Ja i dalje mogu računati na Antonija jer on je dobar vozač, dokazao je da je dobar vozač. On će odraditi kompletni program na simulatoru kako bismo ga doveli na pravu razinu u kontekstu stila vožnje za 2022. godinu”, najavio je šef Ferrarijeve momčadi.

Pretplati se
Obavijesti o
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
west 044

Danas čitam da je tatin najveći štetočina u F1, toliko je porazbijao bolida Hassa da se ovi neće skoro oporavit. Možeš mislit kad je i onaj jadnik Mazepin manje slupao od njega!!!

west 044

AAAuuuuu jesu ta dvojica postava ili podstava!?

Desmosedici

Imamo i Bottasa..on će nam barem otkriti pokoji trik iz Mercedesove garaže.

Related Posts
3
0
Would love your thoughts, please comment.x