Norris: Platit ću cijenu starta na softu

Jedan McLarenov bolid završio je kvalifikacije već u drugoj rundi, drugi je prošao u Q3, no kod obojice vozača moglo se vidjeti nezadovoljstvo.

Lando Norris bio je nešto brži i prošao u završnu rundu kvalifikacija, u kojoj je zauzeo sedmo mjesto. To i nije rezultat kojim bi trebao biti nezadovoljan, ali muči ga što je u Q3 prošao postavivši najbolje vrijeme na mekšim gumama, s kojih onda mora i startati u današnjoj utrci za VN Saudijske Arabije.

“Bit će vrlo nezgodno, posebno jer sam jedini na mekšim gumama. Znao sam da nas očekuje teška utrka, ali onda sam pomislio da bih je mogao još malo otežati. Zašto ne?”, našalio se Norris nakon kvalifikacija pa nastavio u nešto ozbiljnijem tonu.

“Željeli smo proći dalje na mediumu, ali bilo je riskantno. Očito je da nije upalilo za Daniela, a isto je moglo biti i za mene, u slučaju da nisam odvozio dobar krug na mediumu. Zato smo odlučili ići sa sigurnijom opcijom i staviti soft, a za to ću sutra platiti cijenu. Ipak, zbog toga smo tri ili četiri mjesta bolje pozicionirani na startu.”

“Inače, staza je jako zabavna i lijepo je voziti njome, tražiti i najmanji djelić vremena, a pritom riskirati kao da se igrate s vatrom. Jednostavno, nisam sretan zbog kvalifikacija.”

Jedan žestoki prelazak preko pasice stvorio je veliki problem za Ricciarda

Kao što je spomenuo Lando, njegov momčadski kolega nije uspio sastaviti krug za ulazak u Q3. Daniel Ricciardo otkriva da je došlo do manjeg oštećenja na bolidu.

“Oštetili smo bolid na pasici tijekom završnog kruga pa se dio podnice vukao po asfaltu na pravcima. Zbog toga sam izgubio, ne znam, desetinke. Puno vremena. To je pasica koju sam koristio tijekom vikenda pa si ne mogu pomoći, osjećam se baš nesretno. Ovo je prilično frustrirajuće.”

“Mogli smo lagano proći u Q3, mislim da smo bili brzi. Napravili smo neke promjene u set-upu između trećeg treninga i kvalifikacija. Ja ću preuzeti odgovornost jer sam možda pokušao iskoristiti nekakav dodatni komadić staze, ali to je bilo tako maleno i bolno je biti ovako kažnjen.”

“Frustriran sam zbog svih jer smo stvarno napravili dobar korak i mislim da bismo bili vrlo, vrlo kompetitivni u Q3”, izjavio je Australac.

Ricciardo će u utrku krenuti s 11. mjesta pa za razliku od Norrisa, barem ima slobodan odabir guma za start utrke. Ako je bolid stvarno dobar, ne bi trebao imati problema ući među deset najboljih i osvojiti svoje prve bodove od utrke u SAD-u.

Related Posts