Horner: Očajno nam treba Perez u ovoj borbi

Perez je završio prvi slobodni trening za VN Saudijske Arabije s više od jedne sekunde zaostatka za momčadskim kolegom Maxom Verstappenom, na 11. mjestu, a više od pola sekunde zaostatka na drugom slobodnom treningu.

Šef Red Bullove momčadi, Christian Horner, rekao je da nije bilo većih problema zbog kojih bi Perez izgubio tempo, ali je uvjeren da polako gradi svoje samopouzdanje:

“Sergio, on kasnije ‘proradi’, ali uzima zamah i možete vidjeti da se ubrzava. On je lukavi stari lisac. Zna da se ne smije riskirati prerano na uličnim stazama.”

“Uvijek je dobro prošao na stazama poput Sočija, Azerbajdžana i Monaka. Ne sumnjam da i sada gradi te temelje”, rekao je Horner.

Bottas i Perez ne samo da će igrati ključnu ulogu u borbi za konstruktorski naslov svojih momčadi, već i u borbi za titulu prvaka vozača, kako bi podržali svoje momčadske kolege.

Horner je rekao da je Red Bull činio sve što je mogao da podrži Pereza, ističući njegov nedavni porast forme zbog kojeg je završio na postolju u Austinu i Mexico Cityju.

“Pronašao je neku formu u posljednjih nekoliko utrka, dobro se kvalificirao, dobro se utrkivao. To nam treba. Očajnički nam je potreban da bude u toj bitci u ove preostale dvije utrke.”

“Kao što smo vidjeli, kada imate dva bolida u igri, to vam daje i druge opcije. I zato želimo biti sigurni da ćemo imati oba bolida u igri, a ne samo jedan od njih”, rekao je Horner.

Perez je nakon drugog slobodnog treninga primijetio da je promet otežavao ulazak u potpuno čisti krug. Nekoliko vozača bilo je prisiljeno odustati od svojih brzih krugova u petak nakon što im je zasmetao promet.

“Bit će zeznuto u kvalifikacijama, čak i uz ‘povoljan’ promet, bit će to pokušaj biti na pravom mjestu”, rekao je Perez.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Pogodio si kao sa prstom u….

Related Posts