Hamilton vs. Verstappen – Najbolje oklade na završnu F1 utrku u Abu Dhabiju!

Sezona Formule 1 dolazi do svog vrhunca. Verstappen i Hamilton poravnati stižu u Abu Dhabi, s nekim vrlo primamljivim okladama koje nude domaće kladionice…

Svjedočili smo u 2021. godini jednoj od najboljih sezona u Formuli 1, a posljednja utrka na stazi Yas Marina otkrit će nam tko će osvojiti titulu, u tijesnoj bitci Maxa Verstappena i Lewisa Hamiltona kakvu nismo vidjeli dugo vremena.

Uoči zadnje utrke poravnati po bodovima: Verstappen i Hamilton (Photo: LAT Images)

Veliki rivali dolaze u Abu Dhabi s istim brojem bodova i brojnim mogućim scenarijima kako bi sve moglo završiti. No, postoji nekoliko prognoza koje najviše obećavaju uoči posljednje utrke, a hrvatske kladionice već su ponudile primamljive koeficijente svojim igračima…

Tko će pobijediti?

Lewis Hamilton ima rekordnih 5 trijumfa u Abu Dhabiju i pobijedio je u posljednje tri utrke pa nije iznenađenje da je na njemu koeficijent oko 1.50 da će trijumfirati, što je prilično malo za Formulu 1.

No, nemojte zaboraviti da će ga Verstappen pokušati zaustaviti pod svaku cijenu, jer ako se trenutno bodovno stanje ne promijeni, Nizozemac uzima titulu prvaka.

Tu se otvara šansa za vozače iz drugog plana, a Prva Sportska Kladionica ponudila je čak 16.00 na pobjedu Valtterija Bottasa, u njegovoj oproštajnoj utrci od Mercedesa. Ako se išta dogodi ispred njega, budite sigurni da će Finac jurnuti prema trijumfu.

Hamilton i Bottas (Photo: LAT Images)

Tko neće završiti utrku?

Znamo tko su glavni kandidati za odustajanje u ovoj utrci. To su naravno pretendenti za titulu prvaka, Lewis Hamilton i Max Verstappen.

SuperSport kladionica kao da nije vidjela što se događalo u Saudijskoj Arabiji pa nudi koeficijente 5.00 na odustajanje Hamiltona, a 5.00 i na raniji kraj nastupa Verstappena. To je ukupno 25, što svakako vrijedi odigrati.

U Admiralu ćete pak naći i okladu tko će prvi odustati. Yuki Tsunoda i Nikita Mazepin imaju koeficijent po 12.00, a kako su vozili ove sezone, nikog ne bi iznenadilo da to bude baš jedan od njih dvojice.

Sudar Verstappena i Hamiltona na prošloj utrci u Saudijskoj Arabiji (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Dueli u kvalifikacijama

Znamo da su dueli koje kladionice nude u kvalifikacijama često najlakši put do dobitnog listića, jer u subotu uvijek ima manje iznenađenja u Formuli 1, nego u nedjelju. U kvalifikacijama se ne treba fokusirati na lidere prvenstva, jer to nije isplativo, već na borbe u pozadini.

Treba izdvojiti dva vozača koji bi mogli biti odlični. Lando Norris voli Abu Dhabi i prošle sezone startao je s četvrtog mjesta, a tada McLaren još nije bio brz, kao što je ove sezone. Britanac je u padu na posljednjim utrkama, no Yas Marina bi ga mogla vratiti u život.

Lando Norris, McLaren MCL35M

Drugi je svakako Pierre Gasly, koji je ove sezone bio najbolja oklada u kvalifikacijama, jer je na većini staza nadmašivao mogućnosti svog bolida. S kim god da upare kladionice ovu dvojicu vozača, bit će favoriti u duelu. Ipak, svejedno provjerite njihovu formu na slobodnim treninzima, prije nego što što donesete konačnu odluku.

Sigurnosni automobil izlazi ili ne?

Abu Dhabi je jedna od onih staza na kojoj ne bi smjelo biti previše incidenata, jer je široka i ima asfaltne zone izlijetanja. No, borba lidera u prvenstvu toliko je žestoka da je teško vjerovati da ćemo imati dosadnu i monotonu utrku!

Ipak, ako odigrate onih 25 na odustajanja Hamiltona i Verstappena, slobodno stavite kao kontru čak 2.30 da sigurnosni automobil neće izaći na stazu, jer je zapravo takav scenarij dosta izgledan u Yas Marini, osim ako netko potpuno ne izgubi živce.

Aston Martin Safety Car

Tko osvaja titulu?

Svi će stručnjaci reći da su Lewisu Hamiltonu otvorena vrata do titule prvaka nakon pobjede u Jeddahu, no naći ćete u PSK na njega samo 1.37, da će osvojiti titulu.

Svakako je Britanac favorit u odnosu na najmlađeg vozača u povijesti, Maxa Verstappena, na kojem je 2.88, ali ne zaboravite da je Max u Abu Dhabiju pobijedio prošle godine, i to s lakoćom.

Zato bi ovu okladu trebalo izbjeći i eventualno odigrati uz manji ulog na sudar, dok bi glavne snage ipak trebalo usmjeriti na ono što će se događati iza leđa lidera, gdje su na gotovo svim vozačima zaista visoki koeficijenti da će se naći na pobjedničkom postolju, a moglo bi se otvoriti prostora za dvojicu ili čak trojicu od njih…

Verstappen ili Hamilton? (Photo: LAT Images)
Pretplati se
Obavijesti o
34 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ibencic11

Koja prevara od sažog starta😏

ibencic11

Samog

Yukihonda

kladiti ću se na….hama da će biti šampon… uložiti ću 1000kn..

west 044

Puca guma na gaćama polako,do nedjelje će bit gaće na koljenima!!!

F1 fan

Prošle godine je max slavio, ali inače je to mercova staza, dugačak je pravac a novi motor u mercu razvaljuje. Mislim da je rb napravio propust što nije prije 2 utrke uzeo novi motor. Teško će se max nositi sa time

F1 fan

Zašto portal ne prenosi sa službenog f1 kanala na yt podcaste? jer vjerujem da neki nisu baš aktivni na youtubeu a možda bi ih zanimalo. Pretprošli put je bio alonso, vrlo zanimljiv intervju. Sad zadnji put prije par dana je bilo dosta ljudi. Uglavnom HORNER JE REKAO DA JE NEMOGUĆE NOSITI SE SA OVOM NOVOM POGONSKOM JEDINICOM MERCA, I DA JE TO JAKO FRUSTRIRAJUĆE ZA VOZAČA KAD JE ČISTA META NA PRAVCU. I DA SE VIDI KOLIKO JE MAX DOBAR DA IMAJU SLABIJI BOLID A 9N JE IZJEDNAČEN SA BODOVIMA. A DRUGI SU SE SLOŽILI SVI SA SKYF1, DA ISTINA… Read more »

F1 fan

Zapravo nando je bio na beyond the grid serijalu pardon. A upravo je kimi pa poslušajte na f1 službenom kanalu na youtube

west 044

Šta zanimljivo može reći jedan smiješni Alonso koji se okreće u nedjelju sam od sebe kao i još smješniji Vettel kojeg su svojevremeno zvali pirueta!!!

F1 fan

Vettel se od 2008. Do sad nije zabio u protivnike toliko puta kao hamilton samo 2011.te hahahah

F1 fan

Neka hamilton osvoji pole i pobijedi po kiši u bolidu poput toro rosa. Onda ćemo pričati dalje

North33

Jean Todt u pregovorima sa Ferrarijem o povratku na mjesto savjetnika. Ako prihvati poziciju, prvo što treba je dovesti Maxa u Ferrari, nekako mi se to čini logičnim potezom, nešto slično što je Lauda uradio sa Hamiltonom kada je prešao u merc, a u Nedjelju će pobjediti onaj kome je sudjeno da pobjedi.

Nosko

Nadam se, i ja bi volio vidjeti Maxa u crvenom.

Gigi

Znaci zaboravio bi Verstappenove izjave protiv Ferraria 2019? Aha onda jos nisi pratio F1, oprosti moja greska.

Nosko

Boli me k što je bilo prije, to me upće ne smeta. Od ove godine, i kako sam od uvijek protiv Lewisa, počeo sam simpatizirat Maxa. Ja volim takve vozače, agresivne sa što manje glupih grešaka. Prije to nisam kužio, ali je on vozač po mom guštu. Ti ga ne voliš i vidiš to drugačije, isto je kod mene prema Lewisu. I sam si rekao, da se nemamo jedan drugom šta pravdat.
A sa ovakvim komentarima na kraju, ispadaš mi glup…

Gigi

Ne da te boli k nego nemas pojma sto je izjavio, gledas F1 od ozujka i sad pametujes, ok ja ispadam glup a ti dvolican. Inace RB je uvijek tuzakao prvi i zalio se na Ferrari al vidim da su to navijaci zaboravili.

Nosko

Jel sada ovo treći puta? O tome ti govorim kada kažem da si opterećen. Neda mi se više sa tobom “pametovat”, jer si na razini djeteta, i razgovor u ozbiljnom kontekstu nema smisla.
Uživaj.

Gigi

Ja sam optetecen a ti si samo na ovom tekstu napisao vise komentara nego ja na svima od nedjelje. Ti si opterecen Hamiltonom na najjace a drugima pametujes.

Nosko

Evo jedne zgodne kompilacije o Mr.Bezgrešnog:
https://www.youtube.com/watch?v=_4ce-MxHTB8

Obratite pažnju na uletavanja i zatvaranja. Radi sve iste stvari, što danas ljubitelji dotičnog osuđuju. U čemu je razlika?

mika.KA

Mozda je razlika u tome sto je video napravljen od 13 sezona f1 ( sad izracunaj koliko je to utrka,krugova,..)
A koliko max napravi u samo tri sezone?

Nosko

Bit svega je, da se sada zgražate nad Maxom, i to do mjera da ga proglašavate najprljavijim vozačem ikad, a sve isto je radio i vaš ljubimac. To je najbitnije od svega, to se inače naziva licemjerje. A kada spominješ razliku u sezonama, ispravno bi bilo da se Maxu gledaju ova i prošla godina, jer je u tim godinama Lewis došao u F1. A ispravno ti je da se Maxu zamjeraju pogreške koje je još kao dijete, kada je iz kartinga sa 17.g došao u F1, dok je vaš ljubimac u tim godinama vozio još Formulu Renault UK. Pravu usporedbu… Read more »

mika.KA

Kazes: Pravu usporedbu ćemo moći napraviti 2034.g., onda ćemo podvući crtu.

Pa sta onda stavljas video dok je jos zec u šumi?

Nosko

Da pokažem kakvi ste licemjeri!

F1 fan

Hamilton je poznat po tone što nikad nije popuštao, ako će biti kontakt biti će, ali prostora ne ostavljam i ne povlačim se. E sad kad je naletio ma sebi ravnu budalu i mora se nekad povući odmah je on svetac a max negativac

Nosko

Kada imaš jači bolid, puno ga je lakše kontolirat, i možeš lakše imati stvari pod kontrolom. U slučaju Maxa, on ima slabiji bolid, i da bi ga izjednačio sa Merc, mora voziti na granici i puno više riskirati. Zato je toliko agresivan, jer vrlo malo treba da se ta granica pređe. Onda genijalnost može biti kao ludost. Ali u ovom sportu bez toga ne možeš biti prvak.

dansla

De ajde tu si sad stavio nekakvi bezvezni video koji ništa ne dokazuje! Kad bi počeli Maxove stavljati , ne bi ih 5 g. pregledao , unatoč kraćoj karijeri.
Lewis je bio oštar , ali razumnim granicama. A ovaj je baš pokvarenjak i igra uvijek podmuklo u duelima.

Nosko

Ništa ne dokazujem. Nismo objektivni, ni ti, ni ja. Nije mi važna njihova usporedba. Bilo šta da mi pokažeš, ne smeta mi. Ja volim oštre vozače, a gore sam u komentaru objasnio za granice.
Bit svega je, svi ti potezi koje zamjerate Maxu, radio je u prošlosti i vaš Lewis.

johhan peacedohan

Razlika je ogromna i ne znam od kud vam tolika snaga i jednim i drugim da mrzite i pljujete jednog ili drugog vozača. Koliko jadan moraš biti da gledaš 18 minuta grešaka sedmostrukog prvaka. I pored svih tih 18 minuta grešaka lik se svaki put vratio i osvojio ili se bar borio za naslov prvaka. Koliko bi onda trajala kompilacija svih njegovih pobjeda, polova, preticanja, vjerovatno duže nego film Ben Hur. S druge strane koliko jadan moraš biti da ne priznaš da je Max vanserijiski vozač. Da zna voziti na granici mogućeg. Ali pod uticajem svog oca Josa, Max će… Read more »

Senna 1

To je gotova stvar.
Lewis 8. naslov..
Ako i ne bude išlo glatko, tu je FIA

Gigi

Kladim se da ce obojica odustat i da ce Ves postat prvak, di treba novce uplatit?

Lewis8F

Predviđa se najgledanije finale ikad. Toliko o onima koji su tvrdili da opada gledanost.

mody

Lewis 7 opadala je gledanost od 2011 ali ove sezone je interesantno znas zbog cega zbog maxa da se tvoj lujo setao gledali bi uspavanku

west 044

I ovom portalu je opala posjećenost ali ti si je vratio svojim kapacitetima,hi,hi,hi!!!

mody

Da vazno da dolazi kraj dominaciji merda hi hi toto vuk

mika.KA

Kazes mody da se ova sezona gleda radi maxa!?
Isto tako da nema lh i da je max sam napred dali bi bila sezona zanimljiva?
Ova sezona se gleda upravo njih dvojice!

Related Posts
34
0
Would love your thoughts, please comment.x