Hamilton: Ovo bi bio najznačajniji naslov moje karijere

Na preostale dvije utrke Svjetskog prvenstva Formule 1 u 2021. godini, Lewis Hamilton pokušat će osvojiti svoj osmi naslov prvaka. Priznaje da bi taj osmi bio i najznačajniji u njegovoj karijeri, no tvrdi da je opušteniji nego ikad.

Pobjedama u Brazilu i Kataru, Lewis Hamilton je došao na osam bodova zaostatka za Maxom Verstappenom. Pred njima je sama završnica ove super zanimljive sezone, a rasplet će ponuditi Velike nagrade Saudijske Arabije i Abu Dhabija.

Britanac iza sebe ima ogromno iskustvo koje mu pomaže da ostane smiren i opušten, koliko je to moguće u ovoj napetoj i neizvjesnoj borbi za titulu.

“Uzbuđen sam što opet sjedam u bolid i vrlo zahvalan jer imamo ove dvije utrke za borbu do kraja”, govori Hamilton uoči premijerne utrke na uličnoj stazi u Džedi.

“Postoje neke stvari koje su drukčije u ovoj borbi za titulu, u jednu ruku zato što imamo dvije nevjerojatno izjednačene momčadi. Drukčije je i zato što se borimo na neistraženom teritoriju, a nitko nikada nije osvojio osam vozačkih titula, tako da i to je novo.”

“S druge strane, opušteniji sam nego ikad. Nije mi prvi put. Sjećam se kako mi je bilo prvi put u borbi za prvenstvo, pa čak i drugi i treći. Neprospavane noći i tko zna što sve ne, međutim sada sam mnogo sigurniji u sebe. Znam da ne mogu promijeniti ništa u prošlosti, ali mogu se pripremiti na najbolji mogući način za ono što je ispred mene i 100 posto znam da jesam.”

Usprkos toj opuštenosti o kojoj govori, Hamilton priznaje da bi mu osvajanje ovog naslova predstavljalo najznačajniji uspjeh u karijeri.

“Mislim da bi, zasigurno. Jedan je razlog da bi to označilo nešto što nitko nikad nije napravio. Osim toga, ovo je bila najveća bitka koju je sport vidio u dugo, dugo vremena i najizazovnija pa zato mislim da bi generalno bio najznačajniji. Plus, u vremenu smo pandemije, tako da smo se morali suočiti sa svim vrstama problema”, kaže Lewis.

Hamilton slavi pobjedu u Brazilu (Photo: Jiri Krenek)

Njegova posljednja dva nastupa bila su uistinu impresivna, posebno onaj brazilski proboj sa začelja do pobjede kroz sprint kvalifikacije i glavnu nedjeljnu utrku. Na pitanje je li u svojoj vožnji otišao na jednu razinu više, Hamilton odgovara:

“Ne vjerujem da sam otišao na višu razinu, već da sam generalno na podjednako dobrom nivou. Možda sam pogodio nešto dodatno u Brazilu, nešto što ranije nisam uspio, ne znam.”

“Definitivno sam u svojoj karijeri bio takvim situacijama mnogo, mnogo puta, ali ipak želim vjerovati da radim dobro cijele godine. Konstantno učite o svom okruženju, bolidu, suradnji s momčadi, kako izvući više od svakog člana ekipe.”

“Želim misliti da smo svi otišli na razinu iznad, ne samo ja. Inženjeri, mehaničari, svaki član momčadi povukao je još jače i to je ono što nam je trebalo. Uvijek su potrebne bolje performanse, bolja koncentracija i više brzine na pravcima”, poručuje sedmerostruki prvak.

Hamilton na VN Saudijske Arabije nikako ne može osigurati naslov, za razliku od Verstappena, koji bi postao prvak svijeta prvi put u svojoj karijeri u sljedećim situacijama:

-Verstappen pobjednik s najbržim krugom utrke, Hamilton šesti ili niže
-Verstappen pobjednik bez najbržeg kruga utrke, Hamilton sedmi ili niže
-Verstappen drugi s najbržim krugom utrke, Hamilton deseti ili niže
-Verstappen drugi bez najbržeg kruga utrke, Hamilton bez osvojenih bodova

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Lewis8F

Hamilton na VN Saudijske Arabije nikako ne može osigurati naslov”

Kako ne. Max ga zaljepi za zid. Britanci Maxu oduzmu sve bodove.

robif

Mazebin če torpedirat Max jer su mu sunarodnjaka Kvyata izbacili iz Red Bulla i sestrinske firme također. Rješeno 😂😂😂😂😂😂

robif

Nadam se da češ za vikend potvrditi i 8…

mody

Da jer se nisi setao kao zadnjih 7 god

Related Posts