Hamilton najbrži uoči kvalifikacija u Abu Dhabiju

Jučerašnji slobodni treninzi dali su nejasnu sliku oko favorita za današnje kvalifikacije, kao i utrku. Još uvijek se očekuje Mercedes kao najbrži ovog vikenda, posebice zbog lakoće stvaranja prednosti na velikim ravnicama Yas Marine. Nove promjene na stazi za sada su pohvaljene od momčadi, ali sutra ćemo tek vidjeti koliko će i navijači biti zadovoljni. Preko noći su izmijenjene i nove oštre ‘piramidalne’ pasice sa zaobljenim i blažim oblicima.

Subotnji, treći slobodni trening, već standardno za utrke i kvalifikacije koje se voze u sumrak nema baš puno učinka za postavke bolida radi velike razlike u temperaturama. Prvi su na stazu izašli Haasov Mick Schumacher, te jučer odličan drugi na drugom slobodnom treningu – Esteban Ocon u Alpineu koji je ujedno i prvi postavio neko konkretno vrijeme od 1:26.645. No, Max Verstappen je to uskoro skinuo na 1:24.997. Za to vrijeme žurno se radilo na kočnicama bolida Lewisa Hamiltona, a njegov momčadski kolega Valtteri Bottas je tada postavio drugo vrijeme treninga s 1:25.290.

Na stazu je nakon 12 minuta izašao i Sergio Perez, a Red Bullov dvojac vozio je različite specifikacije stražnjeg krila. Hamilton je u međuvremenu izašao na stazu i napravio novo najbrže vrijeme od 1:24.241. U Mercedesu su vozili krugove na mekim gumama, a rivali iz Red Bulla na medium komponenti. Bottas je javio momčadi kako je staza još uvijek 4 desetinke “sporija” od jučerašnjih uvjeta s drugog slobodnog treninga. Ostale momčadi su uglavnom vozile na tvrđim komponentama guma, osim već spomenutog Mercedesa i Alfa Romea na mekim. Mercedesi su sukladno tome i dominirali s najbržim vremenima nakon 20 minuta treninga. Prvo je Bottas napravio najbrže vrijeme, a zatim i Lewis s 1:23.274.

Iza njih, na polovici treninga, najbrži na petom mjestu je bio već sada standardno, Pierre Gasly, a slijedili su ga njegov momčadski kolega Yuki Tsunoda, Kimi Räikkönen i Carlos Sainz. Williams Georgea Russella je opet kasno izašao na stazu, a njegov momčadski kolega, Nicholas Latifi, imao je problema s ekranom na volanu, a nakon toga je u jednom trenu imao čak i solidno sedmo vrijeme treninga.

Vodeće su s 15 minuta do kraja razdvojili prvo Sainz pa Tsunoda na trećem mjestu, ali je još uvijek to bio veliki zaostatak za Hamiltonom. Max je tada prešao na soft gume, ali je imao problema s prianjanjem u zavoju broj 6. No, s deset minuta do kraja treninga napravio je drugo vrijeme treninga s dvije desetinke zaostatka za Lewisom koji je pak ponovo imao bliski susret s Haasom Nikite Mazepina.

S osam minuta do kraja treninga, proradio je i McLaren Landa Norrisa, te napravio četvrto vrijeme treninga, odmah iza Bottasa. Perez je posljednjim minutama ipak zaokružio vodeću četvorku s vodećim momčadima.

Rezultati trećeg slobodnog treninga:

Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
North33

Ako ovako ostane u kvala.merc mjenja motor.

stoka

Merceces izgleda uvjerljivije. Red Bull je u sred treninga prebaciva zadnje krilo s perezovog bolida na maxov…

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x