Haasov VF-22 prošao na crash testu

Američka se momčad pohvalila putem društvenih mreža da je njihov bolid za 2022. godinu uspješno prošao obavezni crash test koji propisuje FIA.

Šef momčadi Guenther Steiner nedavno je potvrdio kako Haas sklapa svoj novi bolid VF-22 u tvornici Dallare u Italiji te da će svi obavezni crash testovi biti provedeni do Božića. Njegove su želje ispunjene i Haas je u četvrtak putem društvenih mreža objavio kako ima homologaciju svoje nove šasije.

Uoči početka Svjetskog prvenstva 2021. godine, Haas je sklapao svoj bolid tek po dolasku u Bahrein na predsezonska testiranja, budući da je šasija praktično bila identična onoj iz 2020. Ipak, ove je godine proces sasvim drukčiji jer na snagu stupaju nova pravila, a Mick Schumacher i Nikita Mazepin dobivaju sasvim nove bolide za nadolazeću sezonu.

“Bolid će biti sastavljen prije prvog testiranja i ove ćemo godine to ponovno učiniti u Italiji, kao što je bio slučaj ranije. Prošle godine to nismo činili jer smo zadržali postojeći bolid. Sada smo se odlučili za Italiju jer svi su tehničari tamo, a Dallara nam radi mnogo dijelova. Bolje da se prvo sklapanje bolida odradi u njihovim objektima, a onda ćemo krenuti na testiranje u Španjolsku”, objasnio je Steiner.

Američka je momčad cijelu 2021. provela na začelju poretka jer je sasvim odustala od razvoja tog postojećeg bolida. Svu energiju i resurse uložili su u razvoj bolida VF-22, a bez obzira na to, Steiner naglašava da je Haas najmanja momčad u Formuli 1 i da ne treba očekivati golemi napredak u idućoj sezoni.

“Mislim da ćemo mi i dalje biti autsajderi koji se pokušavaju boriti sa suparnicima iznad svoje kategorije. Naša je struktura ista kakva je bila ’18 i ’19. Dogodile su se manje promjene pa sad umjesto ljudi iz Dallare imamo neke svoje ljude i neki su nam pristigli iz Ferrarija zbog uvođenja ograničenog budžeta, ali i dalje smo najmanja momčad”, poručuje Steiner.

U 2021. Haas je bio jedina momčad koja nije osvojila niti bod u Svjetskom prvenstvu, a nakon jedne takve godine, jedina je mogućnost krenuti prema gore.

Pretplati se
Obavijesti o
16 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Imaju oni iskustva u tome

west 044

Ovo je za njih najbitnije,pošto su često u zidu da ne do bog neko glavu izgubi!!!

1borna

Barem u nečemu su prvi!

TORPEDO

Ako pogodite aerodinamiku moglo bi biti i iznenađenja?

F-red

Sa novim ferrarijevim motorom uff..moglo bi biti svasta

Desmosedici

Nadam se da će Simone Resta opet pokazati svoj talenat.

F-red

Vjerujem da je Resta napravio dobar bolid,vremena je imao sasvim dovoljno ukoliko uspjesno ukomponuje novi motor mogli bi biti prijatno iznenadjenje.

Desmosedici

HAAS ustvari nema svoju tvornicu u klasičnom smislu..bolide im se proizvode u Dallari..Dallara ima velika iskustva u proizvodnji raznih bolida..između ostalog proizvodi i Indy car bolide.

TORPEDO

Da,Dallara proizvodi cijelu paletu bolida,ali nisu toliko involvirani u F1…međutim Simone Resta je ime i prezime,moglo bi to biti dobro?

Desmosedici

Dallara za HAAS ne projektira, već samo izrađuje bolid..ono što se reče, zanatski pravi bolid po nečijim nacrtima ili projektima..to je sada Simone Resta sa ostalim osobljem koje se iz Ferrarija preselilo u HAAS.

F-red

Zar se to nije promjenilo ove godine..mislim da imaju vlastitu tvornicu u Britaniji ..mozda grijesim nesto sam citao o tome Banbury Britanija

Desmosedici

Vidi..sjedište momčadi je u Kannapolisu, USA..baza, bivše sjedište Marussije, im je u Banburyu, UK..inžinjering na čelu sa Simone Restom im je u Maranellu, EU Italija..šasija i ostali važni dijelovi se izrađivaju u Dallari, EU Italija.. vjerojatno, po potrebi, nešto od toga sklapaju i kompletiraju i u Banburyiu..to bi tako nekako izgledalo.

F-red

Uff… nema gdje ih nema …uglavnom nesto sam pogresno “uhvatio” Banbury je samo fabrika za sklapanje..hvala za info..

F-red

A ono najvaznije si zaboravio novac iz Rusije he he…

Desmosedici

Da..novac za to sve financirat stiže iz Rusije..ali jak je i Gene Haas..gdje god proviriš po tvornicama u Americi, svuda vidiš njegove CMC strojeve.

Ljubitelj F1

Zato i mislim da bi mogli ove sezone napredovati pošto će bolidi za 2022. nalikovati onima iz Indyja. Volio bih ih vidjeti kompetitivnijima.

Related Posts
16
0
Would love your thoughts, please comment.x