Alonso: Krug je spektakularan, a naš rezultat iznenađujuć

Nakon osvajanja trećeg mjesta u Kataru prije dva tjedna, Fernando Alonso i Alpine dobru su formu očito uspjeli prenijeti i u Saudijsku Arabiju…

Odlična je bila utrka na stazi Losail za francusku momčad. Fernando Alonso stao je tada na pobjedničko postolje, prvi put nakon sedam godina, a dobar nastup upotpunio je Esteban Ocon osvajanjem petog mjesta.

Po dolasku u Saudijsku Arabiju u momčadi Alpine nastojali su smanjiti očekivanja, znajući da nije jednostavno bilježiti tako dobre rezultate u kontinuitetu, no nakon prvog dana Velike nagrade Saudijske Arabije, Alonso i njegova ekipa opet imaju razloga za optimizam. Na drugom slobodnom treningu Španjolac je imao peto vrijeme, a Ocon bio odmah iza njega.

“Nisam očekivao, ovo je iznenađenje! Definitivno je osjećaj u bolidu i dalje dobar. Nedavno smo pronašli nešto poput slatke točke u pogledu performansi i podešavanja bolida, tako da nastavljamo raditi. Mislim da i dalje postoji previše nepoznanica uoči nastavka vikenda jer smo isprobavali različite stvari i tek trebamo napraviti analizu podataka. Više je posla nego bilo kojeg drugog petka”, izjavio je Alonso.

Očekuje da će na uličnoj stazi u Džedi biti teško pretjecati: “Mislim da je drugi trening dobra referenca za nas jer naravno da smo svi zabrinuti oko prilika za pretjecanje. Kad ste na uličnoj stazi, znate da će biti teško. Kvalifikacije će biti vrlo važne, a analiza drugog treninga mogla bi nam pokazati hoćemo li u nedjelju imati dobar show ili ne.”

Fernando Alonso, Alpine

Prvi nastup na nekoj stazi uvijek je poseban izazov za svaku momčad i vozača, no Fernando hvali koliko su precizne bile Alpineove simulacije vožnje na Jeddah Corniche Circuit.

“Mislim da je bilo prilično slično u našem simulatoru. Čak se i vremena kruga podudaraju, tako da nije bilo velikih iznenađenja na stazi. Ovo je spektakularan krug jer vozite između dva zida pri ovim brzinama. Svaka pogreška može imati velike posljedice, tako da morate biti na oprezu i ovaj dan sigurno nije bio lagan za bilo koga”, izjavio je Španjolac.

Alpine je odličnim nastupom u Kataru došao vrlo blizu osvajanja petog mjesta u poretku konstruktora. Prednost je 25 bodova, ali Pierre Gasly je u bolidu AlphaTaurija bio treći na drugom treningu, tako da toj priči još nije kraj.

Related Posts