Williams: Visoke nadmorske visine neće utjecati na pouzdanost

U Williamsu ne vjeruju da bi veća nadmorska visina nadolazećih utrka Formule 1, onih u Meksiku i Brazilu, trebala izazvati veću zabrinutost oko pouzdanosti Mercedesovih motora.

Šef Mercedesove momčadi Toto Wolff otkrio je tijekom vikenda za VN SAD-a da se njemački proizvođač motora suočava s nekim problemima vezanim uz pouzdanost, a koji se stalno vraćaju.

Mercedesovi klijenti Aston Martin i Williams, pored Valtterija Bottasa u matičnoj momčadi, također su zamijenili motore u bolidima Sebastiana Vettela i Georgea Russella uoči VN SAD-a.

Nadolazeće utrke u Meksiku i Brazilu održavaju se na 2250 m i 800 m nadmorske visine, a smanjena količina kisika znači da komponente poput turbo motora i MGU-H moraju više raditi.

No, Williamsov direktor odjela za performanse vozila, Dave Robson, kaže da dodatna visina ne bi trebala biti dodatni problem o kojem će njegova momčad morati brinuti.

“Ne, u ovom trenutku to nije briga. Mislim da visina neće biti veliki problem u smislu pouzdanosti. Bit će u redu, tako da u ovoj fazi mislim da nema zabrinutosti.”

“Mislim da smo s Georgeom ionako morali uzeti taj četvrti motor nakon poteškoća u Austriji”, rekao je Robson.

Williams je osmi u konstruktorskom prvenstvu s pet utrka do kraja. Odlični rezultati bili su na VN Mađarske i Belgije, gdje je momčad osvojila 20 od svoja trenutna 23 boda.

“S Alfom se pomalo ili približavamo ili udaljavamo u borbi za osmo mjesto. Mislim da se možemo prilično približiti i Alpineu i Aston Martinu, ali mislim da je osmo ili deveto mjesto realno s obzirom na tempo bolida.”

“Ali u dobrom danu možemo ‘skinuti’ sporijeg od dva Alpinea i sporijeg od dva Aston Martina. Mislim da nam je to maksimum”, dodao je Robson.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
svakako

Meni se na mercedesu kvario motor ovdje na jedva 200m nadmorske visine i to pri normalnoj vožnji, a gdje neće ovima na 2200 i još stalno na limitu.

Dobro aj, neću ga kudit, lijepo je izgledo i lijepo ga je bilo vozit ali motor je definitivno eće za održavat, svaki mjesec bar nešto rikne.

robif

Kako to da Lewis nema problema s motorom?više su mjenjali on i Max motore iz “nekog drugog” razloga.Dobro,njih dvoje i jesu neki drugi

Related Posts